fbpx

Drømmetydning: Affære / Utroskab

Hvilke temaer knytter sig til drømme om en affære el. utroskab?

Hvis du drømmer om en affære eller utroskab kan det henyde til seksuelle behov, som du længes efter at få udlevet. Det kan også være tegn på forrædderi, ensomhed, forladthed, neglekt i et forhold kedsomhed eller behov for spænding eller anerkendelse.

Føler du dig ordentligt set og hørt i alle dine forhold? Er du bange for at blive forladt? Ønsker du en større grad af tillid, hengivenhed og forpligtelse i dit forhold?

Hvad betyder det, hvis din kæreste er dig utro i en drøm

Hvis din kæreste er dig utro, kan det understrege din angst for at blive forladt. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“. Du er måske meget afhængig af din partner – bange for at være alene? Eller det kan være at han/hun ikke viser dig opmærksomhed nok i dagligdagen? Du føler dig måske taget for givet? Du mangler at føle dig værdsat i forholdet? Den tid han/hun ikke bruger på dig, manifesterer sig i drømmen som en affære.

Det kan også være, at du føler dig utilstrækkelig eller uværdig til at modtage hans/hendes kærlighed. Måske er dit selvværd ikke så højt som det burde være. Dette er særligt tilfældet, hvis du ser nogle ønskværdige sider ved den person din kæreste er dig utro med. Synes du, at vedkommende er flottere, tyndere, sjovere, klogere eller rigere end dig? I sjældne tilfælde kan din kærestes utroskab også være tegn på et utroskab, der rent faktisk forekommer i den virkelige verden. Du har måske fornægtet at det sker? Eller din underbevidsthed har måske opfanget signaler af uærlighed, som nu manifesterer sig i drømmen.

Hvad betyder det, hvis du er utro i drømmen?

Hvis du er utro med eller bedrager en anden kan det signalere skam eller selvforræderi. Du er gået på kompromis med dine synspunkter og integritet.

Utroskab behøver ikke handle om et forhold, men en situation, hvor du handlede uærligt. Du forråder måske dig selv? Du er måske fanget i en situation, der ikke er frugtbar for dig, fordi du gør ting, som strider imod din natur. Balancen mellem opfyldelsen af dine egne behov (med Freuds ord underjeget) og det, der er socialt acceptabelt (overjeget) er under pres. 

Alternativt betyder det, at den person du er utro med har nogle kvaliteter, som du søger i din kæreste eller i dig selv.Undersøg også, hvilke egenskaber eller kvaliteter der kendetegner personen du har affærren med. De kan fortælle dig, hvilke egenskaber du måske bør integrere i din egen personlighed. Eksempelvis kan utroskab med din chef indikerer ønsker om magt og kontrol. Se også drømme om sex.

Utroskab kan også betyde, at du føler dig for bundet i et forhold og derfor har brug for sted at afreagere. Det kan også betyde, at du ikke føler, at du kan leve op til de forventinger der stilles til dig af din partner.

Endelig kan utroskab være et tegn på, at du søger efter et mere erotisk sexliv.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende og kan bookes her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om et jalousi og bedrag - drømmetydning jalousi og utroskab som drømmesymbol

 

Få tydet din drøm gratis af kunstig intelligens

Som et nyt og underholdende tiltag, kan du nu få tydet din drøm af en kunstig intelligens her på siden.

Ja, lad mig prøve det

 


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


This is the real secret of life — to be completely engaged with what you are doing in the here and now. And instead of calling it work, realize it is play.

Alan Watts