fbpx

Drømmetydning: Kiste

Hvad betyder en kiste / begravelse i drømme?

En kiste symboliserer oftest døden eller angsten for at dø. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

Hvis kisten er tom, betoner den en modstand imod det der er. Kisten kan dog også symbolisere ideer eller vaner, der ikke længere er aktuelle og dermed kan begraves.

Hvis kisten er hvid, kan den signalere tabt uskyld.

At se et lig i kisten, signalerer at du går igennem en hård periode netop nu. Måske en depression. Du føler dig bundet, begrænset og mangler personlig frihed. Der er måske en situation eller et forhold, du mangler at give slip på.

Indgår kisten som led i en begravelse kan dette antyde, at du er ved at begrave eller tage afsked med en side af dig selv. Alternativt kan begravelsen være et tegn på at du fortrænger noget.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende og kan bookes her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om en kiste - drømmetydning en begravelse som drømmesymbol
2 Responses
 1. Kvinde

  En mand jeg er forelsket i er død og jeg tager til hans begravelse sammen med min søn og en veninde. Det er i en stor kirke, nærmest en domkirke, og der er næsten fuldt. Jeg vil gerne sidde så jeg kan se kisten, men der sidder hele tiden nogen i vejen, så jeg kan kun se små glimt. Jeg vil se kisten for at indse, at der ligger den krop, som jeg har længtes sådan efter, så nu er der ikke mere noget at længes efter. Vi sætter os nede bagi og præsten er en mand med skæg, han minder lidt om Salman Rushdie.
  Han taler så det er helt umuligt at høre. Jeg anstrenger mig virkelig for at høre, hvad han siger, men det er umuligt. Jeg råber ”Tal højere” og min stemme runger helt vildt højt i kirken. Min mor sidder pludselig lige i nærheden og siger ”Ja jeg kan heller ikke høre noget som helst”. Jeg går lidt op og ned ad sidegangen for at finde en bedre plads og ser at min mand sidder der. Han sidder ved sine kollegaer og har måske endda solbriller på. Jeg hilser ikke på ham, men går tilbage til vores søn og siger, at far er her. Vores søn bliver glad og vil sidde sammen med ham, så i går der op. Vi snakker lidt, min mand er distanceret og ulmer af undertrykt vrede mod mig. Jeg går lidt væk og kisten bliver båret ud, jeg ser det på afstand.

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej med dig! Muligvis repræsenterer den døde mand, som du er forelsket i, en del af dig selv, som du elsker, men som nu ikke får lov at komme til udtryk – en del af dig, som er undertrykt til daglig men som du længes efter. Det er måske uklart for dig hvad denne del er, hvilket i drømmen kommer til udtryk ved, at du ikke kan se kisten eller høre præsten. Men du vil virkelig gerne finde ud af det.
   Måske vil denne del af dig være i konflikt med din mands interesser, hvis den får lov til at komme til udtryk. Det kan forklare hans distance (solbriller symboliserer også distance), og undertrykte vrede. Han ønsker måske ikke at denne vigtige del af dig skal komme frem.


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Knowing your own darkness is the best method for dealing with the darkness’s of other people.

Carl Jung