fbpx

Drømmetydning: Slange

Hvad betyder drømme om slanger generelt?

En slange kan referere til skjult angst eller bekymringer, der truer dig. Måske er der noget i dit liv, du endnu ikke er klar over, som du bør konfrontere. Dette er særligt tilfældet, hvis slangen er mangefarvet. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

En baby-slange kan betyde, at du undervurderer denne trussel.

Hvis slangen er i vand kan det være tegn på at ubevidste følelser påvirker aspekter i dit liv. Hvis slangen er død eller snor om sig selv, antydes at en trussel er gået i sig selv.

Slangen kan også ses som et fallisk symbol og herved repræsentere fristelse eller den farlige og forbudte seksualitet.

Særligt hvis slangen er i en seng, hentydes der til følelser relateret til seksuel dominans eller seksuel trussel.

At spise en slange hentyder til, at du søger intimitet eller seksuel tilfredsstillelse. Dit liv mangler sensualitet og passion. Hvis du brækker dig efterfølgende kan det betyde, at du overkompenserer for noget, der mangler i dit liv. Du skynder dig måske for meget?

Hvis en slange spiser en anden slange, er dette et symbol på dit drive og passion mod at nå dit mål uanset omkostningerne.

Hvad betyder det, hvis du er bange for en slange i en drøm?

Hvis du er bange for slangen, kan det indikere angst for sex, intimitet eller forpligtelse.

Slangen kan også hentyde til en person, der ikke vil dig det godt og som er uærlig. Dette er særligt tilfældet desto mere aggressiv slangen er, og om den vil spise nogen. Særligt hvis slangen er grøn, signalerer den misforståelse, jalousi eller utroskab.

Hvis en slange spiser dig i en drøm, kan det betyde, at nogen fører dig bag lyset eller være et tegn på selvdestruktiv adfærd. Hvis den spiser et barn, symboliserer slangen en person eller en del af dig selv, som udgør en trussel mod barnets ve og vel. Barnet kan her sagtens være dit indre barn.

En slange som positivt symbol

Slangen kan også være positivt symbol – på fornyelse, positiv forandring, heling eller visdom. Måske er du ved at gå fra en livsfase til en anden. Måske har du fået nogle essentielle indsigter om dig selv, som peger mod en helt ny livsretning.

Særligt hvis slangen er rød kan den signalere din passion. 

Slangen kan også antyde din lyst til at få børn eller mere generelt kan den referere til samarbejde i et forhold.

Slangeskind symboliserer beskyttelse mod sygdom.

Hvad betyder et slangehoved i en drøm?

En slange, hvis hoved bliver flået af eller simpelthen bare ikke har et hoved eller nogen øjne kan betyde, at du nægter at se faren i en situation. Alternativt at du bliver ført bag ryggen.

Hvis slangen har to hoveder antydes det, at du bliver trukket i to forskellige retninger. Du er måske stresset og ved ikke, hvordan du skal handle? Måske refererer slangen til en kompliceret trekant, du er involveret i.

En slange uden et hoved refererer til udtalelser, der virker hårde og sårende på dig.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende og kan bookes her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om slange - drømmetydning slanger som drømmesymbol
7 Responses
 1. Pernille

  I min drøm kommer jeg først forbi en mand som kæmper med en slange. Han stikker den i hovedet med noget og formoder den død. Men instinktivt ved jeg at den ikke er død og går videre.
  For kun at komme til den næste slange. Den er gul. Den her slange er jeg først ved at gå fra..men i det jeg vender mig for at gå ser jeg min søn. Jeg vender mig om og ser at slangen er ved at kvæle et barn. Jeg er ikke længere bange. Men tager meget bestemt fast i slangen og kvæler den.

 2. Viktoria

  I min drøm var jeg inde på min skole, med min ældre datter (har ikke nogen børn) da så en mand meget gerne vil have noget med os at gøre. Vi bliver så sat til at ordne æggene i en skuffe, det var baby slanger og nogle af dem var knækket. Vi satte dem lige, for de var meget skæve. Lukkede derefter skuffen og åbnede den igen, hvor så slangerne er blevet en del større, en af dem faldt på gulvet, hvor min datter så samler den op og smider den i skuffen igen. Så ser jeg at vi bliver låst inde i det rum med manden og alle de slanger. Manden tog fat i min datter hvor han også havde fat i en slange uden hovedet med søm i. Jeg løb så væk på en måde, efterlod min datter, hoppede ud af et vindue, løb hen til bussen (det var midt om natten) bussen var ved at kører men den stoppede, den var proppet med mennesker.

 3. Eik Thue Attila Henschel

  I min drøm er der en slange som jeg først tror er en harmløs snog, og jeg tager mig ikke af den, men på et tidspunkt går det op for mig at det er en klapperslang, så begynder at rasle med halen, jeg stopper op og ser på den, den hygger ud efter mig, men jeg undviger. Jeg “lokker” den med min venstre hånd og da den så er opmærksom på den hånd, griber jeg den med højre hånd. Jeg kikker meget på den og beslutter mig at tage en billede af den med min mobil evt. til min facebook. Til sidst går jeg ude og får kastet slangen ud i naturen hvor naturen hvor den høre hjemme.
  Ingen af os er komme noget til, hverken slangen eller mig.

 4. Lina

  Jeg drømte at jeg skulle kæmpe mød slanger sammen med min familie. Vi kæmpede og kæmpede, også var den tæt på at bide eneren mig eller en af mine familiemedlemmer også vågnede jeg fra drømmen.

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Lina. Måske repræsenterer slangen nogen eller noget som truer din families ve og vel eller som I er bange for? Et slangebid refererer typisk til at drømmen prøver at alarmere dig om noget i dit vågne liv, som endnu ikke er bevidst for dig.

 5. Eja

  ( jeg er kæmpe harrypotter fan) I min drøm skulle jeg trække minder fra harry potter filmen op fra en hat så skulle jeg trække en slange ved navn nagini op men jeg turde ikke så jeg gik hen til hoved døren derefter kastede min far slangen imod mig så jeg løb indenfor den fik fat i min trøje og sprang så lidt højere op efter min albue jeg fik den af løb ud på toilettet men den kom med jeg løb ovenpå men den kom med ( det skal lige siges at min fars hus og min mors hus bar blandet sammen men jeg var mest i min mors hus men hun var der ikke hun sad ude og røg) jeg vågnede her om natten efter denne drøm så lagde jeg mig til at sove igen men kunne fordi den der slange blev ved med at jage mig som om det var noget der skete et andet sted som jeg kunne se vær gang jeg lukkede mine øjne

 6. Solveig

  Jeg drømte om en virkelig aggressiv slange der blev ved med at angribe mig, jeg forsøgte at forsvare mig så godt jeg kunne, men den endte alligevel med at få et bid ind i min venstre langefinger. Herefter fortsatte angrebet videre til andre omkring mig ( ikke nogen jeg kendte) og så gik den efter min søn, hvor jeg forsøgte alt hvad jeg kunne for at få den fanget, og råbte ud til dem der stod omkring om dog at hjælpe mig! men den endte også med at få et bid i ham. Der var en mand fra flokken som fik fanget/ holdt hovedet på den nede med en pind, og så vågnede jeg


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Trying to define yourself is like trying to bite your own teeth.

Alan Watts