fbpx

Drømmetydning: Vand / Hav (at drukne)

Hvad betyder drømme om vand el. havet?

Hvis du bliver skyllet væk af vandet i et hav, og ikke har kontrol over situationen og måske endda ved at drukne, er det tegn på, at du er følelsesmæssigt stresset og mangler fodfæste i en situation. Det er en såkaldt katastrofedrøm, der hænger sammen med, at psyken er i alarmberedskab. Se i øvrigt drømme om at blive kvalt.

Drømmen kan dog også være associeret med det at blive visket ud. Måske er din identitet ved at forandres, hvorved din gamle identitet er ved at udviskes.

Vand symboliserer generelt det ubevidste og din følelsesmæssige tilstand. Dette gælder i særlig grad for havet, hvis dybder gemmer på alle dine ubevidste sider.

Vand er desuden livets energikilde og kan symbolisere spiritualitet, visdom, healing, eller en frisk start.  Hvis vandet koger, vidner det om at din følelser er ved at koge over eller er i kaos. Ubevidste følelser er ved at komme til overfalden og blive bevidste for dig. Måske har du behov for at komme ud med aggressioner.

At se klart, stille vand i din drøm – eksempelvis i form af en stille sø – symboliserer, at du er i balance spirituelt. Det antyder, sindsro fred og fornyelse.

Hvis vandet løber ligeså stille, antydes meditation og refleksion. Du reflekterer over dine tanker og følelser. Mudret og beskidt vand indikerer, at du vader rundt i negative følelser.

Hvis vandet omslutter dig, er du måske ligefrem overvældet af disse følelser. Måske har du behov for at komme ud med dem i dit virkelige liv?

Hvis vandet er sort, vidner det om enten sorg eller et følelsesmæssigt tomrum.

Hvis vandet trænger ind i et hus, er du ved at blive overvældet af følelser.

Hvis du går på vandet, indikerer at du er i fuld kontrol over dine følelser. Det kan også betyde, at du – i en given situation – bliver nødt til ikke at blive revet for meget med af dine følelser og i stedet holde hovedet koldt.

Hvis du får kastet vand på dig, kan det indikere, at du dybest set ønsker at vise mere af dine følelser over for andre. Du vil gerne opleve en større grad af forbundethed med dem herved.

Hvis du får vandet i hovedet kan det dog også betyde, at du bør holde hovedet koldt.

Hvis du formår at bøje vandet i din drøm, antydes dine evner til at kontrollere dine følelser eller gemme dem, så andre ikke kan se dem.

En vandskade i et hus kan symbolisere, at nogen udtrykker følelser, der er i modstrid eller i konflikt med din egen integritet. Alternativt, at du er forvirret omkring dine egne følelser i forhold til en relation el. situation.

Drømmer du om både ild og vand samtidigt kan indikere en konflikt i dit liv. Den trækker dig i to forskellige retninger.

Se i øvrigt også drømme om is og drømme om damp.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (60 min.) for kun 250 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende.

Alternativt kan du booke en drømmetydning over mail for 250 kr.

Begge ydelser kan du booke her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om vand - drømmetydning issom drømmesymbol
2 Responses
 1. Gitte Strømgaard Bjerge

  Ti centimeter vand på gulvet i et stort badeværelse og det forsvinder få minutter efter at jeg er kommet ind i rummet og så står den samme fremmed mørk håret mand i rummet, han lå kort forinden i min seng.

 2. Anne K Nielsen

  jeg sejlede i en slags dyre bås helt stille den gled bare forbi det der viste sig ved siden af mig. det var en meget bred flod. jeg befandt mig i den venstre side. jeg så forliste joller (2) lille kalv der svømmede, det undrede jeg mig over, jeg tænkte at det kunne den da ikke klare i ret lang tid. et stort dyr lå dødt i vandet, en slags elg?? Der var også en række af mennesker og nogle dyr. De svømmede lige som på tværs af floden.
  Vandet var brunt, beskidt vand. Imellem alt dette og jeg var der ligesom et slags lavt hegn af jern og noglegange ødelagt beton.
  jeg var helt rolig. lige pludselig ophøre floden og jeg sejler ud i det store hav. Vandet er det samme. jeg bliver overrasket men ikke bange, mere “hvad sker der”? Jeg står nu oppe på kanten af min bås og får “fjollet” rundt så den vipper og ruller rundt i det beskidte vand. Jeg går ikke i panik, men tænker under vandet, at jeg skal ha vendt den på hovedet, får så synker den nok ikke. Men jeg kan mærke at den er for tung og at jeg er nød til at give slip og svømme op. Velvidende at jeg så ikke har nogen “båd” at være i. men at eg så må svømme videre uden den…. det er lidt skræmmende med ikke mere…
  …og så vågner jeg.


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 250 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Jo før du indser, at dit ydre mål ikke kan give dig varig tilfredshed, jo bedre. Når du har indset dit ydre måls begrænsninger, opgiver du dine urealistiske forventninger om, at det skal gøre dig lykkelig, og lader det ydre formål tjene det indre

Eckhart Tolle