fbpx

Drømmetydning: Vand / Hav (at drukne)

Hvad betyder drømme om vand el. havet?

Hvis du bliver skyllet væk af vandet i et hav, og ikke har kontrol over situationen og måske endda ved at drukne, er det tegn på, at du er følelsesmæssigt stresset og mangler fodfæste i en situation. Det er en såkaldt katastrofedrøm, der hænger sammen med, at psyken er i alarmberedskab. Se i øvrigt drømme om at blive kvalt.

Drømmen kan dog også være associeret med det at blive visket ud. Måske er din identitet ved at forandres, hvorved din gamle identitet er ved at udviskes.

Vand symboliserer generelt det ubevidste og din følelsesmæssige tilstand. Dette gælder i særlig grad for havet, hvis dybder gemmer på alle dine ubevidste sider.

Vand er desuden livets energikilde og kan symbolisere spiritualitet, visdom, healing, eller en frisk start.  Hvis vandet koger, vidner det om at din følelser er ved at koge over eller er i kaos. Ubevidste følelser er ved at komme til overfalden og blive bevidste for dig. Måske har du behov for at komme ud med aggressioner.

At se klart, stille vand i din drøm – eksempelvis i form af en stille sø – symboliserer, at du er i balance spirituelt. Det antyder, sindsro fred og fornyelse.

Hvis vandet løber ligeså stille, antydes meditation og refleksion. Du reflekterer over dine tanker og følelser. Mudret og beskidt vand indikerer, at du vader rundt i negative følelser.

Hvis vandet omslutter dig, er du måske ligefrem overvældet af disse følelser. Måske har du behov for at komme ud med dem i dit virkelige liv?

Hvis vandet er sort, vidner det om enten sorg eller et følelsesmæssigt tomrum.

Hvis vandet trænger ind i et hus, er du ved at blive overvældet af følelser.

Hvis du går på vandet, indikerer at du er i fuld kontrol over dine følelser. Det kan også betyde, at du – i en given situation – bliver nødt til ikke at blive revet for meget med af dine følelser og i stedet holde hovedet koldt.

Hvis du får kastet vand på dig, kan det indikere, at du dybest set ønsker at vise mere af dine følelser over for andre. Du vil gerne opleve en større grad af forbundethed med dem herved.

Hvis du får vandet i hovedet kan det dog også betyde, at du bør holde hovedet koldt.

Hvis du formår at bøje vandet i din drøm, antydes dine evner til at kontrollere dine følelser eller gemme dem, så andre ikke kan se dem.

En vandskade i et hus kan symbolisere, at nogen udtrykker følelser, der er i modstrid eller i konflikt med din egen integritet. Alternativt, at du er forvirret omkring dine egne følelser i forhold til en relation el. situation.

Drømmer du om både ild og vand samtidigt kan indikere en konflikt i dit liv. Den trækker dig i to forskellige retninger.

Se i øvrigt også drømme om is og drømme om damp.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende og kan bookes her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om vand - drømmetydning issom drømmesymbol

 

Få tydet din drøm gratis af kunstig intelligens

Som et nyt og underholdende tiltag, kan du nu få tydet din drøm af en kunstig intelligens her på siden.

Ja, lad mig prøve det

 


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Al negativitet forårsages af en ophobning af psykologisk tid og fornægtelse af nuet. Ubehag, angst, spænding, stress, bekymring – alle former for frygt – forårsages af for meget fremtid og for lidt nærvær. Skyldfølelser, anger, vrede, beklagelser, tristhed, bitterhed og alle former for mangel på tilgivelse forårsages af for meget fortid og for lidt nærvær.

Eckhart Tolle