fbpx

Drømmetydning: Død / afdøde

Hvad betyder drømme om din egen død?

Drømmer du om din egen død, kan det signalere et behov for en ny start. Noget i dit liv trænger til at blive ændret. Det kan være vaner, forhold eller personlighedstræk. Det symboliserer indre forandring, transformation eller nye selverkendelser. Du er måske i færd med at blive et mere spirituelt menneske. Måske er der en angst forbundet med denne forandring, men den kan overvindes. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

Alternativt kan drømmen om din egen død symbolisere dybt smertefulde forhold eller usunde, destruktive adfærdsmønstre. Du er måske deprimeret eller føler dig kvalt i en situation. Måske forsøger du at komme ud af en ubehagelig situation – og døden er et symbol på denne afstandstagen.

Hvis du drømmer om at få dødsstraf eller at nogle fortæller dig, at du skal dø, kan det betyde at du føler dig presset til at lave en radikal forandring i dit liv. Enten kommer presset fra dig selv, eller også fra en anden person.

Hvad betyder drømme om at møde afdøde?

Hvis du drømmer om at få besøg af en afdød person, som du har kendt i dit virkelige liv – f.eks. et familiemedlem – så har en nuværende situation eller et forhold i dit liv måske mindet dig om dele af vedkommendes personlighed. Eller måske er du endnu ikke kommet over vedkommendes død og har brug for at give slip? Måske savner du bare vedkommende utroligt meget. Eller også er drømmen en måde, hvorpå den afdøde kan leve videre inde i dig selv på en kærlig måde.

Eller måske forsøger den afdødes sjæl rent faktisk at komme i kontakt med dig i drømmen. Det er meget muligt, at vi i drømmetilstanden er bedre til at modtage signaler fra det hinsides. Det kan skyldes, at vores forsvar og rationelle måde at forstå verden på, er hæmmet under søvnen. Det efterlader plads og ressourcer til, at vores spirituelle antenner kan tune ind på signalerne fra det hinsides. Intet tankemylder – ingen støj på linjen.

Ifølge en undersøgelse fra State University of New York handler de budskaber, som de afdøde kommer med, ofte om tilgivelse, kærlighed, fremtidig genforening, og at alt er ok. Sommetider kan de afdøde dog også guide os og advare os om valg i vores liv gennem deres budskaber.

Andre forskere mener, at vores drømme om de afdøde personer, som vi har haft kær, er en central del af sorgprocessen og et vigtigt led i at give slip på dem. 

Hvis den afdøde forsøger at lede dig et sted hen, kan det betyde, at du prøver at forstå, hvorfor vedkommende døde, samt at du nødig vil være alene.

Hvis du drømmer om en afdød person, der dør igen i din drøm, signalerer det et ønske om, at vedkommende kunne se dele af dit liv, sådan som det har udfoldet sig efter vedkommendes død.

Ser du eller taler du med tilfældige afdøde mennesker i din drøm, kan det være tegn på, at du bliver påvirket negativt af dem omkring dig i dit virkelige liv. Du går måske i de forkerte kredse. 

Se i øvrigt også drømme om spøgelser.

Hvad betyder drømme om andres død?

Drømmer du om at en nulevende person, som du har kær, dør, kan det signalere en frygt for at dette rent faktisk sker. Det kan også være at du selv mangler en kvalitet, som denne person har, og som du værdsætter. Hvorfor er denne person speciel for dig? Hvad kan du lide ved vedkommende?  Alternativt kan denne død og symbolisere, at du ikke længere har de samme kærlige følelse for vedkommende. Noget er gået tabt i jeres forhold.

Drømmer du om dine forældres død, kan det antyde at en betydelig forandring er på vej til at ske. Du er måske ved at differentiere dig selv fra dem og blive mere uafhængig. Dit forhold til dem er ændret.

Drømmer du om, at nogle lader som om de dør, kan det betyder at du føler dig forrådt.

Drømmer du om, at en fremmed dør, kan det symbolisere, at du føler dig fremmedgjort fra de forandringer der sker omkring dig. Hvis du lugter død, er der måske noget i dit virkelige liv,  der har været ”dødt” længe, og som du har brug for at give slip på.

Hvad betyder drømme om zombier?

Zombier, de levende døde, antyder at du er følelsesmæssigt afskåret fra andre mennesker eller en situation. Alternativt antyder drømmen, at du føler dig død inden i. Du føler dig måske i et hamsterhjul og mangler passion, livslyst og spænding i dit liv. 

Hvis zombier angriber dig i din drøm, antydes at du føler dig overvældet af kræfter uden for din kontrol. Du er måske stresset og mangler at tage styring over dit eget liv. Alternativt repræsenteres din angst for at være hjælpeløs og magtesløs. 

Hvis en du kender er blevet en zombie, overvej da om dine følelser for vedkommende er tabt.

Hvis du spiser en zombie antydes, at dit forhold til en person er på vej til at dø ud. Mangler du at tage kontakt til en gammel ven? Eller måske distancerer du dig fra andre, for at undgå at komme i kontakt med dine følelser.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende og kan bookes her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om døden - drømmetydning døden som drømmesymbol
21 Responses
  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Paornanguak,
   Jeg ville undersøge hvilke sider og personlighedstræk din lillebror har. Måske er disse sider nogle du selv har besiddet, men som er under forandring nu (død og genfødsel handler dybest set om forandring). Den afdøde lillebror kan med andre ord være et billede på noget i dig, som minder om ham.
   Drømmen kan også være et tegn på, at noget i din relation til din lillebror er under forandring. Noget I har haft sammen førhen er måske borte nu, men har fået en anden form.

   1. Louise

    Hej. Jeg drømmer rigtig tit om min farfar, som døde for snart 23år siden. Det kan være drømmer der starte med at være gode, men ende onde og triste, eller er de bare onde og triste fra start til slut. Men jeg vågner altid og er rigtig ked af det, jeg græder flere timer efter/utrøstelig, og er resten af dagen hel ødelagt.
    Hvad betyder det???!

 1. Christina

  Hej

  Jeg har på det sidste drømt meget om at mine børn dør, falder ud af vinduet, dør i en ulykke. de dør altid på forskellige måder

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Christina,
   Jeg tænker, der kan være flere tydninger på denne drøm.
   Måske er drømmen ganske simpelt et udtryk for din frygt for, at der skal ske dine børn noget. Måske gør de nogle ting, som du er utryg ved.
   Børnene kan dog også repræsentere dit indre barn – din egen legende og intuitive side – som du måske har mistet kontakt til eller er bange for at miste.
   Det, at de dør ved et uheld er måske et tegn på, at du føler skyld over noget i forhold til dine børn eller at du ber bange for, at du ikke passer nok på dem.
   Endelig kan døden her symbolisere forandring – måske er der sket en forandring i dit forhold til dine børn.

 2. Tricia

  Jeg har lige drøm om jeg blev bidt at en Fugleedderkop og min mor og hendes kæreste gik ud for at hente bilen men de blev væk og jeg kan ikke komme afsted også vågner jeg

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Tricia! At blive bidt af en edderkop handler ofte om konflikter med sin mor. Se evt. drømme om edderkopper. I drømmen har du brug for din mors hjælp, men hun bliver væk på vej ud til bilen, så du i stedet er efterladt alene, selvom du i virkeligheden har brug for støtte og hjælp. Bilen kan symbolisere dit behov for at komme videre – måske i jeres forhold. Se evt. drømme om biler.

 3. Claudia Jacobsen

  Hejsa. Jeg skriver da jeg har haft en meget besynderlig drøm i nat. Jeg prøver at forklare fra start til slut, men søger en betydning på det…
  Det starter med at jeg er et eller andet sted i Indien. Og først har jeg set en form for kejser blive drabet, hvordan kan jeg ikke lige huske. Det næste der er at jeg løber, for at slippe væk fra noget, og i hælende på mig løber to med som er nogle pushere som sælger hash. Jeg løber og jeg løber igennem flere døre, så bliver der sagt noget i en radio omkring at politiet er ude efter nogle der har med hash at gøre. Lige pludselig når jeg åbner den næste dør står jeg i en baggård, og i det jeg åbnede døren åbner politiet en anden dør. Jeg løber forbi dem, og jeg løber ind af den dør de kom fra. Jeg kan så høre de andre to gutter er bange for at det er dem politiet er ude efter, men det er nogle helt andre de er ude efter. Men jeg løber igennem flere døre. Jo flere døre jeg løber igennem, jo mere overvejer jeg at lukke dem udefra, så politiet kan fange dem. Den sidste dør fører hen til en form for parkeringskælder. Og jeg løber op og lige pludselig bliver jeg jagtet af et eller andet jeg ikke kan huske, så jeg spurter op til det sted jeg skal være, op af rampen først og der efter to gader ned hvor det palads er som jeg skal bo i. Og her møder jeg en veninde, og en ukendt mand.
  De står der inde i en form for stue, det er mørkt udenfor og lige pludselig kommer der er gammel mand gående ude foran vinduet. Han har en eller anden form for en amulet på, men den er så stor så den dækker hans mave, derefter for man så at vide at den der er mange penge værd og at han skal passe på at han ikke bliver dræbt. Det næste øjeblik, kommer der mennesker. Som begynder at stå og stene ham til døde. Det ender med han dør og de tager den hans amulet fra ham. Og efter det ligger hans knogler på jorden gravet en lille smule ned, men at man sagtens kan se hvad det er. Den måde det ligger på er lidt ligesom det ligger i en æske med forskellige dele, et sted til hoved, et sted til armene, et sted til benene osv. jeg kan huske at vi alle bliver sure, ked og triste pga. det der skete med manden, det da så sker derfra kan jeg ikke huske. Men ligepludselig kommer de mennesker ind hvor vi er hvor jeg så bliver dræbt. Også vågnet jeg.

  Har den her drøm nogle betydning?
  Fordi jeg har lagt mærke til nu at når jeg er på en bestemt måde, så drømme jeg så kraftige drømme, tit og ofte omkring nogle der dør i form af andre eller jeg slår dem ihjel. Eller at jeg bliver jagtet af nogle. At jeg vågner med et sæt, sover videre, også sover jeg drømmer en drøm med samme emne i form af at der er nogle der osv. vågner igen. Og sådan bliver det ved hele natten lang.
  Mvh. Claudia Jacobsen

 4. Pia Toft

  Hej,

  Meget besynderlig drøm

  -oplever at fra start at jeg går på en græsplæne en slags fodboldbane, hen mod et område hvor der er noget sand. Da jeg nærmer mig ser jeg en krop ligge i flere dele. Jeg lægger mærke til armen først som er afskåret fra kroppen, dernæst hovedet, torso, ben som lige så er afskåret. Ser dernæst at det er et barn som jeg kender og jeg udbryder forfærdet; Tobias! (10-12 år ligner han)
  Han svarer og siger ja. (Det er en gammel venindes søn som jeg genkender, har ingen kontakt med hende eller familen i dag)
  Jeg ser mig selv hoppe lidt på stedet og bevæge mig lidt rundt. Holder lidt om mig selv og synger hans navn. Jeg kan huske jeg tænker at det er for at han skal holde sig vågen og jeg bliver ved med at synge det ud. Samtidig med at jeg stadig bevæger mig lidt, med en smule panik inden i mig. Det hele for at forsøge at holde ham vågen.
  Også vågner jeg langsomt og kan mærke at mit hjerte banker og tænker at det var da en voldsom oplevelse.

  Hvad kan den drøm handle om?

  Mvh Pia

 5. Kromann

  Jeg drømte om en fyr som jeg rigtig godt kan lide var død, men vi skrev hele tiden beskeder til hinanden, og at så var han også tilstede samtidig, levende men med skader, men jeg vidste at han altså var død. Mærkelig drøm mon hvad det betyder?

 6. Katanyu

  Hej.. jeg skriver fordi jeg har haft en drøm som jeg synes er ret voldsom

  Det starter med at jeg er på en ø.. jeg bor i et hus sammen med andre. Der er 1 person som jeg kan genkende ellers er alle fremmede mennesker.
  Det starter med et spil.. en spøgelse pige vågner op og hun skal dræbe eller os andre. Der ingen måder at vinde på andet end at gemme sig.
  Bagefter skifter historien til et spil hvor jeg er sammen med folkeskole kammerater, i et døds spil. Her skal vi gå i gennem et spil, tjene pointen også får vinderen nogle penge.
  Der var et af spillende som jeg huskede i drømmen. Man stod på en overflade hvor man skulle hoppe i vandet. Her var der forskellige, dyr såsom delfiner og fisk. Men der var også en stor farlig haj.. spillet gik ud på at man skulle hoppe i vandet og jo længere du er derned desto flere pointen fik du..
  Jeg var i vandet følte jeg mig bange.. fordi alt var mørk i vandt.. jeg kunne ikke se noget som helst. Det ender med at jeg kommer op også går spiller videre til en anden.. da jeg kiggede på spillet rykker gulvet sig.. og der var en der dør ved et fald.
  Den sidste begivenhed i min drøm er nogle af os vinder. En af min klasse kammerater var Følelseladende overvældet Efter alt det, der er sket.
  Tog en taxi hjem og lige pludselig var jeg i Thailand… hjem turen kostede mig 3000 bath og var ikke engang hjemme. Taxienchefføren tager de lange ture for at tjene nogle ekstra penge.
  Var i et sted hvor der var et tempel… her ville jeg sælge noget til en herre og hans bodyguard.
  Først solgte jeg en pige som jeg havde En dukke men salget blev ikke til noget fordi hun kritiseret ham. Da jeg så fortalte ham jeg havde en mobil telefon omkring mord blev han interesseret. Sender ham en video. Når han ser den er vi inde i den. Jeg sidder på bagsiden hvor jeg ser seriemorderen stikker en kniv i chefføren og pigen ved siden af mig bliver derfor også stukket ned. For mig var jeg kun en vidne men var ikke selve med i begivenheden.
  Drømmer bagefter at de to var stadig i live og han tog efter dem med hans motorcykel.. de kørte baglæns med bilen fordi vejen var smal.
  Det ender med at pludselig er på cykel og der er kun to cykler… det ender med at de to kører på cykel uden mig… seriemorderen jagter dem… også tager jeg chancen og prøvede at finde vejen ud.

  Nogen der kan fortælle mig hvorfor jeg har drøm det her ??

 7. Victoria

  Hvad hvis man drømmer om en barndoms veninde, som man var tæt med den gang dør, en man ikke har kontakt med mere, men man er tilbage i barndommen på villa vejen og holder hendes begravelse, alle er der af venner, familie osv og alt føles så virkelig.

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Victoria,
   Drømmen kan være med til at understrege den manglende kontakt, du har til barndomsvendinden. Måske savner du vedkommende, eller det hun repræsenterer? Alternativt repræsenterer veninden en side af dig selv, som du nu er ved at forlade.

 8. Johanne Jeremiassen

  Hej
  Jeg har drømt om at jeg forbereder en begravelse, men jeg kan ikke huske hvem der døde, jeg ved bare at det er familiemedlem.
  Jeg gik ind til blomsterhandler for at bytte en almindelig pynte kranse som jeg har købt tidligere for 2300kr til kranse til bisættelse.
  Hvad mon betyder det?

  Mvh
  Johanne

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Johanne,
   Jeg tænker, at planlægningen af begravelsen indikerer, at du er ved at acceptere, at noget er forevigt forandret – sandsynligvis noget i din familie, da der er tale om et familiemedlem. Det kan også være en side af dig, som har noget med familielivet at gøre, som du nu er ved at gøre op med. Se evt. drømme om begravelser her: http://lassepallesen.dk/droemme-om-en-kiste-begravelse/
   .

 9. Anne

  Jeg har haft en drøm 2 gange om min mor dø.
  Første gang døde hun
  Anden gang var det min familie og mig planlægge hindes begravelse

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Anne, Sikke nogle ubehagelige drømme.

   Døden har som regel noget med forandring at gøre. Måske er dit forhold til din mor under forandring. Måske er der noget i forholdet, der ikke kan være, som det har været tidligere. Din mor kan også repræsentere dine egne moderlige sider. Måske er du kommet ud af kontakt med disse sider?

   Det at du planlægger en begravelse indikerer at du er i en proces, hvor du er ved at acceptere, at noget har ændret sig – hvad enten det er dit forhold til din mor eller dine egne moderlige sider. Se evt. drømme om begravelser her: http://lassepallesen.dk/droemme-om-en-kiste-begravelse/.

   Jeg håber, at noget af dette svar kan give mening for dig.

 10. Veli Sahin

  Hej
  På det sidste har jeg drømt om min oldefar som døde for cirka 3 år siden. Jeg drømmer at jeg snakker med ham og at han sidder ned og at jeg tydeligt kan se ham.

  Jeg har også drømt om min afdøde ven, jeg snakkede med ham og jeg spurgte sådan var du ikke død, også siger han nej jeg forfalskede bare min død, også vågnede jeg. Kan du komme med en forklaring på hvorfor jeg har drømt sådan nogle ting?

 11. Rikke Stæhr

  Jeg drømte om min morfar som er død for mange år siden, min farfar som er død for 7 år siden og min farmor der døde i 2020.

  Min døm er utydelig, men jeg drømte, at min morfar bliv skudt i vores hjem, og pletten fra hans blod på vores gulv ikke ville forsvinde lige meget hvormeget jeg skrubbede på det.
  I sammenhæng med denne drøm drømte jeg:
  Jeg står ved noget, et bord eller kiste…. jeg kigger til højre og ser en lidt højere mand med sort jakkesæt på, grøn skjorte og sort slips. Jeg ser på hans ansigt og det er min farfar. Jeg falder i hans arme og knuger mig dybt ind til ham. Han knuger mig ligeså.
  Han Beder mig hjælpe min farmor, jeg skal finde en bog til hende, der skal ordnes nogle papirer/regnskaber der skal ligges i rette orden i den bog. Bogen ligger bag ryglænet i deres gamle hjørnesofa(som jeg lå på som barn)
  Jeg tager hjem til min farmor, og falder i armene på hende, jeg græder, for min farfar er et spøgelse i drømmen. Min farmor holder om mig, og jeg ligger i hendes skød. Og hun taler til mig (jeg ved ikke hvad hun siger)
  Lidt efter leder jeg efter bogen, jeg spørger min farfar om hjælp flere gange, jeg taler med ham, holder om ham, rører han hænder, men Så pludselig finder jeg bogen bag ryglænspuden i sofaen og giver den til min farmor.
  Jeg ved ikke hvad der sker med bogen. Men så bliver der heletiden sagt, når vi skal arve, skal jeg kun tage det sorte skib (et skib man stiller på reolen) jeg har aldrig set et skib hos mine bedsteforælder….
  så husker jeg ikke mere. Jeg vågner med en god følelse af at have krammet min farmor og farfar, jeg føler de alle tre har været hos mig. Men oven i det, så føler jeg et kæmpe savn på ny…og var trist inden i…


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


The meaning of life is just to be alive. It is so plain and so obvious and so simple. And yet, everybody rushes around in a great panic as if it were necessary to achieve something beyond themselves.

Alan Watts