fbpx

Psykedelisk terapi - Få hjælp til forberedelse og integration af psykedeliske oplevelser

See this page in English

Er du nysgerrig på at starte et forløb med psykedelisk terapi op?

Flere og flere får øjnene op for det store terapeutiske potentiale, som psykedeliske stoffer besidder. Går du med tanker om, hvorvidt og hvordan psykedelisk terapi kan hjælpe dig, er du meget velkommen til at booke en samtale om det. Jeg kan hjælpe dig med at afklare, hvorvidt psykedelisk terapi kan hjælpe dig. Samtidig kan jeg give praktiske råd såvel som støtte dig i den mentale forberedelse på en psykedelisk oplevelse.

Ofte kan der være en stor værdi i at afklare præcis, hvad du ønsker at have fokus på, hvad din intention med den psykedeliske oplevelse er, og hvad i din livshistorie, der måske vil komme op.

Pga den nuværende lovgivning kan jeg desværre ikke tilbyde terapi under påvirkning af psykedelika. De fleste af mine klienter kommer til mig for at forberede en eventuel psykedelisk session. Derefter finder de et sted, hvor sessionen kan foregå. Og så kommer de tilbage for at integrere oplevelsen efterfølgende.

Hvordan kan psykedeliske oplevelser afhjælpe psykiske lidelser?

Benyttes psykedeliske stoffer – f.eks. i form af mdma, lsd, psilocybin eller dmt som i ayahuasca – med henblik på terapi, vil man ofte opleve, at hidtil undertrykte minder, følelser og stemninger vil dukke op fra ubevidste lag i vores sind. Det er som om, der bliver skabt en klar og uhindret adgang til dette ubevidste materiale. Det kan give både følelsesmæssige, tankemæssige og spirituelle indsigter og forløsninger.

Følelsesmæssigt oplever mange, at sorg, vrede, afsky, glæde og taknemmelighed intensiveres kraftigt. Det skyldes, at de blokeringer og forsvar, vi hidtil har benyttet for at holde dem på afstand slipper sit tag.

At mærke sine følelser så kraftigt kan være en skræmmende proces, og det er derfor meget vigtigt at befinde sig i nogle trygge omgivelser med en person man har tillid til. Er dette tilfældet kan resultatet være en kæmpe forløsning, når vi tillader os selv at udtrykke de følelser, vi har holdt inde igennem al den tid. Følelserne vil ofte være knyttet til oplevelser tidligt i vores liv.

Mange oplever at blive mere fortrolig med deres følelser efterfølgende. Det betyder, at angsten for disse følelser bliver mindre. I så fald vil mange af de uhensigtsmæssige mønstre, der tidligere har haft til hensigt at dulme, aflede eller minimere vores følelser nu ikke længere være nødvendige. Sådanne mønstre kunne være afhængighedsadfærd, isolation, kontroladfærd, depression mm.

Resultatet er ofte en større oplevelse af at kunne være i nuet med det der er og en styrket evne til at lade vores følelser få plads og give retning til vores beslutninger.

Tankemæssigt vil mange opleve en dyb erkendelse af, at de overbevisninger og kodninger vi har fået med fra barndommen ikke nødvendigvis er sande eller gavnlige for os. Som det lille barn ser vi vores forældres måde at leve på som “rigtigt” og “sandt”, men i den psykedeliske tilstand får vi ofte et andet og mindre mudret perspektiv, som gør os i stand til at stille spørgsmålstegn ved alt det, vi har fået indkodet – alt det vi troede var rigtigt om os og om verden.

En sådan erkendelse kan være et ekstremt værdifuldt skridt hen i mod et liv, der i overensstemmelse med, hvad vi inderst inde selv ønsker – vores indre drivkraft og passion. Det er et liv, der ikke er styret af andres forventninger.

Spirituelt oplever mange en større forbundethed med naturen og/eller med noget guddommeligt, som vi alle er en del af. Det ansporer til et mere spirituelt liv – med en svækket dødsangst og en styrket tro på kærligheden og en grundlæggende tillid til, at universet vil os det godt. I en sådan tilstand levnes der ikke meget plads til angst og bekymring.

Det er dog vigtigt at pointere, at der er ingen garantier for disse resultater. Psykedelisk terapi er ikke for alle. Nogle vil opleve en overvældende angst, som kan være svær at slippe igen uden efterfølgende bearbejdning. Andre kan opleve at blive retraumatiseret specielt hvis der ikke er den nødvendige støtte i rummet. Og har man f.eks. underliggende skizofrene tendenser – kan en psykedelisk oplevelse få dem til at bryde ud.

Vigtigheden af integration af den psykedeliske oplevelse

Selve den psykedeliske oplevelse kan være terapeutisk i sig selv, men ofte vil der også være et behov for at integrere de psykedeliske oplevelser efterfølgende. Her kan en terapeut med erfaring inden for psykedelisk integration være en stor hjælp.

Integration handler ikke blot om at forstå sine oplevelser under det psykedelisk oplevelse, men også om, hvordan de nyfundne erkendelser om sig selv og verden kan bruges i hverdagen.

Hvordan kommer man tilbage til hverdagslivet efter de dybe følelsesmæssige, mentale og spirituelle oplevelser, som et psykedelisk trip kan give? Det er ofte en meget udfordrende og forvirrende proces, fordi mange nye erkendelser og ændringer er nødt til at blive foretaget. Og det kan føles som en enorm opgave at følge en nyopdaget retning i livet.

Hvordan foregår psykedelisk integrationsterapi

Psykedelisk integrationsterapi foregår i et ikke-dømmende, nysgerrigt og følelsesmæssigt støttende rum, hvor vi undersøger dine oplevelser under dit højnede bevidsthedsniveau.

Hvad skete der? Hvad så du? Hvad følte du? Hvad tænkte du? Ved at dvæle ved oplevelsen, dens stemninger og følelser, fås ofte en styrket fornemmelse af dens meningsfuldhed. Hvad var det egentlig oplevelsen ville lære dig? Hvad var dens hovedbudskab? Mange kommer til at få nye indsigter om sig selv, finde nye veje i livet og forstå sig selv og universet på en mere fyldestgørende måde, når de på denne måde bearbejder den psykedeliske oplevelse.

På dette grundlag udforsker vi også, hvilke skridt der nu er nødvendige for dig at tage, så du kan leve i overensstemmelse med dine nye erkendelser.

Hvad kendetegner et bad trip? Og hvad kan et bad trip lære dig?

Et bad trip er kendetegnet ved at være en særlig kaotisk eller følelsesmæssig ubehagelig oplevelse under påvirkning af psykedelika.

Nogle oplever et bad trip som ét langt angstanfald, mens andre oplever at være fanget i et tankespind, der gentager sig i, hvad der føles som en uendelighed. Andre kan også opleve at være fanget i et form for helvede – fyldt med ondskabsfulde dæmoner og monstre. Og nogle oplever at de mister kontakten til sig selv og troen på, at de kan komme tilbage til sig selv.

Ofte er tidsfornemmelsen under et trip forandret eller endda sprængt, så det kan være svært at overbevise sig selv om, at tilstanden nok skal slutte. Mange føler at de vil sidde fast i denne dybt ubehagelige tilstand for evigt – og det fodrer naturligvis angsten yderligere.

Selv efter trippet kan oplevelsen af ubehag – af at noget er uforløst og fastlåst – være til stede. Sommetider opløses denne tilstand med tiden. Andre gange kræver det, at man får bearbejdet det, som oplevelsen i virkeligheden peger på.

Ligesom mareridt har bad trips altid et meget værdifuldt budskab til os. De prøver at råbe os op – på dramatisk vis. Og så længe budskabet forbliver ubevidst for os, kan oplevelsen af at sidde fast være til stede længe efter den psykedeliske rejse.

Her er integrationsterapi et brugbart redskab til nysgerrigt at undersøge den dybere mening med det pågældende bad trip, og hvori din kamp i virkeligheden ligger. Ender et bad trip med at give en sådan erkendelse, kan man diskutere, hvorvidt trippet egentlig var så dårligt endda.

Book din første samtale til kun 350 kr.

Som en af de første psykoterapeuter, der tilbød terapi om psykedelisk integration, har jeg omfattende erfaring med at være vidne til og støtte dig i denne helende proces, hvor du selv ender med at finde svarene på de mest eksistentielle spørgsmål, der findes.

Som certificeret psykodynamisk psykoterapeut vil jeg hjælpe dig, så godt jeg kan igennem både forberedelsen og integrationen af en psykedelisk session.  Jeg vil være så støttende som muligt og sørge for, at processen forløber i et tempo, hvor du kan være med hele vejen.

Er du fortsat nysgerrig, så kan du booke din første tid til kun 350 kr. Normalprisen er 750 kr. Så kan du få en fornemmelse for, om terapi hos mig er noget for dig.

Book tid: 1. samtale (50 min) kun 350 kr.

Du er også meget velkommen til at ringe på tlf: 61 27 18 99 for en gratis afklarende samtale.

Min klinik ligger på Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg.

Få hjælp til at integrere psykedeliske oplevelser gennem terapi - psykedelisk integration

Ønsker du at blive ringet op?

Udfyld navn og tlf. nr. nedenfor, og jeg vil ringe dig op inden for 24 timer. Så kan du høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig med din integration. Det er gratis og uforpligtende.

Om Lasse Pallesen – psykoterapeut med speciale i angst og psykedelisk integration

Min store passion og drivkraft er at hjælpe folk fri af angsten og hjælpe folk med at integrere svære psykedeliske oplevelser.

Jeg er uddannet psykodynamisk relationsorienteret psykoterapeut hos Psykoterapeutuddannelsen A/S – en 4,5 årig uddannelse, der er godkendt hos Dansk Psykoterapeutforening. Den har særligt fokus på behandling af angst gennem en udforskning af de ubevidste eller tilbageholdte følelser, der ligger bag ubehaget. 

I kraft af min uddannelse og mine personlige erfaringer med psykoterapi – både som klient og terapeut –  er det min klare overbevisning, at ubehaget kan slippes permanent. Den behøver hverken at at kapre din krop eller styre dit liv på nogen måde. Den frihed, der ligger i et liv uden angst, er noget jeg inderligt ønske at flere mennesker kommer til at opleve. 

Mange fastholdes i behandlinger, som kun symptombehandler og dermed ikke når til roden af problemet. Det er dybt utilfredsstillende, og noget jeg gerne vil gøre mit til at ændre på.

Et opgør med angsten eller en svær psykedelisk oplevelse kræver først fremmest et rum med tillid, åbenhed, anerkendelse og tryghed og som psykoterapeut er det min fornemste opgave at skabe en sådan atmosfære.  

Jeg har også erfaret, hvor vigtigt det er at lytte til og forstå vores drømme i behandlingen af angst og traumer. Derfor har jeg taget uddannelser i drømmearbejde og drømmetydning herunder “Exploring Dreams” ved den anerkendte amerikanske forsker Ron Masa samt uddannelsen “The Psychology of Carl Gustav Jung” ved Joshua Schmude.

Det er min klare overbevisning at psykedeliske oplevelser – ligesom drømmearbejde – har et kæmpe potentiale til at løsne op for de ubevidste mønstre, der styrer vores liv, og forløse vores indre konflikter. Denne overbevisning er både afstedkommet af mine egne oplevelser med psykedelika, mine erfaringer som terapeut for psykedelika-anvendende klienter samt den store mængde af lovende empiri på området. 

Derfor er jeg særligt interesseret i at hjælpe personer med at integrere psykedeliske oplevelser, så de giver mening og ansporer til en positiv livsforandring.

Book tid: 1. samtale (50 min) kun 350 kr.  

psykoterapi behandling af angst

Referencer

Jeg er så utroligt taknemmelig for den behandling jeg har fået hos Lasse. Før jeg startede havde jeg den vildeste panikangst. Jeg vågnede om natten badet i sved og jeg orkede ikke at gå uden for en dør. Nu har jeg fået friheden tilbage. Jeg har fået så mange indsigter og er kommet meget bedre i kontakt med mig selv og mine følelser efter mit forløb. Lasse er utrolig rummelig, empatisk, rolig og anerkendende. De varmeste anbefalinger herfra! TAK!

Annelise
34 år

Mit forløb med Lasse har været virkeligt godt. Det er utroligt så lidt min angst fylder nu. Lasse er så god til at lytte. Han forstår mig virkelig godt. Og så har han givet mig så mange øjenåbnere. Tusind tak.

Erik
55 år

Lasse er er meget tillidsvækkende. Han giver mig ro til at uddybe mine tanker. Jeg føler mig tryg og set i terapien.  Han er også meget anerkendende. Det gør at jeg tør åbne mig op.

Line
24 år

Kontakt psykoterapeut på Frederiksberg Lasse Pallesen

Adresse

Roskildevej 46,

2000 Frederiksberg

  • 61 27 18 99