fbpx

Drømmetydning A-Z: Søg i oversigt over drømmesymboler

Her på siden kan du søge efter betydningen af hundredvis af drømmesymboler. Ønsker du i stedet at få tydet din drøm gratis af en kunstig intelligens, kan denne tilgås her: Drømmetydning med kunstig intelligens.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

X

Y

Z

Æ

Ø

Å

Drømmetydning: Hvorfor interessere sig for sine drømme?

Drømme er helende signaler fra det ubevidste

Drømme er helende signaler fra det ubevidste. De prøver at råbe os op, og de kommer altid med gode intentioner. De vil fortælle os, at der er noget vi undgår eller undertrykker i vores vågne liv. Der er noget, der kunne være godt for os at erkende og konfrontere.

Drømme viser os vores skyggesider

Drømme forsøger at sætte spot på de sider af os selv, som vi ikke vil vedkende os – vores skyggesider. Skyggen er kort sagt en losseplads for alle de tanker, følelser og handlinger, vi ikke vil indrømme over for os selv. De opfattes nemlig som skamfyldte. Skyggen rummer også alle de drømme og længsler, vi aldrig har forløst.

Vores skyggesider formes i vores barndom. Her oplever vi uundgåeligt episoder med svigt i form af enten neglekt eller en fornemmelse af, at vores følelser er forkerte. I disse episoder mangler vi kærlighed og omsorg, og oplever i stedet en afstandstagen fra vores primære omsorgspersoner.

En sådan oplevelse udgør kimen til angst og skam, fordi den livsvigtige relation til vores omsorgspersoner opfattes som under pres. Som det lille barn må den relation jo for alt i verden ikke briste. Det ville være livsfarligt!

Vi begynder derfor ubevidst at indordne os – ved at undertrykke de følelser og ønsker, der gav konflikter. Disse bliver i stedet behæftet med skam – med en ide om at være forkert. Herved skabes en overbevisning, der kan vare ved resten af livet. Overbevisningen er ikke er i overensstemmelse med, hvem vi i virkeligheden er, skønt den kan opleves sådan. I virkeligheden er der sket en programmering, der gør, at vi fører et uautentisk liv.

Drømmene forsøger – gennem deres underlige symbolsprog – at kaste lys over disse skyggesider. De vil vise os, hvordan vores skyggesider blev formet og hjælpe os til at se dem i øjnene. Kun herved kan vi blive frie og leve et liv i overensstemmelse med, hvem vi i virkeligheden er – vores virkelige selv. Samtidig vil en omfavnelse af vores mørke sider hjælpe os til at blive mere forstående, accepterende og tilgivende over for andre mennesker:

Knowing your own darkness is the best method for dealing with the darkness’s of other people.” – C. G. Jung

Drømme kan lindre skam og angst og vise os vores forsvar

Når vi mærker angst eller skam vil vi typisk aktivere vores forsvarsmekanismer for at mindske ubehaget. En liste over de forskellige typer af forsvar kan ses her. Drømme kan gøre os opmærksomme på disse forsvar. De kan fortælle, hvordan vi undertrykker vores følelser, hvordan vores forsvar holder os tilbage og hvilket liv vi kan føre, hvis vi bliver fri af forsvarenes lænker og i stedet bliver venner med vores følelser. Vi behøver blot at være til stede med dem i stedet for at kæmpe imod dem. En sådan proces vil automatisk lindre angst, fordi angsten ikke kan sameksistere med rene følelser af sorg, vrede eller glæde.

At lytte til drømmenes iboende visdom kan herved gøre, at vi kan leve liv fri af bekymringer og angst og i overensstemmelse med vores sande indre personlighed og følge den retning i livet, som er vores retning.

Vil du vide mere om drømmenes helende potentiale, så tøv ikke med at skrive til mig nedenfor eller booke et foredrag om emnet.

Ønsker du at gå i terapi med dine drømme, kan du booke en tid her.

psykoterapi behandling af angst

Seneste artikler om psykoterapi, psykologi og drømmetydning

Hvad ligger der bag dine coping-strategier?

Sommetider kan det være svært at forstå, hvorfor vi vælger usunde copingstrategier,  såsom overspisning, undgåelse, stofmisbrug, andre aghængigheder, aggressiv adfærd mm. for at håndtere vores problemer.
Læs mere

Selvkritikkens funktion – Hvad vil den os og hvorfor?

Mange mennesker bærer på en indre kritisk stemme, som kan være mere eller mindre dominerende i hverdagen. Hvis denne stemme forstummer, kan det føles som om, vi er helt udsatte og alene med os selv.
Læs mere

Vores følelser er aldrig problemet – det er hvordan vi håndterer dem eller undgår dem

Følelser er en naturlig del af vores liv, men mange mennesker er bange for at mærke dem og lade sig styre af dem. Angsten for følelser kan skyldes, at man er vokset op i en familie, hvor følelser var tabu eller blev håndteret på en usund måde. Måske havde forældrene det svært ved følelser -...
Læs mere

Søg på drømmesymbol

At kende til betydningen af drømmesymboler kan være nøglen til at tyde din drøm. Søg på hundredevis af drømmesymboler fra a-z og bliv mester i drømmetydning.

Gå til oversigt

Gå i terapi og bliv fri af angst og traumer

Lasse Pallesen tilbyder professionel psykoterapi. Bryd fri af angstens og traumets lænker find din rette vej i livet.

Læs mere

Break Free - det skræddersyede forløb til forældre til et barn med angst

Få hjælp til at hjælpe dit barn ud af angsten og til et liv med mere selvværd, mod og livsglæde

Læs mere

Book et foredrag om angst, drømme eller psykedelisk integration

Mine foredrag om angst, drømme el. psykedelisk integration er for både virksomheder og foreninger. Med udgangspunkt i psykodynamisk teori vil jeg udfolde disse begreber med konkrete eksempler fra min egen praksis.

Læs mere

Kontakt psykoterapeut i København MPF Lasse Pallesen

Adresse

Roskildevej 46,

2000 Frederiksberg

  • 61 27 18 99
1 Response