fbpx

Drømmetydning A-Z: Søg i kæmpe oversigt over drømmesymboler

A

B

C

Cancer

Chef

Computer

Cowboy

Cykel

Cykelhjelm

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

X

Y

Z

Æ

Ø

Å

Drømmetydning: Hvorfor interessere sig for sine drømme?

Drømme er helende signaler fra det ubevidste

Drømme er helende signaler fra det ubevidste. De prøver at råbe os op, og de kommer altid med gode intentioner. De vil fortælle os, at der er noget vi undgår eller undertrykker i vores vågne liv. Der er noget, der kunne være godt for os at erkende og konfrontere.

Drømme viser os vores skyggesider

Drømme forsøger at sætte spot på de sider af os selv, som vi ikke vil vedkende os – vores skyggesider. Skyggen er kort sagt en losseplads for alle de tanker, følelser og handlinger, vi ikke vil indrømme over for os selv. De opfattes nemlig som skamfyldte. Skyggen rummer også alle de drømme og længsler, vi aldrig har forløst.

Vores skyggesider formes i vores barndom. Her oplever vi uundgåeligt episoder med svigt i form af enten neglekt eller en fornemmelse af, at vores følelser er forkerte. I disse episoder mangler vi kærlighed og omsorg, og oplever i stedet en afstandstagen fra vores primære omsorgspersoner.

En sådan oplevelse udgør kimen til angst og skam, fordi den livsvigtige relation til vores omsorgspersoner opfattes som under pres. Som det lille barn må den relation jo for alt i verden ikke briste. Det ville være livsfarligt!

Vi begynder derfor ubevidst at indordne os – ved at undertrykke de følelser og ønsker, der gav konflikter. Disse bliver i stedet behæftet med skam – med en ide om at være forkert. Herved skabes en overbevisning, der kan vare ved resten af livet. Overbevisningen er ikke er i overensstemmelse med, hvem vi i virkeligheden er, skønt den kan opleves sådan. I virkeligheden er der sket en fejlprogrammering, der gør, at vi fører et uautentisk liv.

Drømmene forsøger – gennem deres underlige symbolsprog – at kaste lys over disse skyggesider. De vil vise os, hvordan vores skyggesider blev formet og hjælpe os til at se dem i øjnene. Kun herved kan vi blive frie og leve et liv i overensstemmelse med, hvem vi i virkeligheden er. Samtidig vil en omfavnelse af vores mørke sider hjælpe os til at blive mere forstående, accepterende og tilgivende over for andre mennesker:

Knowing your own darkness is the best method for dealing with the darkness’s of other people.” – C. G. Jung

Drømme kan lindre skam og angst og vise os vores forsvar

Når vi mærker angst eller skam vil vi typisk aktivere vores forsvarsmekanismer for at mindske ubehaget. En liste over de forskellige typer af forsvar kan ses her. Drømme kan gøre os opmærksomme på disse forsvar. De kan fortælle, hvordan vi undertrykker vores følelser, hvordan vores forsvar holder os tilbage og hvilket liv vi kan føre, hvis vi bliver fri af forsvarenes lænker og i stedet bliver venner med vores følelser. Vi behøver blot at være til stede med dem i stedet for at kæmpe imod dem. En sådan proces vil automatisk lindre angst, fordi angsten ikke kan sameksistere med rene følelser af sorg, vrede eller glæde.

At lytte til drømmenes iboende visdom kan herved gøre, at vi kan leve liv fri af bekymringer og angst og i overensstemmelse med vores sande indre personlighed og følge den retning i livet, som er vores retning.

Vil du vide mere om drømmenes helende potentiale, så tøv ikke med at skrive til mig nedenfor eller booke et foredrag om emnet.

Ønsker du at gå i terapi med dine drømme, kan du booke en tid her.

Seneste artikler om psykoterapi, psykologi og drømmetydning

“Jeg er ikke god nok.” Hvorfra stammer det lave selvværd?

Mange af mine klienter kommer til mig med tanker som: "Jeg er ikke god nok". "Jeg er uønsket". "Jeg er ikke værdig til kærlighed". Det er en overbevisning, der er så dybt forankret i deres bevidsthed, at den er vanskelig at rokke ved. Det er faktisk umuligt at overbevise dem om det modsatte uden at...
Læs mere

Har mit barn angst? Læs 5 tegn på, at din barn lider af angst

I virkeligheden er denne overskrift ret misvisende. For alle har angst sommetider. Om dit barn har angst vil altså altid være gradsspørgsmål. Problemet opstår når angsten får så indgribende konsekvenser i dit barns hverdag, at barnet igen og igen undgår aktiviteter, som det inderst inde har brug for. Spørg derfor dig selv i hvor høj...
Læs mere

Hvor godt er du i kontakt med dit virkelige selv?

Ifølge psykiateren Masterson har vi alle et "virkeligt selv". Jo mere vi arbejder med os selv, tager vores drømme seriøst, ser vores destruktive mønstre i øjnene og kommer overens med vores fortid, desto mere vil vi komme i kontakt vores virkelige selv.
Læs mere

Søg på drømmesymbol

At kende til betydningen af drømmesymboler kan være nøglen til at tyde din drøm. Søg på hundredevis af drømmesymboler fra a-z og bliv mester i drømmetydning.

Gå til oversigt

Gå i terapi og bliv fri af angst og traumer

Lasse Pallesen tilbyder professionel psykoterapi. Bryd fri af angstens og traumets lænker find din rette vej i livet.

Læs mere

Break Free - det skræddersyede forløb til forældre til et barn med angst

Få hjælp til at hjælpe dit barn ud af angsten og til et liv med mere selvværd, mod og livsglæde

Læs mere

Book et foredrag om angst, drømme eller psykedelisk integration

Mine foredrag om angst, drømme el. psykedelisk integration er for både virksomheder og foreninger. Med udgangspunkt i psykodynamisk teori vil jeg udfolde disse begreber med konkrete eksempler fra min egen praksis.

Læs mere

Kontakt Lasse Pallesen


    Forstå betydningen af din drøm med drømmetydning

    Adresse

    Roskildevej 46,

    2000 Frederiksberg

    • 61 27 18 99