fbpx

Psykoterapeut på Frederiksberg - Specialist i stressbehandling

Gå i terapi og slip ud af stress

Er vi ramt af stress, oplever vi, at vores krop fortæller os, hvad vi ikke har fået sagt med ord: “Nej!”

Som psykoterapeut med speciale i stress er jeg derfor særligt optaget af spørgsmålet: “Hvordan kan vi styrke vores kapacitet til at sige fra?” Eller måske rettere: “Hvordan genfinder vi kapaciteten til at sige fra?”

For det er en medfødt gave. Det lille spædbarn er fantastisk god til at sige fra. Så snart det føler det mindste ubehag, giver det udtryk for sine behov. Når spædbarnet siger nej, til det der stresser, siger det ja til sig selv. Og stressen aflastes.

Den impuls i barnet, der fortæller det, at nu er det på tide at sige fra, er vreden. Vreden er en fantastisk værdifuld følelse, der hjælper os til at opretholde grænser, stå ved os selv og gøre os tydelige over for andre.

Og vredens udtryk behøver slet ikke at være aggressivt el. voldsomt. At sige fra på en rolig, tydelig og bestemt måde er vrede udtrykt med selvsikkerhed.

Problemet er, at mange har et anspændt forhold til at mærke vreden. Vi lukker ned for den, før vi overhovedet når at mærke den.

Det skyldes tidligere oplevelser, hvor vreden ikke blev accepteret, forstået eller taget seriøst. Der lærte vi, at vi som person ikke blev accepteret, når vi var vrede. Vreden blev indkodet som en farlig følelse, der skulle pakkes væk – undertrykkes.

Nogle mærker måske stadig et fysisk ubehag eller en angst, når vreden aktiveres. Andre har fundet strategier for at holde vreden på afstand – f.eks. ved at være konfliktsky el. pleasende.

Det er alt sammen dybt forståelige reaktioner på at undgå at mærke vreden.  Men reaktionerne har en pris.

Uden at mærke følelsen af vrede kan vi ikke sige fra. Og så gør kroppen det på et tidspunkt for os – ved at gå ned med stress. Kroppen har sagt fra. 

At genetablere kontakten til vreden og få en fornemmelse af, at den er ok og faktisk din allierede er derfor et helt afgørende skridt mod at blive fri af stress. Den kan give et håb om, at der kan siges stop, lang tid før kroppen overbelastes. 

Måske sidder du nu tilbage med en undren: “Jamen, jeg har jo sagt nej. Men ingen lyttede. Det var det stressede mig. Jeg sagde rent faktisk fra, men var magtesløs.”

I de tilfælde, hvor det reelt ikke var muligt at påvirke din situation, vil der typisk ligge en anden underliggende følelse, der ulmer. Det er sorgen. Sorgen over at tingene ikke forløb, som du ønskede dig. Sorgen over at være magtesløs under ubarmhjertige omstændigheder.

I så fald ligger der en kæmpe gave i at være med denne sorg. Det hjælper os med at acceptere det, der ikke kan være anderledes – så vi kan komme videre med ro i sind og krop.

Hvad end der ligger sorg, vrede eller begge følelser under din stress, kan psykoterapi være en stor hjælp.

Når du går i terapi hos mig er målet at opløse din stress permanent ved at:

  1. undersøge årsagerne til dens fremkomst (for der er med garanti en årsag).
  2. undersøge, hvilke følelser – typisk i form af sorg og vrede – som ligger under din stress. Kontakten til disse følelser er som bekrevet den vigtigste kilde til at slippe stress – og samtidig vejen til en kæmpe lettelse og forløsning.  
I løbet af denne proces vil du opleve at:
  • få roen tilbage i kroppen.
  • leve et liv uden de begrænsninger din stress sætter
  • få mere energi og overskud i hverdagen.
  • gøre dig mere modstandsdygtig over for fremtidige stressfaktorer
  • opleve en tættere kontakt til dine følelser og behov.
  • få mere nærvær i dine relationer.

Dette er et liv, hvor stressen ikke sætter dagsordenen. Det er et liv i frihed og i ro.

Som certificeret psykodynamisk psykoterapeut vil jeg hjælpe dig, så godt jeg kan igennem hele denne process.  Jeg vil være så støttende og anerkendende som muligt og sørge for, at processen forløber i et tempo, hvor du kan være med hele vejen.

Typisk oplever mine klienter, at stressen dæmpes markant allerede efter bare et par sessioner.

Er du fortsat nysgerrig, så kan du booke din første tid til kun 350 kr. Normalprisen er 750 kr. Så kan du få en fornemmelse for, om psykodynamisk terapi hos mig er noget for dig.

Book tid: 1. time kun 750 kr.

Du er også meget velkommen til at ringe på tlf: 61 27 18 99 for en gratis afklarende samtale.

Min klinik ligger på Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg.

Ønsker du at blive ringet op?

Udfyld navn og tlf. nr. nedenfor, og jeg vil ringe dig op inden for 24 timer. Så kan du høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig af med din stress. Det er gratis og uforpligtende.

 

Du er også velkommen til selv at ringe til mig på tlf: 61271899.

Psykoterapeut Lasse Pallesen - Speciale i angst

Referencer

Jeg er så utroligt taknemmelig for den behandling jeg har fået hos Lasse. Før jeg startede havde jeg den vildeste panikangst. Jeg vågnede om natten badet i sved og jeg orkede ikke at gå uden for en dør. Nu har jeg fået friheden tilbage. Jeg har fået så mange indsigter og er kommet meget bedre i kontakt med mig selv og mine følelser efter mit forløb. Lasse er utrolig rummelig, empatisk, rolig og anerkendende. De varmeste anbefalinger herfra! TAK!

Annelise
34 år

Mit forløb med Lasse har været virkeligt godt. Det er utroligt så lidt min angst fylder nu. Lasse er så god til at lytte. Han forstår mig virkelig godt. Og så har han givet mig så mange øjenåbnere. Tusind tak.

Erik
55 år

Lasse er er meget tillidsvækkende. Han giver mig ro til at uddybe mine tanker. Jeg føler mig tryg og set i terapien.  Han er også meget anerkendende. Det gør at jeg tør åbne mig op.

Line
24 år

Om Lasse Pallesen – psykoterapeut med speciale i angst

Min store passion og drivkraft er at hjælpe folk fri af stress og angst.

Jeg er uddannet psykodynamisk relationsorienteret psykoterapeut hos Psykoterapeutuddannelsen A/S – en 4,5 årig uddannelse, der er godkendt hos Dansk Psykoterapeutforening. Den har særligt fokus på behandling af angst gennem en udforskning af de ubevidste eller tilbageholdte følelser, der ligger bag stress og angst. 

I kraft af min uddannelse og mine personlige erfaringer med psykoterapi – både som klient og terapeut –  er det min klare overbevisning, at stress og angst kan slippes permanent. De tilstande behøver hverken at at kapre din krop eller styre dit liv på nogen måde. Den frihed, der ligger i et liv uden stress og angst, er noget jeg inderligt ønske at flere mennesker kommer til at opleve. 

Mange fastholdes i behandlinger, som kun symptombehandler og dermed ikke når til roden af problemet. Det er dybt utilfredsstillende, og noget jeg gerne vil gøre mit til at ændre på.

Et opgør med stress og angsten kræver først fremmest et rum med tillid, åbenhed, anerkendelse og tryghed og som psykoterapeut er det min fornemste opgave at skabe en sådan atmosfære.  

Jeg har også erfaret, hvor vigtigt det er at lytte til og forstå vores drømme i behandlingen af stress og angst. Derfor har jeg taget uddannelser i drømmearbejde og drømmetydning herunder “Exploring Dreams” ved den anerkendte amerikanske forsker Ron Masa samt uddannelsen “The Psychology of Carl Gustav Jung” ved Joshua Schmude.

Endelig har jeg i kraft af mit mangeårige virke som lærer og studievejleder et indgående kendskab til de sociale og psykiske udfordringer, som unge har idag.

Book tid: 1. time kun 350 kr.  

Kontakt psykoterapeut i København MPF Lasse Pallesen

Adresse

Roskildevej 46,

2000 Frederiksberg

  • 61 27 18 99