fbpx

Drømmetydning: Flugt og Forfølgelse (at flygte, at blive forfulgt, at blive jaget)

Hvad betyder en flugt, forfølgelse eller jagt i drømme?

Drømme om flugt eller forfølgelse er generelt set et tegn på, at du undlader at konfrontere dine problemer og i stedet undgår dem ved at flygte fra dem. På denne måde repræsenteres din usikkerhed eller mangelende mod.

Undersøg, hvad det er, du flygter fra.

Hvis du drømmer om at flygte fra et indelukket sted, hentyder det til dit ønske om at forlade en begrænsende situation eller holdning.

Hvis du drømmer, at du bliver forfulgt af et farligt dyr, kan dette dyr repræsentere din egen vrede og raseri over en situation. Du kan projicere din vrede over på dyret.

Overvej, om der er noget du er vred over i dit virkelige liv. Hvis du formår at flygte fra et farligt dyr kan det dog vidne om dit gode helbred eller velstand.

Hvis du ikke formår at flygte, vidner dette om en følelse af hjælpeløshed – af ikke at kunne undslippe livets problemer og stressfyldte situationer.

Flugten kan endelig også betyde en manglende retning eller selvsikkerhed i dit liv. Hvis du godt kan lide at blive forfulgt, hentydes til at du elsker den opmærksomhed eller kærlighed du får fra andre.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende og kan bookes her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om en alien - drømmetydning flugt som drømmesymbol
3 Responses
 1. Frida Mathiesen

  Jeg drømte at jeg bliver ved med at flygte fra en farverige sommerfugle larve og jeg kom ned til en kælder hvor der er helt fyldt med klar vand. Hvor så denne grønne øjne og gul farve sommerfuglelarve springer på mig og stukkede mig med sit stik. Og jeg kan ikke glemme mit drøm. Jeg kan huske at den kiggede lige ind i mine øjne før den sprang på mig og skulle stikke mig.

  Hilsen fra Grønland

 2. Mathilde Barner Tørngren

  Jeg havde et mareridt hvor der skete to ting.

  Jeg blev forfulgt i den butik hvor jeg arbejder af en gammel mand der plejer at hente vores brød til hjemløse. Han var blevet helt gak gak og sang uhyggeligt om legetøj, mens han slentrede efter mig, og jeg løb. Glasdørene ved hovedindgangen var smadret, og bagdøre fin jeg låst udefra så han ikke kunne komme ud der.

  Så løb jeg og så 2 veninder. Pludselig faldt alle mine tænder ud, og flere til. De faldt ud på jorden lige foran mig og dannede en stor bunke. Nogle af den knækkede som var de glas.
  Veninderne hjalp med at samle de tænder sammen der stadig var hele og så sluttede mit mareridt.

  Er der nogen der ved hvad de her to ting betyder?
  (Drømmen kom lige efter jeg faldt i søvn, og jeg vågnede ca. 1,5 time efter)

 3. Tamara

  Hej. Jeg havde en totalt mærkelig drøm. Jeg står i situtationen om at jeg skal til at flytte. Flytte langt fra alt og alle, men der intet valg.
  Men ja, jeg var ikke alene i den her drøm, jeg var sammen med en, men husker ikke hvem. Mig og ham her, er fanget hos to og må ikke stikke af fra dem osv.
  men jeg gik og tænkte og lavede en plan oppe i hovedet, så vi begge to kunne komme væk fra det forfærdelige sted. Vi fejlede desværre første gang, ved forsøg ved at stikke af, for hun opdagede det. Men så lavede jeg en endu snigende plan, og det slap vi heldigvis væk. Men så vågnede jeg.
  Kan det være betydning for denne situation jeg står i?


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


The meaning of life is just to be alive. It is so plain and so obvious and so simple. And yet, everybody rushes around in a great panic as if it were necessary to achieve something beyond themselves.

Alan Watts