fbpx

Brevkasse om drømme og drømmetydning

Har du et spørgsmål om en drøm, du har haft, kan du stille det her nederst på siden. Så kan det være spørgsmålet og mit bud på en tolkning bliver publiceret her på siden.

Drøm om besvær ved at gå

Spørg og få svar på dine drømme

Spørgsmål

Hej! Jeg har i årevis drømt at jeg ikke kan gå. Mine ben virker ikke. Jeg må kravle, slæbe benene. Jeg kan ikke komme frem. Det kan være en gåtur eller at jeg skal hen et sted men bliver forhindret fordi mine ben ikke kan gå. Hvad betyder det?

Svar

Det er en interessant drøm, du her beskriver. Benene har ofte noget med vores selvrealisering at gøre – om vores evne til at nå vores mål og ønsker i livet. At du har problemer med at gå, kan indikere at noget (i dig selv) forhindrer dig i at nå dine mål. Måske har du ikke nok tiltro til at du kan ændre dit eget liv til det bedre eller måske er du bange for konsekvenserne af at foretage disse ændringer.

Ofte er det at nå sine mål forbundet med en hel del angst, som kan være paralyserende og derfor viser sig i drømme i form af en manglende evne til at bevæge sig. At halte kan faktisk også indikere ubalance i et forhold. Man føler måske at man giver mere end man får igen eller omvendt. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

Jeg håber, at dette svar kan være en hjælp for dig. Husk på, at kun hvis en tolkning føles rigtig for dig er den rigtig.

Drøm om skilsmisse

Spørg og få svar på dine drømme

Spørgsmål

Jeg drømte at jeg sad med min mor og min healer mester, i et lille træhus der var på en form for bro. Vi snakkede, og jeg havde sådan en stærk, men hemmelige forbindelse til min mester, som han også følte. Han spurgte mig og min mor:” hvad er I Aller mest ked af i jeres liv lige nu?” jeg blev nervøs over at skulle fortælle ham at jeg var gift grundet vores stærke forbindelse. Jeg begyndte at græde og sagde:” det sværeste er, at jeg har lyst til at blive skilt fra min mand”. Min mester satte sig hen og holdt om mig, han strøg mig over kinden, og hans arme og hans hænder var så bløde og kærlige, jeg følte mig hjemme. Han kyssede mig på kinden, og jeg sagde:” ikke nu”. Min mor kom så hen og sagde :” du kan da ikke forlade din mand. Han er jo så kærlig og dejlig” og min far var der også, han sagde:” nej, ham den søde mand, ham kan du da ikke gå fra”. Jeg svarede: “Jeg ved det godt, jeg elsker ham over alt på jorden og vil helst ikke leve uden ham, men hvad nu hvis jeg er så ulykkelig over situationen, at jeg ikke længere kan holde til være i den?”

Svar

Mange tak for at dele denne interessante drøm. Her er mit bud på en tolkning.
 
Jeg tænker, at healeren repræsenterer healeren i dig selv – Han peger mod det, du skal gøre for at blive fri fra din lidelse og bekymringer og føle dig mere rolig og hjemme i dig selv og føle mere kærlighed til dig selv. Vejen hertil går altid gennem en erkendelse af, hvad der er smertefyldt. Derfor stiller healeren dette spørgsmål.
 
At dit svar involverer en skilsmisse, som dine forældre er imod eller uforstående overfor kunne indikere, at du har brug for at give slip på nogle vaner, værdier eller principper, som dine forældre har levet efter, men som du ikke længere har brug for. De har måske opdraget dig på en måde, som du inderst inde har lyst til at gøre oprør imod, skønt dette er en svær opgave.
 
Undersøg derfor, hvad disse gamle, tillærte vaner, værdier eller principper kan være, og hvad du kan gøre for at give slip på dem i det virkelige liv.

Drøm om livets nydelse

Spørg og få svar på dine drømme

Spørgsmål

jeg gik langsomt med en lille fugl i mit hår
det føltes intimt
jeg lukkede mine øjne og gik i et amfi teater
publikum på hver side
fuglens kvidren
jeg ville ikke stoppe

Svar

Fugle symboliserer generelt frihed, dine drømme, mål, håb, glæde eller ekstase. At der er en intim følelse, at fuglen kvidrer, og at den har fundet sin rede i dit hår, og at du tilmed er i et amfiteater understøtter alt sammen denne stemning af nydelse. Drømmen kan minde dig om, at noget positivt er hændt i dit liv eller den kan være en reminder om at påskønne livets nydelsesfulde situationer.

Drøm om retfærdighed

Spørg og få svar på dine drømme

Spørgsmål

Første nat
drømmer jeg at jeg at går baglæns
elektiske arme
armene som hav
jeg går i galleri rummet
jeg har måske lukkede øjne
 
  Dramaet første nat
mens jeg går med de elektriske arme
kommer en ung dreng
han holder mig for næse og mund
anden gang han gør det stopper jeg
 
Retssagen første nat
jeg vil straffe
finde den højeste magt
og prøver at slagte offentligt
Sophie Dupont sidder også i cirklen
drengen ved min side

Svar

At gå baglæns indikerer, at din kurs er kontraproduktiv. Det, du leder efter i livet, kommer længere og længere væk fra dig. Du føler måske, at du ikke kan nå dine mål eller ikke er klar over, hvad de er. At dine øjne måske er lukkede understøtter denne tvivl.
 
Elektriske arme hentyder til den livsenergi og foretagsomhed, som ligger et sted inde i dig. Og havet hentyder til kontakten med dit følelsesliv.
 
At drengen holder dig for næsen og munden, indikerer at nogen eller noget i dig, forsøger at lukke ned for dine sanser og følelser (at holde sig for munden symboliserer ofte undertrykt vrede) (at holde sig for næsen symboliserer manglende intuition).
 
At du siger fra ved at stoppe ham, indikerer at du tager vare på dig selv og ikke vil finde dig i at holde dig selv tilbage eller blive holdt tilbage af nogen. Dette understøttes i retsagen, hvor du har lyst til at komme ud med din vrede ved at slagte og straffe.
 
Det er sandsynligt, at der er noget i dit liv du finder dybt uretfærdigt og derfor har behov for at straffe – mens andre kigger på. Sophie Duponts rolle i drømmen kan jeg ikke kommentere, da jeg hverken kender hende eller dit forhold til hende. Måske er det en person, du gerne vil bevise noget over for.

Skriv til drømme-brevkassen

Få mere hjælp til din drømmetydning. Tøv ikke med at skrive til mig med en beskrivelse af din drøm. Så vil jeg måske give et gratis bud på den og lægge det op her på siden.

Ønsker du at være anonym, skriver du blot “Anonym” i navnefeltet.