fbpx

Drømmetydning: Død / afdøde

Hvad betyder drømme om din egen død?

Drømmer du om din egen død, kan det signalere et behov for en ny start. Noget i dit liv trænger til at blive ændret. Det kan være vaner, forhold eller personlighedstræk. Det symboliserer indre forandring, transformation eller nye selverkendelser. Du er måske i færd med at blive et mere spirituelt menneske. Måske er der en angst forbundet med denne forandring, men den kan overvindes. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

Alternativt kan drømmen om din egen død symbolisere dybt smertefulde forhold eller usunde, destruktive adfærdsmønstre. Du er måske deprimeret eller føler dig kvalt i en situation. Måske forsøger du at komme ud af en ubehagelig situation – og døden er et symbol på denne afstandstagen.

Hvis du drømmer om at få dødsstraf eller at nogle fortæller dig, at du skal dø, kan det betyde at du føler dig presset til at lave en radikal forandring i dit liv. Enten kommer presset fra dig selv, eller også fra en anden person.

Hvad betyder drømme om at møde afdøde?

Hvis du drømmer om at få besøg af en afdød person, som du har kendt i dit virkelige liv – f.eks. et familiemedlem – så har en nuværende situation eller et forhold i dit liv måske mindet dig om dele af vedkommendes personlighed. Eller måske er du endnu ikke kommet over vedkommendes død og har brug for at give slip? Måske savner du bare vedkommende utroligt meget. Eller også er drømmen en måde, hvorpå den afdøde kan leve videre inde i dig selv på en kærlig måde.

Eller måske forsøger den afdødes sjæl rent faktisk at komme i kontakt med dig i drømmen. Det er meget muligt, at vi i drømmetilstanden er bedre til at modtage signaler fra det hinsides. Det kan skyldes, at vores forsvar og rationelle måde at forstå verden på, er hæmmet under søvnen. Det efterlader plads og ressourcer til, at vores spirituelle antenner kan tune ind på signalerne fra det hinsides. Intet tankemylder – ingen støj på linjen.

Ifølge en undersøgelse fra State University of New York handler de budskaber, som de afdøde kommer med, ofte om tilgivelse, kærlighed, fremtidig genforening, og at alt er ok. Sommetider kan de afdøde dog også guide os og advare os om valg i vores liv gennem deres budskaber.

Andre forskere mener, at vores drømme om de afdøde personer, som vi har haft kær, er en central del af sorgprocessen og et vigtigt led i at give slip på dem. 

Hvis den afdøde forsøger at lede dig et sted hen, kan det betyde, at du prøver at forstå, hvorfor vedkommende døde, samt at du nødig vil være alene.

Hvis du drømmer om en afdød person, der dør igen i din drøm, signalerer det et ønske om, at vedkommende kunne se dele af dit liv, sådan som det har udfoldet sig efter vedkommendes død.

Ser du eller taler du med tilfældige afdøde mennesker i din drøm, kan det være tegn på, at du bliver påvirket negativt af dem omkring dig i dit virkelige liv. Du går måske i de forkerte kredse. 

Se i øvrigt også drømme om spøgelser.

Hvad betyder drømme om andres død?

Drømmer du om at en nulevende person, som du har kær, dør, kan det signalere en frygt for at dette rent faktisk sker. Det kan også være at du selv mangler en kvalitet, som denne person har, og som du værdsætter. Hvorfor er denne person speciel for dig? Hvad kan du lide ved vedkommende?  Alternativt kan denne død og symbolisere, at du ikke længere har de samme kærlige følelse for vedkommende. Noget er gået tabt i jeres forhold.

Drømmer du om dine forældres død, kan det antyde at en betydelig forandring er på vej til at ske. Du er måske ved at differentiere dig selv fra dem og blive mere uafhængig. Dit forhold til dem er ændret.

Drømmer du om, at nogle lader som om de dør, kan det betyder at du føler dig forrådt.

Drømmer du om, at en fremmed dør, kan det symbolisere, at du føler dig fremmedgjort fra de forandringer der sker omkring dig. Hvis du lugter død, er der måske noget i dit virkelige liv,  der har været ”dødt” længe, og som du har brug for at give slip på.

Hvad betyder drømme om zombier?

Zombier, de levende døde, antyder at du er følelsesmæssigt afskåret fra andre mennesker eller en situation. Alternativt antyder drømmen, at du føler dig død inden i. Du føler dig måske i et hamsterhjul og mangler passion, livslyst og spænding i dit liv. 

Hvis zombier angriber dig i din drøm, antydes at du føler dig overvældet af kræfter uden for din kontrol. Du er måske stresset og mangler at tage styring over dit eget liv. Alternativt repræsenteres din angst for at være hjælpeløs og magtesløs. 

Hvis en du kender er blevet en zombie, overvej da om dine følelser for vedkommende er tabt.

Hvis du spiser en zombie antydes, at dit forhold til en person er på vej til at dø ud. Mangler du at tage kontakt til en gammel ven? Eller måske distancerer du dig fra andre, for at undgå at komme i kontakt med dine følelser.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende og kan bookes her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om døden - drømmetydning døden som drømmesymbol

 

Få tydet din drøm gratis af kunstig intelligens

Som et nyt og underholdende tiltag, kan du nu få tydet din drøm af en kunstig intelligens her på siden.

Ja, lad mig prøve det

 


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


We do not “come into” this world; we come out of it, as leaves from a tree. As the ocean “waves,” the universe “peoples.” Every individual is an expression of the whole realm of nature, a unique action of the total universe.

Alan Watts