fbpx

Drømmetydning: Kniv

Hvad betyder en kniv i drømme?

En kniv kan måske indikere at du føler dig dolket i ryggen. Hvis du fratager en anden sin kniv kan det signalere at du er kommet over dine udfordringer og er klar til at tage sagerne i din egne hænder.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (60 min.) for kun 250 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende.

Alternativt kan du booke en drømmetydning over mail for 250 kr.

Begge ydelser kan du booke her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om en kniv - drømmetydning kniv som drømmesymbol
14 Responses
  1. Lasse Pallesen

   Hej Magnus,
   Det at kaste med knive er en aggressiv handling. Du føler dig måske forurettet eller vred på nogle, som har behandlet dig uretfærdigt. Det, at knivene bliver sløve eller slidte, kan indikere, at du ikke får sagt ordentligt fra. Dine oprør mod det uretfærdige har ikke den effekt du ønsker. Overvej om du kan udtrykke din vrede på en mere gennemslagskraftig måde.
   Jeg håber dette giver mening for dig.

 1. Line

  Hej. Jeg drømte at to mennesker slås med knive, ved at stikke hinanden, længere i drømmen vidste det sig at det var mig og min partner, ingen af os døde af det og senere aftalte vi ikke at gøre det igen, jeg var senere i drømmen til en undersøgelse hvor jeg skulle have tjekket om jeg var gravid… Har du nogen ide om hvad det skal betyde?

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Line,
   Det er nærliggende, at dig og din partners knivkamp repræsenterer uenigheder, skænderier eller konflikter mellem jer. At I bliver enige om en “fredsaftale” er selvfølgelig positivt – en ny start for jeres forhold – repræsenteret ved graviditeten. Se evt. også drømme om graviditet.

 2. Anne Mette

  Jeg vil først pointere, i løbet af hele denne drøm var jeg ude af stand til og bevæge mig eller reagere, det var ligesom en film jeg var nødsaget til og se.

  Jeg drømte allerførst der stod kvinde, ved min seng som var meget ked af det. Hun lignede mig rigtig meget, så vil tro hun var en spejlning af mig. Hun stod med en kniv i hånden og skulle til og stikke mig. Inden hun nåede og stikke mig, blev der helt sort for en stund. Bagefter stod en mand istedet. Han tager kniven ud af hånden på damen og lægger den væk.

  Har jeg været ved og forråde migselv, eller hvad skal den her drøm betyde?

 3. Kristina

  Hej! Fantastisk side!
  Jeg drømte i nat at en mand voldtog mig, jeg kan ikke huske så meget om ham eller voldtægten, men bagefter stak jeg ham flere gange med en kniv og den følelse sidder fast i mig.
  Det var ikke voldsomt meget blod, men følelsen af at stikke i hans hud og se det åbne sår, gir mig kvalme, selv om jeg ikke synes det var noget voldsomt mens jeg drømte det.

  Jeg kan ikk lige greje hvad den kniv står for, og hvorfor voldtægten ikke vægter højere

 4. Mathilde

  Jeg drømte, at min mor havde en kæmpe kniv. Når hun blev sur, så skar hun mig midt over uden jeg døde. Hun blev tit sur, så jeg endte med kun at have halvdelen af min krop tilbage, og åbnebart også mine arme.
  Så en dag flygtede jeg, fordi jeg ikke ville blive skåret over mere, men mine to lillebrødre og min mor så det, og fulgte så efter mig.
  De tog mig med hjem igen og min mor lovede mig hun ikke ville skære min arme af, men jeg troede ikke på hende.
  Da vi kom hjem ventede jeg enlig bare på at få mine arme skåret af, men det gjorde hun ikke, hun var åbenbart blevet sød.

 5. Camilla

  Jeg drømte om at jeg sad i en bus og at dem bag mig havde nogle knive så jeg satte mig et andet sted i bussen men de ville stadig stikke mig ned?

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Camilla. Overvej om du føler dig forrådt af nogen? Du skriver, at voldelige mennesker sidder bag dig. Er der nogen der er gået bag din ryg? Det, at episoden foregår i en bus, hentyder til at du og de andre mennesker burde være på vej det samme sted hen / samarbejde. Men i stedet gør de dig fortrœd / modarbejder.

   Alternativt symboliserer de voldelige mennesker en side af dig selv, som er meget kritisk over for dig selv, og som derfor modarbejder din udvikling. Jeg håber, at noget af dette giver mening.

 6. Sandra

  Jeg drømte at jeg sad i et tog med min gamle klasse (som elev), og at jeg skulle passe en anden elevs hund. Det blev hun så sur over, og så stopper toget, hvor jeg så bliver sat af mens de andre kører videre.

  Jeg går så lidt, og kommer hen til 3 personer, men de går så efter et par minutter. Så kommer der en hel flok på nok 30, og følger efter mig, og kaster store knive efter mig (der ligger knive over alt på jorden). Jeg prøver at løbe væk og gemme mig, men de løber efter mig og finder mig. Jeg prøver at kaste knive efter dem også, men det hjælper ikke. Det virkede som om de var besat. Hvad kan det betyde?

 7. Dorthe

  Jeg drømte i nat, at blive forfulgt og blev overfaldt af en med kniv. En stor kniv, måske machete. Jeg blev ramt ved overarmen og på ryggen. Søgte hjælp, og kan bare huske at det blødte ned af ryggen.

 8. Natasja Poulsen

  Jeg drømte i nat en dreng der blev sur på mig, fordi jeg afviste ham. Han slog mig ned med en madres og tog en kniv, den var ik vildt stor men skarp. Han dolkede mig flere gange i ryggen, og gik. Det føles helt virkeligt da jeg blev stukket i ryggen. Det var lidt som om jeg stadig følte det lidt da jeg vågnede

 9. Celine

  Jeg drømmer tit, at jeg dræber folk med knive. Det er altid med kasteknive. Det er altid onde mennesker jeg dræber.
  Hvad kan det betyde?
  Som sagt er det noget jeg drømmer tit. Måske 2 gange om måneden. Forskellige drømme, men samme handling.


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 250 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Never pretend to a love which you do not actually feel, for love is not ours to command.

Alan Watts