fbpx

Drømmetydning: Ørn

 

Hvad betyder en ørn i drømme?

En ørn symboliserer nobilitet, stolthed, frihed, suverænitet, mod og et kraftfuldt intellekt.

Det repræsenterer også en ny start i dig selv eller en nyfunden spirituel forbindelse.

Hvis ørnen er taget til fange, signalerer dette en desperat situation, hvor du føler dig begrænset og ude af stand til at udtrykke dig selv, sådan som du gerne vil fremstå.

At se en rede med små ørne, symboliserer dine anstrengelse for at få prestige og nå til toppen af den sociale stige.

Hvis du dræber en ørn, fremvises din ubarmhjertighed. Ingenting skal stå i vejen, førend du opnår dit mål, selv hvis det betyder nedslagtning af dem omkring dig. Hvis andre dræber ørnen signalerer det, at din succes og magt bliver taget fra dig af en anden.

Hvis du spiser ørnen, signalerer det, at dine stærke karakter vil føre dig til velstand og indflydelse i samfundet.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om en ørn - drømmetydning ørne som drømmesymbol

Søg på nyt drømmesymbol

 

Del eller få hjælp til din drøm om ørne

6 Responses
 1. Pernille

  Jeg kommer kørende på en vej og skal dreje med af en anden. Et sted jeg har kørt tusind gange. Men kun af en eller anden grund ikke finde ud af at dreje rigtigt ned af den anden vej. Da jeg endelig kommer ned af den anden vej flyver en kongeørn hen over min bil, dykker ned og flyver tæt hen over min bil. I næste sekund sidder på min bil, helt tæt på forruden. Jeg bliver skræmt og vil have den væk. Jeg kører stærkere og bremser hårdt op. Den glider af. Jeg vil køre igen inden den kommer op, vil måske endda køre den over. Men den sætter sig op igen. Igen med det meget intense stirrende blik. Der vågner jeg.

  1. Lasse Pallesen

   Hej Pernille! Beklager det sene svar. Køreturen repræsenterer din retning i livet. Se evt. indlægget vedr. drømme om biler. Køreturen bliver forstyrret i drømmen af ørnen, som bliver en skræmmende forhindring, du skal overkomme. Ørnen kan som sagt symbolisere en ny start eller en nyfunden spiritualitet i dig. Måske er dette skæmmende for dig? At du prøver at dræbe ørnen understøtter ideen om, at drømmen handler om nye begyndelser.

   Alternativt kan dine forsøg på at dræbe ørnen, repræsentere en ubarmhjertighed mod dine medmennesker i dine bestræbelser på at nå dine livsmål.

   Jeg håber, at en af disse tolkninger giver mening for dig.

 2. Maja

  Det er godt nok ikke en drøm…. men Hver gang jeg er meget presset og hårde perioder, hvor ting er op af bakke meget af tiden, så observerer jeg altid en havørn… betyder det noget eller er det bare pudsigt tilfælde…?
  Jeg synes det er ret vildt at det bliver ved

 3. Kvnde som starter med N.

  Hej,

  Jeg er lige vågnet fra den vildeste drøm! Jeg drømte at jeg stod ude på en vej med en masse fremmede mennesker og så op, der fløj en firkantet kæmpe formation af havørne, ned mod os, jeg var ikke bange mere bjergbetaget af deres præcision og deres styrke og den måde de kunne flyve så kraftfuldt og præcist. Højt oppefra og ca. 10 meter fra os i den firkantede formation som er så unaturlig og som krævede stor koordination og styrke.

  Ligepludselig da de er fløjet væk så er der en skadet ørn der kommer kravlende rundt om hjørnet og henad fortorvet med et åbent benbrud, de andre ørne er ikke kommet til skade men det er som om de alle er faldet ned og er fortumlet og kigger henimod den skadede ørn som kravler mod os mennesker, som alle laver en beskyttende formation af en gående mur, så ørnen kan beskyttes mens den kravler afsted. På fortorvet er der en lille pige et lille barn 2-3 år som en anden mand løfter væk så ørnen kan passerer hende. Da ørnen har passeret hende flyver den væk og ørnene flyver med.

  Der var en følelse af ømhed for ørnen og ‘ondt af’ fordi det blødte fra det åbne benbrud men også en stor beskyttelse fra os alle.

  Er stadig fuldstændig ‘woaw’ hvad var det for en drøm?!?!
  Hvad fortæller universet mig?

 4. Gunhild

  Hej – Jeg drømte at jeg satte mig op på ryggen af en ørn og fløj med den. Den viste mig vejen og dens blik var fast rettet mod et mål. Jeg skulle bare sidde på dens ryg. Jeg var ikke bange og skulle ikke holde specielt godt fast i tømmen.
  Hvad betyder drømmen mon ?

 5. Paarnannguaq

  Hej
  Jeg drømte mens jeg kiggede ud af vinduet fløj en ørn lige udenfor bygningen, den var ved at lande men lettede op igen, mens den var på vej op igen faldt der smukkeste og meget puffede fjer fra den-jeg gik hurtigt ud for at hente de kæmpe fjer, men kunne ikke komme til dem pga.al de sne der var der, hvad mon det betyder?
  Mvh
  Paarnannguaq


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 250 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


You are an aperture through which the universe is looking at and exploring itself.

Alan Watts