fbpx

Drømmetydning: Opkast (at kaste op)

Hvad betyder drømme om opkast?

At kaste op i en drøm indikerer følelser af afsky eller med andre ord et behov for at tage afstand fra en situation eller et forhold. Undersøg om, der er noget i dit liv du bør forkaste. Måske er der følelser eller tanker du bør konfrontere og derpå give slip på. Udløs den negative energi.

At brække sig kan også være et tegn på stress eller manglende kontrol. Du er måske  så fyldt op med ting du skal nå, at du ikke kan holde det i dig længere. 

Endelig kan opkast være tegn på skam. Der er måske sider ved dig selv, som du skammer dig over eller afskyr, og det kommer ud i form af opkast. I så fald kan der være tale om en renselsesproces, hvor opkasten er med til at lette den byrde, din skam forårsager. Opkast er da også en velkendt renselsesmekanisme inden for mange primitive samfund og i ayahuasca-ceremonier.

Opkast kan også være tegn på, at du bør fokusere mere på en sund kost i dit vågne liv. 

Opkast på gulvet eller i beskidte omgivelser er ifølge Freud forbundet med seksuelle tabuer. Måske undertrykker du sider af din seksualitet.

Hvis en anden person brækker sig i din drøm kan det indikere, at nogen forsøger at udnytte eller bedrage dig.

Hvis du tørrer andres bræk op, hentyder det til din omsorgsfulde sider. Men måske er du for omsorgsfuld, så du ikke tænker nok på dig selv? Måske udnytter andre din omsorgsfuldhed?

Er du selv et barn i drømme eller ser du børn, der brækker sig, kan det antyde undertrykte barndomstraumer. Du kan læse mere om drømmes betydning for lindring traumer her.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (60 min.) for kun 250 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende.

Alternativt kan du booke en drømmetydning over mail for 250 kr.

Begge ydelser kan du booke her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om at brække sig - drømmetydning opkast som drømmesymbol
1 Response
 1. Malou

  Hej. Jeg har i nat haft et mararidt og der var simpelthen så mange mærkelige ting ved det, og følte nogle af tingene endte meget bræt og nogle af dem blev “fortalt” helt ud.
  Jeg skrev den ned da jeg ikke har haft mararidt i mange år, og tænkte den ville have en betydning, men kan simpelthen ikke finde ud af ordet for drømmen, så jeg kan læse om det. Her er min drøm:

  Havde været sammen med Min veninde, en ven og min kæreste hvor der senere på aftenen havde været en som havde taget noget fra min venindes mors halskæde. Senere begynder min mor at kaste op, og det samme gør jeg da jeg synes det er ulækkert.Vi tænkte ikke mere over det. Min kæreste og jeg går ind i seng med min hund, også falder min kæreste i søvn. Jeg kan ikk lade vær med at tænke på ham der havde været i min venindes hus, også opdagede jeg at jeg havde glemt at slukke lyset i havestuen, og da jeg tænkte mere over det, så havde vi glemt at låse døren.
  Jeg tør ikk gå derud alene og vælger så at prøve at vække min kæreste. Han vågner og jeg siger at jeg har glemt at låse den og jeg tør ikk gå derud alene. Lige pludselig reagerer min hund ved nogle lyde og kigger meget ud. Derefter kan man høre en som siger “hallo” det lyder som min ven som vi var sammen med tidligere, men lige lidt efter kan man høre min lillebror råbe “hjælp, hallo så hjælp mig dog” også skynder min far sig derop. Lidt efter kommer min papmor, lillesøster og min kærestes mor ind af døren, også siger jeg “Jeg blev bange, der har været en i huset” også siger min papmor så “ja din lillesøster har også fået et dyr” jeg forstod ingenting omkring det der dyr, og alle var pisse bange. Min lillebror og far kom ned, og der var ingenting sket, men han havde ogs fået et dyr. Vi blev enige om at det var fra ham der. Jeg kigger på dyrene….
  så vågnede jeg, med høj puls.

  Håber du ved nogenlunde et overemne for den, så jeg kan se hvad det er.


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 250 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Try to imagine what it will be like to go to sleep and never wake up… now try to imagine what it was like to wake up having never gone to sleep.

Alan Watts