fbpx

Drømmetydning: Skib / Båd / Færge / At sejle

Hvad betyder drømme om skibe og både?

Skibe og både symboliserer generelt set, at du udforsker dit ubevidste eller dine følelser om en situation. Skibets tilstand afspejler din følelsesmæssige tilstand. Sejler du eksempelvis i modvind, indkeres at du oplever modstand i dit liv. Er der nogen, der forhindrer dig i at nå dine mål?

Sejlads i stille vand symboliserer fredfyldt ro, balance og velvære.

Et skib eller en båd i stormfyldt vejr, indikerer derimod at du gennemgår en dramatisk periode, hvor du ikke har fodfæste. Måske er du stresset eller har angst i dit vågne liv. Du kan i øvrigt læse mere om angst i min artikel om angst

Et forulykket skib eller et skib, der synker indikerer at du er følelsesmæssigt ude af kontrol. Du er påvirket af en dramatisk hændelse og oplever måske stress eller angst som følge heraf. Du er måske bange for at miste noget værdifuldt. Vandet og havet er netop et symbol på vores ubevidste følelsesliv.

Hvis en bølge får din båd til at kæntre antydes enten, at du er følelsesmæssigt overvældet eller at du lader dine følelser styre dine beslutninger. Måske agerer du for irrationelt.

Hvis du forlader et synkende skib, antydes et behov for at give slip og komme videre, skønt det kan være svært følelsesmæssigt. Drømmen fortæller dig, at det ikke giver mening at forblive det samme sted og gøre de samme ting, som du er vant til. Nogle mønstre skal brydes.

Et krydstogt symbolisere glæde og velvære, men kan også symbolisere afskårethed og klastrofobi.

Et krigsskib symboliserer følelser af vrede og aggression. Se evt. drømme om vold

Et piratskib symboliserer dit ønske om frihed og eventyr.

Et fragtskib eller et tankskib indikerer, at du holder følelserne inde i stedet for at komme ud med dem.

Har du sex på et skib eller i en båd indikeres følelsesmæssig intimitet eller et ønske herom.

Et skibsvrag symboliserer en følelsesmæssig konflikt eller dilemma eller et besvær med at udtrykke, hvad du i virkeligheden føler. Alternativt hentydes der til, at du er ved at konfrontere følelsesmæssige problemstillinger i dit liv.

Hvad betyder drømme om færger?

En færge symboliserer generelt de samme ting som et skib. Men færgen kan specifikt hentyde til en overgangsfase i dit liv. Du er ved at bevæge dig fra et sted til et andet eller er ved at sætte dig nye store mål for dit liv.  

Hvis du venter på en færge, vidner det om, at uforudsete forhindringer står i vejen for at du kan nå dine mål og ønsker.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (60 min.) for kun 250 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende.

Alternativt kan du booke en drømmetydning over mail for 250 kr.

Begge ydelser kan du booke her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om skibe - drømmetydning båd som drømmesymbol
1 Response
 1. Ulla Olivia Jensen

  en bygning, et hus med mulighed for og plads til forvandling eller udvikling.
  Et hus med plads til mange forskellige unge, gamle, familier, børn også mig.
  Det var tid for mit at komme afsted eller videre, jeg havde pakket, men der var noget der holdt mig tilbage.
  Jeg ledte længe og søgte alle steder og blev faktisk lidt frustreret og ked af det.
  Men så kom der en og hjalp mig, vi gravede i den letteste og meget sunde muldjord, Vi fandt guld, små og mellemstore stykker, det pureste guld, jeg stod med det i hånden, jeg mærkede det og lugtede til det.
  Jeg sagde nu ved jeg hvad jeg glemte og hvor det ligger, og vi dækkede guldet til, løst, så jeg kunne finde det igen.
  Jeg løb i fuld fart tilbage til huset, der sad en masse mennesker og var klar til deres personlige rejse mod måske nye tider.
  Jeg undskyldte og løb videre op ad trapper, igennem flere rum, til jeg til sidst nåede mit værelse, jeg samlede 3 ting, en æske chokolade, og resten fortaber sig, det gik stærkt, jeg havde travlt, jeg løb og løb, bad folk om at flytte sig og passe på, jeg skulle nå færgen.
  Jeg nåede færgelejet, som var lidt gammel og ramponeret, men hyggeligt og rart, der var en færgemand, eller mere en ung mand, med kraftigt lyst gul hår, han sagde hvis du er hurtig og heldig, også lagde han en gangbro ud til mig, desværre var færgen smuttet, det underlige var at jeg slet ikke kunne se den.
  Jeg var skuffet, og ærgelig, og med hængende hoved gik jeg tilbage, men så sker der noget mærkeligt, min drøm bliver fuld af lys, sommer, sol og masser af glade mennesker.
  For det jeg kommer tilbage til er det rene paradis, en ø, med det klareste vand, badeglade og glade mennesker, solen skinner fra en blå og skyfri himmel.
  Der står en mand med lyst gult hår og venter på mig, han stor smiler og rækker sine hænder ud til mig og siger kom lad os svømme og bade, der er et liv af glade mennesker, der er vand der er palmer der er en vidunderlig duft af frisk luft og sandstrand ro og velvære.
  Jeg tager imod hans udstrakte hænder, og går med og stor smiler tilbage til ham, jeg er glad og føler mig fri.
  Et kort sekund tænkte jeg på, hvem der skulle have de 3 ting?
  Men så forsvandt det hele og jeg var tilstede der hvor jeg nu befandt mig.
  Jeg vågnede, med en lidt blandede føleser, men jeg smilede, mens jeg lå der på tværs i sengen og forsøgte at få styr på alle mine forskellige følelser.
  Jeg bliver snart 60 år, jeg tænker faktisk meget over hvad jeg skal videre med i livet, det er lidt ligesom, at nu begynder en ny æra, hvad skal jeg tage med, hvad vil glæde og bidrage til min videre rejse.
  Jeg har en klar fornemmelse af, at der er noget jeg skal give slip på, som jeg måske ikke er helt klar til endnu, måske er det ikke tydeligt for mig endnu.
  Ofte har jeg en følelse af, at når jeg lader “det” ligge, eller giver slip på “noget” så gennemstrømmes jeg af en god, varm følelse af frihed, ro, og masser af psykisk velvære, overskud og tilfredshed med mig selv.
  Så mon ikke det GULD jeg fandt er velstand i form af frihed, ro og velvære, jeg dækkede det til, ikke for meget måske fordi jeg lige ville vente lidt endnu, eller mest fordi jeg har svært ved at tro på at det ville kunne ske for mig.
  Jeg nåede ikke den færge, for jeg skulle slet ikke nå den, jeg skulle tilbage og finde “GULDET”
  og tro på, at jeg er okay, jeg er mit guld, jeg er elsket og jeg er passet på, jeg kan roligt give slip, og nyde min nye rejse ud i livet.

  Ulla Olivia.


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 250 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Visdom kommer med evnen til at være stille. Bare se og bare lytte. Intet mere er nødvendigt. Lad stilheden lede dine ord og handlinger

Eckhart Tolle