fbpx

Drømmetydning: Trapper

Hvad betyder drømme om trapper?

Trapper symboliserer vækst, succes, forandring, transformation og måske en højere spirituel bevidsthed. Du er måske ved at nå en højere grad af forståelse – spirituelt, følelsesmæssigt eller materielt. Dette gælder særligt ved rulletrapper eller spiraltrapper.

Hvis du går ned af trappen refereres der til undertrykte følelser eller andet ubevidst materiale. Du dykker ned til et ubevidst stadie, som vækker angst, men som der er værdi i at konfrontere. Er der noget fra din fortid du ikke anerkender? Alternativt hentydes der til de skuffelser eller ”nedture” du oplever eller har oplevet i dit liv. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

At gå op af trapper kan også referere til ønsker om sex og at gå ned af dem kan referere til at du har brug for flere forsyninger eller ressourcer for at nå dine mål.

Hvis du falder ned af trappen signaleres din manglende selvtillid i forhold til at opnå et givent mål eller at du bevæger dig for hurtigt ned i dit ubevidste. Hvis du falder på vej op ad trappen, betyder det at du går for hurtigt frem i dine ambitioner om at nå et mål. I begge tilfælde er det tegn på, at du bør tage tingene mere med ro.

Hvis trappen er ukomplet betyder det, at du prøver at nå et nyt stadie i dit liv, men du mangler stadigvæk nogle essentielle skridt. Du prøver måske at tage genveje, hvor der ikke er nogle?

Se også drømme om elevatorer / rulletrapper.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (60 min.) for kun 250 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende.

Alternativt kan du booke en drømmetydning over mail for 250 kr.

Begge ydelser kan du booke her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om trapper - drømmetydning trappe som drømmesymbol
3 Responses
 1. Hanne

  Hvad hvis jeg drømmer om en lille baby der i starten hænger under trappen men falder så ned mens jeg ser på. Jeg følte at jeg ville gøre noget og jeg kaldte efter hjælp men kunne ikke selv gøre noget fordi jeg i forevejen holdte en anden baby. Vil virkelig gerne vide hvad det betyder.

  1. Filippa

   Det lyder på mig som om at du har for mange ting og projekter i gang. Det kan være arbejde eller i din fritid. Det er okay at tage pauser, og det er okay at give slip. Man kan ikke klare alt 🙂
   Jeg er ikke drømmetyder men jeg har selv tydet mine drømme i mange år og jeg er ved at åbne for min højere spriritualitet.
   Så du må selv om du vil tage det seriøst, kan bare ikke se hvad det ellers skulle betyde.

 2. Morten Olsen

  Jeg drømmer tit, at jeg går op af det øverste af en trappe – og at der mangler noget trappe op til det næste plateau – og at jeg derfor skal hoppe op og gribe fat i plateauet og hive mig op. Det lykkes mig altid at komme op. Men jeg når altid at undre mig over de manglende trappetrin, og jeg synes altid, det er ubehageligt at skulle derop. For tænk, hvis jeg mister grebet og falder ned?


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 250 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


We do not “come into” this world; we come out of it, as leaves from a tree. As the ocean “waves,” the universe “peoples.” Every individual is an expression of the whole realm of nature, a unique action of the total universe.

Alan Watts