fbpx

Drømmetydning ifølge Jung

Hvorfor Jungs arbejde var banebrydende inden for drømmetydning

Carl Jung var en schweizisk psykiater og psykolog, der var kendt for sit arbejde inden for analytisk psykologi. Han betragtede drømme som et vigtigt redskab til at forstå den ubevidste sindstilstand. Ifølge Jung er drømmene et vindue til det ubevidste, hvor symboler og billeder fra dybere lag af sindet kan manifestere sig og give indsigt i vores indre liv og psykologiske tilstand.

Jung argumenterede for, at drømmene kan hjælpe os med at opdage og forstå de ubevidste kræfter, der påvirker vores tankegang, adfærd og følelsesmæssige tilstand. Han mente også, at drømmene kan fungere som et middel til at udtrykke ubevidste behov, ønsker og følelser, som ellers kan være svære at anerkende eller udtrykke bevidst.

Jung mente, at symbolerne i drømmene kunne have universelle betydninger, men også individuelle betydninger afhængigt af personens livshistorie, kultur og personlige oplevelser. Han betragtede drømme som en nøgle til at forstå den individuelle psykologiske tilstand, og mente at den bedste måde at fortolke drømme på var gennem en psykologisk analyse, hvor drømmeren sammen med en terapeut kunne udforske symbolerne og betydningerne i drømmene.

Jungs begreb om arketyper

Ifølge Jung er symbolerne i drømmene udtryk for dybere, universelle kræfter i det ubevidste, som er fælles for menneskeheden. Jung kaldte disse symboler “arketypiske symboler”, og han mente, at de repræsenterede grundlæggende aspekter af det menneskelige psykologiske liv, såsom skygger og selvet.

Carl Jung mente, at arketyper er universelle, symbolske mønstre eller billedsprog, som man finder i myter, eventyr, legender og drømme over hele verden. Han mente, at arketyperne er grundlæggende mønstre af menneskelig erfaring, som er fælles for alle mennesker uanset kultur og tidsperiode.

Jung mente, at arketyperne er en vigtig del af den menneskelige psykologi og at de er en kilde til kreativitet, visdom og spirituel erfaring. Han mente også, at arketyperne kunne påvirke vores adfærd og tankegang, uden at vi var klar over det. Jung kaldte arketyperne for det kollektive ubevidste, som er den del af vores psykologi, der er fælles for alle mennesker.

Nogle af de mest kendte arketyper, som Jung identificerede, inkluderer Skyggen, Anima og Animus, Persona, og Vismanden. Disse arketyper repræsenterede ifølge Jung grundlæggende aspekter af det menneskelige psykologiske liv, såsom vores undertrykte følelser, vores mandlige og kvindelige sider, og vores sociale masker.

Jung mente, at en forståelse af arketyperne kunne hjælpe en person med at opnå en større bevidsthed om sig selv og sine følelser og kunne være en kilde til personlig vækst og udvikling. Jung var af den opfattelse, at arketyperne kunne udtrykkes i vores drømme, fantasier og kreative arbejde og at disse udtryk kunne hjælpe os med at forstå de underliggende symboler og mønstre, som styrer vores adfærd og tankegang.

Jungs teori om drømme og symboler har haft stor indflydelse på moderne psykologi og drømmeanalyse. Han mente, at drømme var en vigtig del af den psykologiske helingsproces og at forståelsen af drømmene kunne hjælpe en person med at opnå en større bevidsthed om sig selv og sine følelser.

Jungiansk psykoterapi

I terapi kan en terapeut, der arbejder ud fra Jungs teori, hjælpe en person med at udforske deres drømme og forstå de symboler, der viser sig i drømmene. Terapeuten kan hjælpe drømmeren med at forbinde symbolerne med personens livshistorie og oplevelser og derefter hjælpe med at integrere disse indsigter i personens bevidste tankegang og adfærd.

Som certificeret psykodynamisk psykoterapeut vil jeg hjælpe dig, så godt jeg kan igennem en drømmetydningsproces.  Jeg vil være så støttende og anerkendende som muligt og sørge for, at processen forløber i et tempo, hvor du kan være med hele vejen.

Typisk oplever mine klienter, at en drøm kan give en ny værdifuld mening mening allerede i løbet af den første session.

Er du fortsat nysgerrig, så kan du booke din første tid til kun 350 kr. Normalprisen er 750 kr. Så kan du få en fornemmelse for, om psykodynamisk terapi hos mig er noget for dig.

Book tid: 1. samtale (50 min) kun 350 kr.

Du er også meget velkommen til at ringe på tlf: 61 27 18 99 for en gratis afklarende samtale.

Min klinik ligger på Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg.

Referencer

Jeg er så utroligt taknemmelig for den behandling jeg har fået hos Lasse. Før jeg startede havde jeg den vildeste panikangst. Jeg vågnede om natten badet i sved og jeg orkede ikke at gå uden for en dør. Nu har jeg fået friheden tilbage. Jeg har fået så mange indsigter og er kommet meget bedre i kontakt med mig selv og mine følelser efter mit forløb. Lasse er utrolig rummelig, empatisk, rolig og anerkendende. De varmeste anbefalinger herfra! TAK!

Annelise
34 år

Mit forløb med Lasse har været virkeligt godt. Det er utroligt så lidt min angst fylder nu. Lasse er så god til at lytte. Han forstår mig virkelig godt. Og så har han givet mig så mange øjenåbnere. Tusind tak.

Erik
55 år

Lasse er er meget tillidsvækkende. Han giver mig ro til at uddybe mine tanker. Jeg føler mig tryg og set i terapien.  Han er også meget anerkendende. Det gør at jeg tør åbne mig op.

Line
24 år

Kontakt psykoterapeut i København MPF Lasse Pallesen

    Adresse

    Roskildevej 46,

    2000 Frederiksberg

    • 61 27 18 99