fbpx

Hvad er sygdomsangst? Og hvordan kan terapi få dig til at slippe sygdomsangsten?

Hvad er sygdomsangst? 

Flere og flere kommer til mig med sygdomsangst – også kendt som helbredsangst.
 
Det er en virkelig ubehagelig og invaliderende tilstand. For de er fyldt op af katastrofetanker om enten selv at blive alvorligt syge eller at andre bliver det.
 
Mange føler sig nødsaget til at foretage alverdens handlinger for at forhindre katastrofen. Det kan være at vaske hænder eller spritte af ekstremt ofte, undgå visse steder og mennesker eller undlade at ytre visse ord.
 
Mange føler også en stærk trang til at blive forsikret om, at de ikke fejler noget. Men de har alligevel svært ved fuldt ud at acceptere forsikringen, når de hører den.
 
Alle disse mere eller mindre tvangsprægede tiltag opleves dulmende på kort sigt, men også dybt livsbegrænsende. For de holder personen i lænke. Og sygdomsangsten lurer konstant i baggrunden.

Hvordan kan terapi hjælpe på sygdomsangst?

Den gode nyhed er, at sygdomsangst kan behandles. Og jeg mener ikke kun symptombehandles. Det er muligt at blive fri for sygdomsangsten og dermed:
 
– få roen tilbage i kroppen.
– leve et liv uden de begrænsninger sygdomsangsten sætter.
– få bekymringstankerne til at sænke sig.
– få mere energi og overskud i hverdagen.
– opleve en tættere kontakt til følelser og behov.
– få mere nærvær i relationerne.
 
Dette er et liv, hvor sygdomsangsten ikke sætter dagsordenen. Det er et liv i frihed og i ro.
 
At hjælpe folk hertil fra en tilstand af angst er mit speciale. Det er det jeg brænder for. Det er mit kald i livet. Jeg kan ikke forestille mig noget mere meningsfuldt.
 
I terapi hos mig er målet at opløse angsten permanent ved at:
 
– undersøge årsagerne til sygdomsangsten samt dens funktion (for der er med garanti både en årsag og en funktion).
– undersøge, hvilke følelser – typisk i form af sorg, vrede eller afsky – som ligger under angsten (for der ligger med garanti undertrykte følelser gemt hernede). Kontakten til disse følelser er både medicinen og vaccinen mod angst – og samtidig vejen til en kæmpe lettelse og forløsning.
 
Som certificeret psykodynamisk psykoterapeut vil jeg hjælpe, så godt jeg kan igennem hele denne process. Jeg vil være så støttende og anerkendende som muligt og sørge for, at processen forløber i et passende tempo, som ikke på nogen måde er overbelastende.
 
Typisk oplever mine klienter, at sygdomsangsten dæmpes allerede efter bare et par sessioner.
 
Er du fortsat nysgerrig, så kan du booke din første tid til kun 350 kr. Det er et særligt tilbud jeg kører i øjeblikket. Normalprisen er 750 kr. Jeg har klinik på Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg.
 
Så kan du få en fornemmelse for, hvordan psykodynamisk terapi hos mig hjælper på din angst.
 
Du er også meget velkommen til at ringe på tlf: 61271899 for en gratis afklarende samtale.

Book tid: 1. samtale (50 min) kun 350 kr.

Min klinik ligger på Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg.

hvad er sygdomsangst og behandling af sygdomsangst

Ønsker du at blive ringet op?

Udfyld navn og tlf. nr. nedenfor, og jeg vil ringe dig op inden for 24 timer. Så kan du høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig af med din angst. Det er gratis og uforpligtende.

Om Lasse Pallesen – psykoterapeut med speciale i sygdomangst

Min store passion og drivkraft er at hjælpe folk fri af angsten.

Jeg er uddannet psykodynamisk relationsorienteret psykoterapeut hos Psykoterapeutuddannelsen A/S – en 4,5 årig uddannelse, der er godkendt hos Dansk Psykoterapeutforening. Den har særligt fokus på behandling af angst gennem en udforskning af de ubevidste eller tilbageholdte følelser, der ligger bag angsten. 

I kraft af min uddannelse og mine personlige erfaringer med psykoterapi – både som klient og terapeut –  er det min klare overbevisning, at angsten kan slippes permanent. Den behøver hverken at at kapre din krop eller styre dit liv på nogen måde. Den frihed, der ligger i et liv uden angst, er noget jeg inderligt ønske at flere mennesker kommer til at opleve. 

Mange fastholdes i angstbehandlinger, som kun symptombehandler og dermed ikke når til roden af problemet. Det er dybt utilfredsstillende, og noget jeg gerne vil gøre mit til at ændre på.

Et opgør med angsten kræver først fremmest et rum med tillid, åbenhed, anerkendelse og tryghed og som psykoterapeut er det min fornemste opgave at skabe en sådan atmosfære.  

Jeg har også erfaret, hvor vigtigt det er at lytte til og forstå vores drømme i behandlingen af angst og traumer. Derfor har jeg taget uddannelser i drømmearbejde og drømmetydning herunder “Exploring Dreams” ved den anerkendte amerikanske forsker Ron Masa samt uddannelsen “The Psychology of Carl Gustav Jung” ved Joshua Schmude.

Book tid: 1. samtale (50 min) kun 350 kr.  


 

Få tydet din drøm gratis af kunstig intelligens

Som et nyt og underholdende tiltag, kan du nu få tydet din drøm af en kunstig intelligens her på siden.

Ja, lad mig prøve det

 


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


You are a function of what the whole universe is doing in the same way that a wave is a function of what the whole ocean is doing.

Alan Watts