fbpx

Hvad ligger der bag dine coping-strategier?

En coping-strategi afspejler vores indre barns heroiske kamp for overlevelse og for at modtage kærlighed

Sommetider kan det være svært at forstå, hvorfor vi vælger usunde copingstrategier,  såsom overspisning, undgåelse, stofmisbrug, andre aghængigheder, aggressiv adfærd mm. for at håndtere vores problemer. Men ofte er mønstrene et resultat af vores tidligere erfaringer og et forsøg på at beskytte os selv mod smerte og ubehag. Vi skal se på den yngre version af os selv, der kæmper for overlevelse og kæmper for at modtage kærlighed. Hvordan påvirker denne yngre version af os selv vores valg af copingstrategier og hvordan vi kan arbejde med at ændre disse usunde mønstre for at opnå bedre mental sundhed?

Psykoanalytikeren Sigmund Freud, der grundlagde den psykodynamiske teori, forklarede, at vores tidlige barndomserfaringer former vores personlighed og adfærd senere i livet. Når vi står over for udfordringer, søger vi ofte tilflugt i vores tidlige forsvarsmekanismer og copingstrategier, som vi udviklede som børn for at overleve og for at få den bedst mulige relation til vores forældre. Selvom disse strategier måske virkede effektive dengang, kan de i voksenlivet føre til usunde mønstre og dysfunktionel adfærd.

Disse mønstre kan ses som et desperat forsøg på at opretholde en følelse af kontrol og sikkerhed i en verden, der ofte kan føles truende og uforudsigelig – specielt for et lille barn.

For at ændre vores usunde copingstrategier og arbejde hen imod en bedre mental sundhed, er det vigtigt at genkende og forstå den yngre version af os selv. Dette kan gøres gennem introspektion og refleksion over vores fortid og de følelser, som vi måske har undertrykt eller ignoreret. Ved at forstå, hvad der motiverede os til at vælge disse strategier, udvikler vi en følelse af selvomsorg og medfølelse over for den yngre version af os selv. Dette indebærer at anerkende, at vi gjorde vores bedste for at overleve under vanskelige omstændigheder og at vi fortjener kærlighed og støtte, uanset de valg, vi har truffet i fortiden. Denne barmhjertighed med os selv er helt central for at vi kan begynde at helbrede gamle sår og opbygge en stærkere, mere resilient personlighed, hvor vi ikke er slave af vores coping-strategier, men tager roret og navigerer sikkert og trygt gennem livets udfordringer.

Indledningsvis kan det føles som en udfordrende rejse, men ved at acceptere vores fortid og omfavne vores indre barn, kan vi lære at erstatte destruktive copingstrategier med sunde og støttende metoder. Når vi gør dette, vil vi opdage, at vi bliver bedre til at håndtere stress, ubehag og konflikter, og at vores mentale sundhed blomstrer som en vidunderlig have, der får næring fra vores øgede forståelse og selvkærlighed.

Er du blevet mere nysgerrig på, hvordan man kan arbejde terapeutisk med dine copingstrategier, så er du meget velkommen til at kontakte mig. Som certificeret psykodynamisk psykoterapeut vil jeg hjælpe dig, så godt jeg kan igennem denne process.  Jeg vil være så støttende og anerkendende som muligt og sørge for, at processen forløber i et tempo, hvor du kan være med hele vejen.

Er du fortsat nysgerrig, så kan du booke din første tid til kun 350 kr. Normalprisen er 750 kr. Så kan du få en fornemmelse for, om psykodynamisk terapi hos mig er noget for dig.

Book tid: 1. samtale (50 min) kun 350 kr.

Du kan også booke en gratis uforpligtende forsamtale på ovenstående link, eller ringe på tlf: 61 27 18 99, hvis du har spørgsmål.

Min klinik ligger på Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg.

Hvad ligger der bag dine coping-strategier?

 

Få tydet din drøm gratis af kunstig intelligens

Som et nyt og underholdende tiltag, kan du nu få tydet din drøm af en kunstig intelligens her på siden.

Ja, lad mig prøve det

 


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


The more a thing tends to be permanent, the more it tends to be lifeless.

Alan Watts