fbpx

Terapi mod traumer - Få hjælp til at bearbejde dit traume - effektivt og permanent

Gå i terapi og bliv fri af traumets lænker – en gang for alle

Bærer du rundt på en traumatisk oplevelse, som du endnu ikke har bearbejdet?

Måske har du mistet nogen eller noget, og har svært ved at give slip på det.

Måske har du været udsat for en traumatisk ulykke.

Måske har nogen gjort dig fortræd, og du ved ikke, hvordan du skal reagere på situationen eller på lignende situationer. Måske har du endda flere gange i din opvækst været udsat for dybt krænkende hændelser. Og nu er du ved at være klar til at se dem i øjnene.

Måske føler du oven i købet skam og skyld over det forfærdelige, som er sket.

Traumer kan være forårsaget af rigtig mange ting. Ofte – men ikke altid – er de grundlagt i vores barndom, hvor vi var uskyldige og forsvarsløse.

Fælles for alle traumer er, at de bunder i nogle stærkt ubehagelige oplevelser, der har vakt en kæmpe angst i os.

Et traume opstår netop, når vi overvældes af angst i en grad, der er mere end kroppen kan kapere. 

Som en umiddelbar reaktion aktiveres kroppens alarmberedskab. Nogle forsøger at flygte fra situationen. Andre fryser eller dissocierer – dvs oplever at forlade sin egen krop. Og nogle forsøger desperat at kæmpe sig fri.

Oplevelsen er så ubehagelig, at mange efterfølgende fortrænger den eller undlader at kigge ind i den. I stedet hjemsøges de måske af forfærdelige mareridt.

Mange oplever også, at situationer, der minder om den traumatiske begivenhed, aktiverer samme angstreaktioner. Det kan være høje lyde, store menneskemængder, skygger eller visse personer, der vækker en enorm angst. Resultatet bliver ofte en undgåelsesadfærd, en tilstand af ekstrem årvågenhed og alarmberedskab eller en afhængighed, som er dybt livsbegrænsende.

Heldigvis kan traumer bearbejdes, og angsten slippes permanent

Gennem psykodynamisk terapi kan jeg hjælpe dig med at bearbejde dit traume, så du på sigt kan mærke, hvordan du i virkeligheden har det med en situation.

Der vil altid ligge undertrykte følelser af vrede, sorg eller afsky under de ubehagelige oplevelser. At komme i kontakt med dem og dine kropslige reaktioner, vil på forunderlig vis lette din angst og hjælpe dig med at acceptere, det som er sket, så du kan komme videre i livet. Kontakten til disse følelser er angstens største fjende.

Metoden hedder “somatic experiencing” og har vist sig særdeles effektiv til behandling af traumer (Brom et al. 2017). Og i modsætning til visse andre terapiformer er der ikke kun tale om symptombehandling men en permament opløsning af traumet.

Som certificeret psykodynamisk psykoterapeut (såkaldt MPF) med speciale i traumer og “somatic experiencing” vil jeg hjælpe dig, så godt jeg kan igennem hele denne process.  Jeg vil være så støttende som muligt og sørge for, at processen forløber i et stille og roligt tempo, som på ingen måde er overbelastende.

Typisk oplever mine klienter, at traumereaktionerne dæmpes markant allerede efter bare et par sessioner.

Er du fortsat nysgerrig, så kan du booke din første tid til kun 250 kr. Så kan du få en fornemmelse for, om psykodynamisk terapi hos mig er noget for dig.

Book tid: 1. time kun 250 kr.

Du er også meget velkommen til at ringe på tlf: 61 27 18 99 for en gratis afklarende samtale.

Kilde: Brom et al. 2017, “Somatic Experiencing for Posttraumatic Stress Disorder: A Randomized Controlled Outcome Study” Trauma & Stress. 2017 Jun; 30(3): 304–312.

Psykoterapeut Lasse Pallesen - speciale i angst

Referencer

“Jeg er så utroligt taknemmelig for den behandling jeg har fået hos Lasse. Før jeg startede havde jeg den vildeste panikangst. Jeg vågnede om natten badet i sved og jeg orkede ikke at gå uden for en dør. Nu har jeg fået friheden tilbage. Jeg har fået så mange indsigter og er kommet meget bedre i kontakt med mig selv og mine følelser efter mit forløb. Lasse er utrolig rummelig, empatisk, rolig og anerkendende. De varmeste anbefalinger herfra! TAK!”

– Annelise, 45


“Mit forløb med Lasse har været virkeligt godt. Det er utroligt så lidt min angst fylder nu. Lasse er så god til at lytte. Han forstår mig virkelig godt. Og så har han givet mig så mange øjenåbnere. Tusind tak.”

– Erik, 55


“Lasse er er meget tillidsvækkende. Han giver mig ro til at uddybe mine tanker. Jeg føler mig tryg og set i terapien.  Han er også meget anerkendende. Det gør at jeg tør åbne mig op.”

– Line, 27


Kontakt psykoterapeut på Frederiksberg MPF Lasse Pallesen


    Adresse

    Roskildevej 46,

    2000 Frederiksberg

    • 61 27 18 99