fbpx

Drømmetydning: Graviditet (at være gravid) og fødsel

Hvad betyder graviditet i drømme?

Drømme om at være gravid er ofte et tegn på, at noget inde i dig er ved at udvikle sig eller vokse. Du er måske endnu ikke klar til at indse det, tale om det eller handle på det. 

Graviditeten kan også signalere at en ny ide er ved at spire – et nyt projekt er ved at tage form. 

Hvis du drømmer, at graviditeten kommer uventet, kan det antyde, at du benægter noget i dit liv. Du har måske ignoreret noget i lang tid, men nu konfronteres du med det. 

Endelig kan en drøm om graviditet symbolisere angst for forpligtelse og ansvarstagen. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

Hvis fosteret dør, mens du er gravid, antydes at et projekt, du har lagt megen energi i, nu er ved at falde hen. Det fungerer ikke, sådan som du havde planlagt. 

Drømmer du om, at en anden er gravid signaleres et stærkt bånd til denne anden person.

Drømmer du om, at din kæreste er gravid med en andens barn, antyder det, at I ikke længere deler de samme øsnker og mål i livet. Alternativt føler du dig måske forrådt af din kæreste.

Drømmer du om, at din gravide mave, bliver skåret voldsomt op, er det tegn på, at du ikke er klar til de nye store forandringer, der sker i dit liv. Du føler måske, at du bliver kastet ind i en situation, du ikke kan kontrollere.

Gravides drømme – Hvad drømmer gravide om?

Er du selv gravid, kan drømmen repræsentere angst i forhold til graviditeten. I første trimester, drømmer gravide ofte om små væsner, søde dyr, blomster, frugt og vand – alt sammen symboler for liv.

I andet trimester drømmer gravide ofte om angsten for at blive en god nok mor, eller bekymringer vedr. komplikationer ved fødslen. Drømme, hvor der kommer andre væsner end menneskerbørn ud under fødslen er også normale. Du har en naturlig bekymring om din babys helbred.

I det tredje trimester drømmer gravide ofte om hårdt arbejde, at blive angrebet eller at noget frygteligt sker for babyen. Efterhånden som din krop bliver større, optræder større væsner som hvaler, elefanter og dinosaurer mere og mere i drømmene.

Drømmer du om barnets køn under graviditeten kan dette være en såkaldt forudsigende drøm, der viser fremtiden.

Se også drømme om maver.

Hvad betyder en fødsel i drømme?

Drømmer du om at føde eller ser du nogen føde antyder det, at du er ved at give liv til en ny ide, et nyt projekt eller en ny holdning til et emne. Der sker nye ting i dit liv. 

Alternativt fortæller drømmen dig, at du skal værne om dit indre barn, så det kan vokse. 

Drømmer du om at føde tvillinger, repræsenteres modsatrettede ideer. 

Drømmer du om firlinger, er det et tegn på positiv transformation – du er i en helingsproces og er ved at blive hel. 

Føder du en meget stor baby, signaleres problematikker vedr. andre menneskers afhængighed af dig. Du er måske bange for at andre bliver afhængige af dig eller varsom med at tilfredsstille deres behov. Hvis en anden person føder en stor baby, antydes, at hun er en byrde for dig.

At føde en for tidligt født, repræsenterer et projekt, som endnu ikke er færdiggjort eller som du føler dig uforberedt på.

Drømme om at føde ikke-menneskelige væsner signalerer en angst for din babys eller barns helbred eller for at et projekt mislykkes. De almindelige drømme for gravide – særligt i andet trimester. 

Føder du et monster, antydes, at din kreative energi mangler at komme til udtryk. Du er måske bange for, hvad andre vil tænke, hvis du giver din kreativitet lov til at flyde frit.

At drømme om at moderen dør under fødslen betyder forandring i dit liv. Noget dør, og noget andet kan spire. Du er måske ved at foretage store livsbeslutninger eller lægger dine vaner og afhængigheder om. 

Hvis barnet dør under fødslen, kan det hentyde til din angst for ikke at give dit barn eller dig selv tilstrækkelig med omsorg.

Se iøvrigt også drømme om maver.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende.

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om en graviditet - drømmetydning at være gravid som drømmesymbol

 

Få tydet din drøm gratis af kunstig intelligens

Som et nyt og underholdende tiltag, kan du nu få tydet din drøm af en kunstig intelligens her på siden.

Ja, lad mig prøve det

 


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


This is the real secret of life — to be completely engaged with what you are doing in the here and now. And instead of calling it work, realize it is play.

Alan Watts