fbpx

Drømmetydning: Tænder

Hvad betyder drømme om tænder generelt?

Overordnet set refererer tænder til din selvtillid, dine kampe og/eller din aggression. Tænder er også forbundet med din opfattelse af dit attraktive ydre eller mangel på samme. Ofte handler disse drømme derfor om angsten for at blive afvist og angsten for ikke at passe ind. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

Hvis tænderne glimter og lyser antydes glæde og opfyldte ønsker.

Hvis du drømme om at børste tænder, antyder det at du føler dig defensiv i forhold til kritik rettet mod dig. Du sætter et skjold op for at beskytte dig mod at blive skadet. Alternativt betyder drømmen, at du er optaget af dit ydre og bekymret over, hvordan andre ser dig. Du opfatter din egen position som usikker.

Hvis du drømmer om ikke at ville børste tænderne hentyder det til, at du ofte siger tingene som du er, selv hvis de rammer andre hårdt.

Hvis du drømmer om, at dine tænder vokser uhæmmet i din mund, kan det også være et tegn på en følelse af at være i forsvarsposition, hvor der i virkeligheden knytter sig en del vrede til.

Hvis du bærer en tand, symboliserer denne penge eller mangel på samme. Oplever du økonomiske problemer?

Hvad betyder drømme om tænder, der falder ud

Drømmer du om tænder der falder ud, og du prøver at få dem ind igen indikeres manglende selvværd og måske en følelse af pinlighed. Du er måske bange for at andre vil opdage dine mangler? Hvis du agerede roligt og selvsikkert, imens du satte tænderne på plads, er der dog snarere tale om, hvordan du kan få det bedste ud af en situation på trods af modgang.

En tand, der falder ud, kan også refererer til magtesløshed. Måske bliver du ikke rigtigt hørt? Tænder bruges jo som bekendt til at bide, tygge og gnave med – alle aktiviteter der symboliserer overlegenhed, magt og autoritet. Måske bør du have mere tiltro til vigtigheden af det du byder ind med?

En tand, der falder ud kan også referere til din egen alderdom eller symbolisere død og ødelæggelse.

Hvis du selv trækker dine tænder ud, og det gør ondt, hentydes der til at du gør noget, du ikke har lyst til.

Hvis det ikke gør ondt, betyder det, at en situation var mindre besværlig end først antaget.

Hvis du drømmer, at du har rådne eller ødelagte tænder, indikerer det, at du har sagt noget, som du ikke burde. Du har måske ytret nogle falske eller ubehagelige ord, som nu hjemsøger dig. Det kan også hentyde til kommunikationsproblemer mere generelt. Endeligt kan det også referere til et tema om at blive ældre.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (60 min.) for kun 250 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende.

Alternativt kan du booke en drømmetydning over mail for 250 kr.

Begge ydelser kan du booke her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om tænder - drømmetydning tænder som drømmesymbol
29 Responses
 1. Freja

  Jeg drømte at jeg havde fået én rådden fortand og næste dag faldte tanden ud (altså i drømmen)

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Freja,
   Den rådne tand kan symbolisere kommunikationsproblemer – at der er noget du ikke får sagt. At den ryger ud kan enten hentyde til at du er kommet over disse problemer (idet pinen er trukket ud) eller den kan hentyde til at du oplever en magtesløshed og en følelse af ikke at blive taget alvorligt (idet du ha mistet en tand). Håber dette svar kan hjælpe dig;-)

 2. Anne

  Jeg har en tilbagevendende drøm, jeg har noget garn til at sidde mellem mine fortænder i overmunden, jeg forsøger at hive det ud ud, men det lykkedes aldrig da jeg vågner inden.

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Anne,
   Garn, der er viklet ind i noget, kan hentyde til en indviklet, kompliceret og stressfyldt situation i dit liv. Der er behov for at få styr på tingene ved at få viklet det ud. At garnet sidder fast mellem fortænderne kunne antyde at, der er noget du ikke får sagt. Som beskrevet er tænderne ofte forbundet med undertrykt aggression. Måske er du vred over noget, men ikke får udtrykt det, hvorved din stressfyldte situation ikke kan vikles ud. Håber du kan bruge denne tolkning til noget:-)

 3. Randi Sandfeld

  Hej,
  Jeg har i den sidste tid gentagne gange drømt om at mine tænder i overmunden går i stykker på flere måder. Det forskrækker mig i drømmen og jeg bliver ked af det. Det føles uopretteligt og skræmmende.

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Randi,
   Det lyder som en virkelig ubehagelig drøm, du har haft.
   Tænder, der er gået i stykker kan hænge sammen med kommunikationsproblemer – at der er noget du ikke får sagt.
   Det kan dog også hænge sammen med det at føle sig pinlig berørt eller skamfuld over noget. Det kan være aspekter ved dig selv, som nu kommer til overfladen, men som du har svært ved at acceptere. Drømmen kan i så fald være en besked til dig, om at kigge indad og reparere det, der gør dig usikker.

 4. Dennis

  Jeg har drømt, at jeg har noget metal til at sidde mellem mine tænder, og mellem mit tandkød og tænderne. Jeg vil trække det ud, og det lykkedes, og føles meget behageligt, når det fjernes.

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Dennis!
   Måske fortæller drømmen, at du har behov for at komme ud med nogle budskaber, der – ligesom metal – er hårde, skarpe og ubehagelige. Men når dette sker – når du får stået op for dig selv og siger din mening – kommer den behagelige følelse i kroppen, som en naturlig reaktion.

   Metal kan også repræsentere det der er unaturligt. At trække metallet ud kan derved signalere en beslutning om at leve et mere naturligt eller autentisk liv – et liv i balance.

 5. Amalie

  Jeg drømte at jeg var på en skole, og for at kunne løse nogle opgaver her, skulle vi selv hive nogle af vores tænder ud. Jeg vidste godt at det slet ikke var rimeligt men jeg gjorde det alligevel. Det gjorde meget ondt og jeg spyttede blod og tandrødder ud gennem resten af drømmen.

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Amalie! Det lyder ubehageligt. Der er tydeligvis nogen, der har overtrådt dine grænser. Muligvis en lærer eller en anden fra skolen. Tænderne har med aggression at gøre, og i drømmen får du ikke sagt fra (udtrykt din aggression), hvilket er smertefuldt – symboliseret ved blod.. Jeg ville undersøge, om der er nogen der overtræder dine grænser i dit virkelige liv, og hvad du kan gøre for at få sagt fra.

 6. Tulle

  Jeg drømte i nat at min ene højre kindtand begyndte at rokke for derefter at flække i to store og flere små dele som jeg måtte spytte ud i min hånd. Jeg gik længe i min drøm og smilede akavet til lig selv i et spejl for at se om man kunne se at den manglede, eller om jeg overhovedet behøvede at få sat en ny i.

 7. Josefine

  Hej jeg drømmer gentagende gange at min ene “hugtand” er løs og at der er en anden på vej så jeg bliver nød til at hive den ud, men den nye der kommer bliver også løs og den må jeg så også hive ud og sådan fortsætter det. Generalt er de drømme meget dyster i farver og stemning. Når jeg vågner er jeg altid deprimeret.

 8. Rosa

  Det var en rigig god artikel!

  Jeg drømte, at mine tænder falder ud, jeg skubber dem bare ud med tungen.. De andre tænder er løse. Jeg tæller tænderne, der er faldet ud, der er 18 (jeg er 18 år i virkeligheden). Min mor ringer til vagtlægen, han siger jeg kan dø af det,. Hvad kan det betyde? Det skal lige siges, at jeg har sabbatår, er stresset, fordi jeg skal nå at tjene penge til højskole, og derudover har jeg mange sygdomme og der er sygdom i min familie… Håber at høre svar! :-))

 9. Maria

  Drømmer at alle mine tænder er løse i overmunden og at mit kæbe parti er delt i to (også i overmunden) jeg var ligeglad og reagerede roligt.
  Inden jeg opdagede dette havde jeg ventet rigtig længe i en lufthavn på mit fly som aldrig kom.
  Spøjs drøm 🙂

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Emil,
   Tænder er ofte et symbol på vores selvværd, så et hul i tanden kan antyde manglende selvværd eller at du føler dig usikker i en given situation. Det kan dog også betyde, at du ikke for sagt fra i en given situation. Din manglende ståen op for dig selv påvirker dig i så fald negativt ved i drømmen at give huller i tænderne.

 10. Selma

  Jeg drømte at mine tænder gik i stykker fordi jeg tyggede tyggegummi og hev det ud af min mund. En meget forvirrende drøm jeg nu har haft to gange.

 11. Trine nielsen

  Drømte at jeg så min meget hvide tand og meget blod men at jeg ligesom så den manglede i min venstre side af munden..jeg hverken holder tanden eller ser den helt tydeligt, for mig virker blodet traftigst i drømnen..hvad kan dette mon betyde?

 12. Trine nielsen

  Drømte at jeg så min meget hvide tand og meget blod men at jeg ligesom så den manglede i min venstre side af munden..jeg hverken holder tanden eller ser den helt tydeligt, for mig virker blodet traftigst i drømnen..hvad kan dette mon betyde?

 13. Kat

  Jeg drømte at mine tænder knækkede helt lige over helt oppe ved tandkødet, som om de kunne sættes fast igen der.. hvordan tolkes det

 14. Michella

  Hej

  Jeg har haft en drøm om at en kindtand voksede op I midten ad en allerede eksisterende kindtand, hvad kan det betyde?

 15. Sandra brehm Westh

  Jeg drømte at min ene kindtand rådnede indefra (nerven og midten af tanden) og faldt ud, men den del af tanden der er synlig, sad stadig og så rigtigt fin ud. Jeg stod og kiggede forbavset på den, men valgte ikke at sætte den tilbage. Jeg tog den med mig.

  Nogle dage forinden drømte jeg at jeg var i gang med at føde en baby, men jeg måtte stige ud af min bil (jeg var på vej til hospitalet for at føde) fordi baby var på vej ud og den ville brække nakken hvis jeg blev ved at lægge tryk på mit bækken. Jeg gik fortsat fremad for at nå at komme på hospitalet, men jeg kunne mærke at modstanden forsvandt (baby blev født) mens jeg var på vej til fods. Jeg nåede ikke hospitalet. Jeg var alene.

  Jeg har ret vilde drømme for tiden. Jeg har flere, det var bare de to der fyldte rigtigt meget hos mig lige nu.

 16. Marianne Larsen

  Jeg drømte, at jeg tyggede i noget (slik?) og pludselig kunne jeg mærke, at mine tænder var blevet meget skæve. Jeg løb ud på badeværelset for at kigge mig i spejlet. Det var især venstre fortand, der var slem.
  Jeg prøvede at rette den på plads, men kom til at knække den ned i tandkødet, så jeg skyndte mig at skubbe den på tilbage igen, dog uden at trække den ud, da jeg ikke ville se på tanden og jeg håbede på, at den ville vokse fast igen. Men den knækkede ret hurtigt igen…
  Jeg tog tanden ud og kiggede på den. Den var RET stor og den var begyndt, at blive sort (rådden?) ovre i den ene side. Da jeg kiggede i spejlet igen og så at der, at stak en lillebitte hvid tand ud, der hvor min gamle fortand havde siddet – jeg tænkte hurtigt, at “det virkede nærmest, som om at min gamle fortand havde været en protese, så den kunne skjule min lillebitte tand…”

 17. Frederikke

  Hej Lasse!
  Jeg har en meget ubehagelig tilbagevendende drøm. Jeg drømmer at jeg går og gnider mine tænder rigtig hårdt sammen og det er smertefuldt, jeg siger til mig selv, at jeg skal stoppe, men jeg lytter ikke. Til sidst begynder tænderne en efter en at knække og smuldre, som jeg spytter ud i hånden, men det hele kan ikke komme ud, det er som en mærkelig slags mel i munden, kun ved at skylle munden går det væk. Men der er også nogle store stykker af tænderne, som jeg som sagt spytter ud i hånden. Jeg bliver så ked af det og flov i drømmen. Hvad kan det betyde?

 18. Kit

  Jeg drømte jeg havde bøjler og følte det har været der i langtid og tænkte hvor længe de skulle være der. I min drøm siger mine venner at jeg har meget skæve tænder og de siger det er godt jeg har bøjler. Hvad kan det evt betyde?

 19. Line

  Hej,

  Jeg drømte jeg med min negl ville fjerne noget mellem fortænderne i undermunden. Men i stedet for at fjerne noget, knækkede jeg noget af tanden. Det vidste sig dog ikke bare at være et stykke af tanden, men alle mine fortænder i undermunden. De var hvide og flotte, men jeg spekulerede alligevel på om de var af plastik. Nærmest lige efter begyndte alle mine tænder i undermunden i venstre side nærmest og smuldre og falde ud. I alle mulige stykker og farver. Blandt andet et stort, sort stykke, som var mit implantat og en del af min kæbe. Det var helt sort af forrådelse. Jeg jeg manglede alle mine fortænder i undermunden og i venstre side. Jeg prøvede at samle alle tabdstykkerne i et glas og tage til tandlægen, men der blev ved med at dukke tandstykker op i min mund, og alle de opsamlede tandstykker, røg ud af glasset, fordi jeg kørte i en rutsjebane.

 20. Maria

  Hej.
  Jeg drømte i nat, at min tand sad løs, så jeg tog den roligt ud, men da jeg vil sætte den op igen, går det galt. Min tand vil ikke sætte sig fast og jeg begynder at miste mange flere tænder, hvor der er ingen rundt omkring mig, som tager det seriøst og jeg går lidt i panik… det var en mærkelig drøm, kan det mon have en betydning?

 21. Julie

  Jeg har gentagende gange vågnet grædende fordi at mine tænder bliver løse og falder ud af min mund. Det er meget detaljeret med mig der prøver at holde dem inde imens der løber blod ud af munden på mig. Har haft den 3 gange de sidste 1,5-2 måneder og for hver gang bliver det værre og mere smertefuldt. Jeg vågner gerne badet i sved…


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 250 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


To have faith is to trust yourself to the water. When you swim you don’t grab hold of the water, because if you do you will sink and drown. Instead you relax, and float.

Alan Watts