fbpx
Drømmes potentiale for virksomheder

Drømmes potentiale for virksomheder

Jeg har i en tidligere artikel beskrevet, hvorfor alle mennesker bør interessere sig for sine drømme.

Denne artikel handler om, hvorfor virksomheder bør have et særligt fokus på medarbejdernes drømme. Et sådant fokus kan både øge arbejdspladsens kreativitet, mindske stress og angst samt bruges som et effektivt problemløsningsværktøj.   

Drømme som problemløsningsværktøj og booster af kreativitet

De fleste af os kender frasen “det skal jeg lige sove på”. Ofte opstår dette behov ved komplekse problemstillinger eller dilemmaer, hvor vi ikke har et klart svar. Vi føler os måske splittet i en beslutning, idéforladt eller mangler svarmuligheder på vigtige spørgsmål.

Heldigvis er der megen sandhed i denne frase. I søvnen aktiveres vores ubevidste tankebaner, og de er særdeles effektive som problemknusere… hvis vi altså lærer at lytte til dem. Der er flere årsager til, at de er så effektive.

For det første bliver vi under søvnen ikke distraheret af alverdens udefra kommende faktorer. Opmærksomheden kan derfor rettes meget mere intenst og præcist på én enkelt problemstilling. 

For det andet arbejder hjernens centre meget mere sammen. Det kan give helt nye og innovative perspektiver på problemstillingerne. Hjernen kan koble forskellige muligheder sammen på forunderlige måder. Den kan præsentere helt ud-af-boksen løsninger, som vi aldrig havde forventet. (3)

Drømme som middel til selvindsigt og til at reducere stress- og angstsymptomer

En anden fordel for virksomheder, der prioriterer deres medarbejderes drømme, er reduktion af stress og angst på arbejdspladsen. Jeg har i denne artikel beskrevet, hvordan drømme kan mindske stress- og angstsymptomer og skabe mere balance, energi og selvindsigt hos den enkelte medarbejder. Dette kan ikke blot mindske sygefraværet, men også skabe gladere medarbejdere med mere overskud og produktivitet i hverdagen. (4)  

Forhindringer i at anvende drømmenes potentiale

Der er særligt to forhindringer, som gør det vanskeligt at udnytte drømmenes fantastiske potentiale for virksomheder.

For det første er det kun få svar fra vores ubevidste, der når frem til vores bevidsthed. Vi kan simpelthen ikke huske vores drømme. Mængden af gode ideer, der går tabt på baggrund heraf er skræmmende. Men heldigvis er det at huske drømme rent faktisk teknik, der kan opøves. At træne medarbejderne i denne teknik, bør derfor have en høj prioritet i alle virksomheder. (2)

En anden forhindring er, at drømme ikke altid giver svar på de problemstillinger, vi står i. Drømme kan ikke bare rådføres som en konsulent, vi bestiller. Også her er der hjælp at hente. Gennem teknikken drømmeinkubation kan vi faktisk guide vores drømme til at omhandle de problemer, vi ønsker svar på. Kort sagt går teknikken ud på, at vi lige før sengetid tænker over vores problem i detaljer. Til sidst beder vi vores drømme om at finde en løsning. Når vores ubevidste tankebaner træder i kraft under søvnen, vil de med stor sandynlighed have opfanget dette ønske og gå i gang med en bearbejdning af problemet. (1)

Drømmeinkubation kræver træning og bør derfor prioriteres aktivt af virksomheden og den enkelte medarbejder, før frugten kan høstes. 

Ønsker du mere information om, hvordan din virksomhed kan bruge drømme?

Hvis du eller jeres virksomhed ønsker mere information, om hvordan I kan udnytte de ubevidste tankebaner bedre i arbejdsmæssig kontekst, så kan du skrive til mig nedenfor eller booke et foredrag om emnet.

______

1) Dilard G. 2019: “Dream Incubation: The Easy Sleep Exercise To Solving Life’s Problems”, www.finerminds.dk

2) Hem, L. 2002: Drømme – Psykoterapi og REM-søvn, Frydenlund

3) Rohde, M, 2019: “Wauw! Hvad du og dine kolleger opnår ved at udnytte jeres ubevidste intelligens”, www.michaelrohde.dk

4) Vedfeldt, O. 2000: Ubevidst intelligens, Nordisk Forlag

1 Response

 

Få tydet din drøm gratis af kunstig intelligens

Som et nyt og underholdende tiltag, kan du nu få tydet din drøm af en kunstig intelligens her på siden.

Ja, lad mig prøve det

 


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Den evige tid er det rum, inden for hvilket hele dit liv udfolder sig, den ene faktor, der forbliver konstant. Livet er nu. Der var aldrig været et tidspunkt, hvor dit liv ikke var nu, heller ikke vil det nogensinde komme.

Eckhart Tolle