fbpx

Drømmetydning: Sex (at dyrke sex)

Hvad betyder sex i drømme generelt?

Drømme om sex handler ofte om foreningen af kontrastfyldte sider af din egen personlighed. Ofte handler de om foreningen af dine maskuline og feminine sider. De maskuline sider er kendetegnet ved magt, styrke, aggression, handling, konkurrence, rationalitet og initiativ. De kvindelige sider er omsorg, moderskab, intuition, kreativitet, følelser, passivitet og kærlighed.  Sex kan herved repræsentere balance og helhed – eller et ønske herom.

Er der fokus på kønsdelene i din sexdrøm, se da også drømme om kønsdele

Dyrker du sex med anden person i din drøm, overvej da om denne person har nogle karaktertræk, som det kunne være godt for dig at integrere i din egen personlighed. Har du eksempelvis sex med en kendt person, signaleres dit behov for at være succesful og blive anerkendt. Har du sex med din chef, antydes et ønske om magt og autoritet. Har du sex med et rumvæsen, signaleres et ønske om at prøve noget nyt. Har du sex med en fremmed, indikeres en usikkerhed om fremtiden. Alternativt fortæller drømmen om det fantastiske i at eksperimentere frit og uden følelsesmæssig kompleksitet og uden at bekymre sig om andres meninger. 

Selve sexaktens forløb kan også fortælle dig om, hvilke personlighedstræk, der kan være gode for dig at fremelske. Var sexakten rolig, vild, passioneret, sjov eller spændende? Svaret kan antyde, hvilke egenskaber, der måske bør fylde mere i dit liv?

Drømme om sex kan også fortolkes mere simpelt – som et ønske om et mere spændende sexliv. Dette er særligt tilfældet, hvis din drøm er fri og uden hæmninger.

Søger du efter et godt sted at dyrke sex, kan denne søgen svare til din egen søgen efter kærlighed og intimitet i dit liv. 

Hvis sexen dyrkes offentligt, og du er ubekvem herved, kan det antyde, at du ikke bryder dig om, at andre taler bag din ryg. Hvis du er bekvem herved, antydes at du ikke er bange for at vise dine intime sider frem.

Hvad betyder drømme om sex med en ven, ekskæreste eller familiemedlem?

Har du sex med en nær ven eller familiemedlem, signaleres jeres tætte bånd. Det er ikke unormalt at have sex med sin mor, far, søster el. bror i en drøm – oftest er det blot et tegn på følelsesmæssig nærhed – eller et ønske herom. Det kan dog også vidne om et ønske om at integrere eller acceptere dele af familiemedlemmets egenskaber i dig selv.

Har du sex med en anden person end din partner, kan det signalere, at noget mangler i jeres forhold eller sexliv. Men der kan også blot være tale om en harmløs fantasi. Alternativt kan drømmen fortælle, at du rent faktisk har (seksuelle) følelser for den person, du har sex med, men du har måske svært ved at indrømme dette over for vedkommende og/eller dig selv.

Hvis sexdrømmen involverer flere partnere kan den signalere, at du mangler mere intimitet og følelser i dit sexliv. Det er måske blevet for mekanisk. Det samme kan i øvrigt være tilfældet, hvis sexdrømmen involverer sexlegetøj, massageolie, vand eller andre sexrelaterede genstande. 

Har du sex med en ekskæreste, kan det være, at vedkommende har nogle egenskaber du bør integrere i din personlighed. Eller måske var der aspekter i dit forhold til din ex, som du nu savner.

Det er almindeligt at have sexfantasier med andre personer end din partner lige inden dit bryllup. Det kan signalere en angst for at binde sig, eller være en reaktion på, at du nu må “nøjes” med ham/hende – måske resten af dit liv. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

Hvad betyder drømme om ufrivillig sex / voldtægt?

Hvis nogen har sex med dig mod din vilje, betyder det, at nogen på meget krænkende vis forsøger at stoppe deres synspunkter eller meninger ned i halsen på dig mod din vilje.

Nogen tvinger dig til at gøre noget, som du absolut ikke har lyst til. Det er på tide at sige fra! 

Eller måske handler drømmen om, at du nægter at se et aspekt af dig selv, fordi det er for smertefyldt eller skamfyldt for dig. Alternativt refererer drømmen tilbage til tidligere ubehagelige oplevelser eller traumer, som du har haft i forbindelse med sex. Du kan læse mere om drømmes betydning for lindring traumer her.

Hvis du selv voldtager nogen i drømmen, antydes at dit behov for at kontrollere andre og vise dem, hvem der bestemmer. Overvej om du er for dominerende.

Drømmer du om, at din egen datter bliver voldtaget, er det tegn på angst for at hun bliver ældre og mere uafhængig. Du er måske ved at erkende, at du aldrig kunne beskytte hende til hver en tid. 

Hvad betyder drømme om onani?

Drømme, hvori du onanerer kan være tegn på ubevidste og uudtrykte seksuelle behov. Måske mangler der noget i dit sexliv?

Alternativt vidner det om et behov for at tage dig bedre om dig selv – ikke nødvendigvis i forhold til sex. 

Ser du andre onanere i din drøm kan det hentyde til angst og bekymringer vedr. din egen seksualitet. Måske føler du dig hæmmet eller utryg i en (seksuel) relation til et andet menneske. Alternativt vidner denne drøm om din seksuelle nysgerrighed.

Hvad betyder drømme om at eksperimentere med seksualitet?

Drømmene udgør en arena, hvor vi kan eksperimentere med vores seksualitet. Vi kan afprøve forskellige scenarier seksuelt, og drømmene kan måske fortælle os om aspekter af vores seksualitet, som vi undertrykker til daglig. Disse drømme bærer ofte med sig temaer såsom hemmeligheder, autencitet, integritet og livets mening. Ofte handler de grundlæggende om, hvad vi har lyst til i livet – uanfægtet andres meninger. Sommetider er drømmene dog også blot harmløse fantasier, hvis udlevelse ikke er nødvendig for os i den virkelige verden.

Er du heteroseksuel og drømmer om sex med en person fra samme køn, kan dette være et udtryk for et mere eller mindre ubevidst ønske om at prøve dette af. Alternativt kan drømmen signalere kærlighed til dig selv samt en større erhvervet selvaccept. Tilsvarende betydning gælder, hvis du som homoseksuel har sex med en person fra det modsatte køn.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende og kan bookes her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om at dyrke sex - drømmetydning sex som drømmesymbol

 

Få tydet din drøm gratis af kunstig intelligens

Som et nyt og underholdende tiltag, kan du nu få tydet din drøm af en kunstig intelligens her på siden.

Ja, lad mig prøve det

 


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


When we attempt to exercise power or control over someone else, we cannot avoid giving that person the very same power or control over us.

Alan Watts