fbpx

Drømmetydning: Ekskæreste

Hvad betyder drømme om ekskærester generelt?

Drømme om ekskærester kan vidne om, at noget eller nogen i dit vågne liv minder dig om det forhold du havde til din ekskæreste. Det kan være følelser, du genkender fra dit tidligere forhold. På denne måde kan drømmen advare dig om, at du måske genoptager adfærdsmønstre fra dit gamle forhold i dit nuværende. Overvej om du kan bryde destruktive mønstre, så du ikke begår de samme fejl igen. Dette budskab er særligt tydeligt, hvis ekskæresten rent faktisk giver dig gode råd i drømmen.

Hvis du ser din vens ekskæreste i din drøm, antydes at du sammenligner dig selv med denne eks. Måske fortæller drømmen at du ikke skal lave de samme fejl, som din vens forhold var karakteriseret ved.

Hvis du er glad sammen med ekskæresten, kan drømmen også blot være en måde at reflektere over de positive oplevelser, du havde med ekskæresten. Måske har du fortrængt de glæder, I også havde sammen.

Hvad betyder drømme om at gå tilbage til sin ekskæreste?

Drømmer du om at gå tilbage til din ex, behøver det ikke nødvendigvis være udtryk for et ønske herom i den virkelige verden. Måske er der blot nogle enkelte elementer i jeres forhold, som du nu længes efter. Måske følte du dig særligt værdsat i perioder sammen med ham/hende. Måske tillod du dig selv at være på en specifik måde sammen med din eks, og nu savner du dette. Eller måske havde din eks nogle kvaliteter, som du savner enten i dig selv eller i din nuværende partner. Undersøg hvilke positive sider ekskæresten havde. 

Hvad betyder en død eller skadet ekskæreste i drømme?

Drømmer du om, at din ekskæreste dør, signaleres, at dine følelser for vedkommende er døde. Drømmen fortæller dig, at du har givet slip på fortiden, og nu er klar til at gå helhjertet ind i et nyt forhold.

Hvis din ekskæreste bliver skadet i din drøm – enten af dig eller ved et uheld – kan det vidne om, at du endnu ikke er kommet over ham. Der er uforløste aspekter i jeres forhold. Måske gemmer du på mere uudtrykt sorg eller vrede. Det samme gælder, hvis ekskæresten kidnapper dig i drømmen. Omvendt; hvis ekskæresten bliver helbredt fra sine skader, eller du formår at flygte fra ham/hende symboliserer det, at du er kommet over vedkommende.

Øvrige betydninger af drømme om ekskærester?

Drømmer du om, at din ekskæreste savner dig, antyder det, at du savner et aspekt ved det forhold. En situation fra dit virkelige liv minder dig måske om dette forhold. Alternativt minder drømmen dig om, at du er nået videre i dit liv. Din eks har misset sin chance for at være sammen med dig.

Drømmer du om en ekskæreste fra din barndom, signaleres at du ønsker et friere og mindre problemfyldt forhold. Drømmen tager dig tilbage til et ønskværdigt simplere livsstadie uden så mange forpligtelser og ansvar men med megen spontanitet og leg i samvær med et andet menneske. 

Hvis ekskæresten slår eller ignorerer dig, fortæller drømmen dig, at du bør ignorere ham/hende og komme videre med dit liv. Ekskæresten har ødelagt nok allerede. 

Hvis din ekskæreste giver dig massage, vidner det om, at du har brug for at genetablere tillid til, at et nyt forhold kan spire.

Hvis ekskæresten flytter ind i dit hus, vidner det om forsoning. I har fundet en måde at være sammen på, som ikke er skadelig for jer. 

Drømmer du om, at din ekskæreste er gravid med dit barn, symboliserer det, at du måske bevidst eller ubevidst ønsker at komme tilbage til vedkommende. Hvis barnet ikke er dit, er du kommet over hende. 

Ser du din ekskærestes mor, er du måske endnu ikke kommet over ham/hende. Du prøver at nå ind til ekskæresten gennem moderen.

Drømmer du om din kærestes ekskæreste kan det være tegn på din egen usikkerhed og lavt selvværd. Du bekymrer dig måske om, hvorvidt du kan måle dig med vedkommende. 

Se også drømme om utroskab.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (60 min.) for kun 250 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende.

Alternativt kan du booke en drømmetydning over mail for 250 kr.

Begge ydelser kan du booke her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om en ekskæreste - drømmetydning ekskærester som drømmesymbol
1 Response
  1. Wikey

    At bryde op er smertefuldt, nogle gange foregiver vi at være store, men det gør vi ikke, ved at kæmpe for at få vores elskede tilbage kæmper vi også for at få vores glæde og lykke tilbage. Da min etårige kæreste brød op med mig, kunne jeg næppe tale uden at græde. Jeg følte mig afvist og nedslået og vidste heller ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg vidste ikke, om jeg kunne få ham tilbage, og angsten var uudholdelig. Jeg surfede på Internettet, og mens jeg læste artikler og hjemmesider om utallige trylleformularer, stødte jeg på voodoo-herre via Whatsapp (+ 234- 08097014925). Jeg ville have vores forhold tilbage, og voodoo-herre forsikrede mig om, at min kæreste ville vende tilbage til mig. Så jeg fulgte instruktionerne og planerne, som voodoo-herren lavede for mig, og inden for 48 timer var vi sammen igen og så forelsket! Jeg ved, at det ikke altid sker så hurtigt, men voodoolord sagde, at besværgelserne er effektive, og det skete! Jeg er så taknemmelig, og jeg kan med frimodighed sige, at hvis du er skilt, og du vil få den person tilbage, bedes du kontakte ham, da voodoo-herre holder sig til hans ord, og han socialiserer sig også i besværgelser, der får ledsager til at blive gravid, for at helbrede alle sygdomme eller sygdomme, vinde lotteri ETC, jeg vil aldrig glemme, hvordan han hjalp mig. Send ham en e-mail via (voodooconnect60@gmail.com), og en retssag vil overbevise dig


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 250 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Every intelligent individual wants to know what makes him tick, and yet is at once fascinated and frustrated by the fact that oneself is the most difficult of all things to know.

Alan Watts