fbpx

Drømmetydning: Hår

Hvad betyder drømme om hår generelt?

Hår symboliserer generelt seksuel energi, forførelse, sensualitet, styrke, kreativitet, forfængelighed, eftertænksomhed, men også dit selvbillede og dit helbred.

Hvis håret er i dårlig stand, kan det hentyde til et negativt selvbillede. Du er måske for hård ved dig selv?

Hår kan også signalere din holdning til en given situation. Er det forviklet og fyldt med knuder antydes usikkerhed, fortvivlelse eller at noget er gået i hårdknude. Måske er du ude af stand til at tænke klart og finde en god løsning på et problem. 

Hvad betyder drømme om hårtab?

Drømme om at tabe sit hår (eller få gråt hår) kan antyde, at du er bange for at blive ældre eller og måske også bange for at miste din energi, sexlyst og virilitet. Eller måske er du forfængelig og går meget op i dit udseende for tiden. Tænker du meget over, hvor attraktiv du ser ud?

At tabe hår kan også antyde et tab af styrke eller kreativitet. Du føler dig måske svag, låst, sårbar eller hjælpeløs i en situation.

Endelig kan hårtab hentyde til ideer eller tanker, som du nu har forladt. Måske mangler du at give slip på disse ideer – eller måske er det på tide, at du nu forsøger at forfølger dem. Du er måske ved et afgørende skifte i dit liv, og hårtabet er symbolet herpå.

Hvis du selv river håret ud, antyder det frustration og desperation over en situation. Du er måske følelsesmæssigt ude i et stormvejr, hvor du føler, at du mangler kontrol, og du og ved ikke, hvad du skal gøre.

Hvad betyder drømme om en ny frisure?

Får du en ny frisøre i drømmen indikeres, at du er ved at anskue et problem fra en ny side – eller at du er ved at opdage nye sider ved dig selv. En frisk start. Frisurens udseende kan afsløre, hvilke sider der er tale om. At klippe håret meget kort eller helt skaldet kan dog også antyde et tab af styrke i dit liv. Måske er der nogen, der forhindrer dig i at udtrykke dig, sådan som du gerne vil. 

Hvis du reder dit hår eller på anden vis styler det eller benytter hårspray, så betyder det, at du er ved at evaluere en ny ide, koncept, eller tanke i dit liv. Du er måske ved at få mere styr på dine tanker – eller har et ønske herom. Alternativt kan det referere ti, at du er overdrevent fokuseret på, hvordan du tager dig ud i forhold til andre.

Langt hår symboliserer ofte forførelse eller eftertænksomhed. Du tænker måske over, hvad der skal ske i fremtiden. Hvis håret er uhensigtsmæssigt langt, kan drømmen fortælle dig, at du tænker for meget over tingene, og på den måde spænder ben får dig selv. Måske er du får meget i dit hoved og for lidt i din krop.

Kort hår kan udover en manglende styrke også vidne om, at du bør fokusere på det vigtigste i dit liv – og skære alt overfødigt fra.

Andre betydninger for hår i drømme

Hvis nogen lugter til dit hår, indikeres seksuel nysgerrighed eller et ønske om seksuel stimulation. 

Lader du dine fingre løbe henover håret på en anden person antydes, at du prøver at skabe en dyb relation til denne person – måske forgæves? Denne handling symboliserer også sympati, beskyttelse, omsorg, og broderskab.

Vind i håret symboliserer frihed og en frisættelse af mere eller mindre undertrykte følelser.

Hvidt eller gråt hår antyder, at noget vigtigt lige er kommet til din bevidsthed. Det symboliserer viden og indsigt. 

Sort hår symboliserer mystik, undertrykkelse af følelser eller en fornemmelse af at være forladt.

Insekter eller edderkopper i håret symboliserer at noget tærer på din energi og forvirrer dig. Alternativt refererer drømmen til dine bekymringer vedr. dit image.

En hårtørrer refererer til et ønske om at få et frisk nyt perspektiv på en situation. 

Et hårnet repræsenterer følelser eller ideer, der bliver holdt i kort snor og ikke får lov at udtrykke sig frit.

En paryk symboliserer bedrag eller manglende tillid og ærlighed. Dette bedrag kan enten være imod dig selv eller et andet menneske.

Ild i håret varsler fremkomsten af nye tider, som du ikke kan løbe fra. Noget er ved endegyldigt at forandre sig… så noget nyt kan gro.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende og kan bookes her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om hår - drømmetydning hårtab som drømmesymbol

 

Få tydet din drøm gratis af kunstig intelligens

Som et nyt og underholdende tiltag, kan du nu få tydet din drøm af en kunstig intelligens her på siden.

Ja, lad mig prøve det

 


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Jo før du indser, at dit ydre mål ikke kan give dig varig tilfredshed, jo bedre. Når du har indset dit ydre måls begrænsninger, opgiver du dine urealistiske forventninger om, at det skal gøre dig lykkelig, og lader det ydre formål tjene det indre

Eckhart Tolle