fbpx

Drømmetydning: Hest

Hvad betyder drømme om heste generelt?

Heste symboliserer generelt styrke, spiritualitet, udholdenhed, hårdt arbejde, skønhed, frihed, virilitet, maskulinitet og seksuel energi, men også arrogance og vildskab.

En hest kan også fortælle dig om vigtigheden i at finde noget, du er passioneret omkring og kan arbejde hårdt for. Måske mangler du et mål eller et projekt at gå op i?

Hvad betyder drømme om at ride på en hest?

Hvis du rider på hesten i drømmen, antydes enten en høj grad af frihed eller et ønske herom. Du føler dig måske bundet i et forhold og har behov for at mærke friheden på en hesteryg. Alternativt antyder din ridning en  højtstående position eller en magtposition. Måske er der et problem i magtbalancen i et af dine forhold. Måske udnytter du et andet menneske – eller bliver udnyttet.

Hvis du rider på en vild hest symboliseres enten en frisættelse af (seksuel) energi, at du er følelsesmæssigt ude af kontrol vedr en situation eller at du er (for) opslugt af en passion.

Andre betydninger af heste i drømme

En sort hingst symboliserer mystik, vildskab og uvished. Du er måske ved at tage en chance i dit liv, som du ikke kan overskue konsekvenser af. 

En hvid hingst symboliserer renhed, velstand og held. Hvis du jagtes af den hvide hest, kan det antyde problematikker vedr. intimitet og seksualitet.

En syg, død eller vildfaren hest symboliserer noget som tidligere gav dig styrke men som nu er borte. Du har mistet noget vigtigt – måske en passion eller en vigtig (seksuel) relation.

En masse heste, der løber vildt omkring sammen symboliserer frihed og mangel på ansvarstagen og pligtopfyldelse eller dine unkontrollable følelser. Samme betydninger kan en cowboy have.

Hvis hesten er med rustning eller fra middelalderen, symboliserer den aggression, vold, magt og rigiditet. Du er måske for konfrontatorisk mod et andet menneske. Alternativt forsøger du måske at beskytte dig selv mod nye seksuelle impulser.

Hvis hesten har to hoveder, antydes at du bliver trukket i to retninger. Du står måske i et dilemma og ved ikke, hvilken retning du skal tage – måske er dilemmaet af seksuel karakter. 

Hvis du giver hesten mad, bader den eller på anden vis støtter den, antyder det en fornyet energi og styrke vakt i dig.

Hvis du taler med hesten repræsenteres hermed en højere visdom. Hestens budskaber er sandsynligvis meget vigtige for dig. Hvis hesten er sort, stammer beskederne dybt nede i din underbevidsthed.  Er den blå, kommer den med sandsynligvis med sørgelige budskaber eller med et råb om hjælp. 

Et ræs med heste i gallop indikerer, at du har behov for at finde din styrke, entusiasme eller udholdenhed for at nå dine mål i livet.

En hestesko symboliserer held og succes – dog har den en modsat betydning, hvis den vender nedad. 

En saddel repræsenterer, at du er forberedt på den vej du nu skal ud på – eller et behov for at være det. Svære tider er måske på vej, så du bliver nødt til at være så forberedt som muligt. Du skal ikke tage ureflekterede beslutninger.

En pony symbolisere de legende eller barnlige aspekter af dit liv. Den repræsenterer dine uudforskede, uudviklede eller udisciplinerede kræfter.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende og kan bookes her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om heste - drømmetydning hest som drømmesymbol

 

Få tydet din drøm gratis af kunstig intelligens

Som et nyt og underholdende tiltag, kan du nu få tydet din drøm af en kunstig intelligens her på siden.

Ja, lad mig prøve det

 


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


We do not “come into” this world; we come out of it, as leaves from a tree. As the ocean “waves,” the universe “peoples.” Every individual is an expression of the whole realm of nature, a unique action of the total universe.

Alan Watts