fbpx

Drømmetydning: Hund / Hvalp

Hvad betyder en hund / hvalp i drømme?

En hund symboliserer generelt intuition venskab, loyalitet, gavmildhed, beskyttelse og trofasthed. Drømmen kan antyde at dine stærke værdier og gode intentioner vil bringe dig fremad i livet.

En drøm om hunde kan også hentyde til en evne, som du har glemt eller ignoreret.

Hundehvalpe symboliserer dine nærende og omsorgsfulde egenskaber.

Hvis hunden er glubsk, indikeres en indre konflikt i dig selv eller forræderi.

Hvis hunden er død eller døende, antydes et tab af en god ven eller at du går imod dine egne instinkter.

Hvis hunden bider dig i benet kan det betyde, at du har mistet din evne til at balancere aspekter af dit liv. Du er måske tøvende i forhold til en situation eller person. Hvis hunden bider dig i armen symboliseres illoyalitet.

Angriber hunden, overvej da hvor voldsomt. Jo voldsommere, desto mere antydes at nogle forsøger at udnytte dig.

En glad hund signalerer nydelse og/eller social aktivitet. Du bliver måske accepteret ind i en social gruppe. To hunde, der leger eller slikker hinanden, signalerer ligeledes en positiv social situation.

Hvis hunden gøer meget, kan det repræsentere at du kræver meget af andre og måske er for kontrollerende. Alternativt kan det signalere mangel på venlighed imellem mennesker.

En syg hund symboliserer et negliceret venskab.

Hvis hunden jagter dens egen hale eller løber i cirkler, antydes at du ikke håndterer en situation særligt effektivt. Dine handlinger er ufrugtbare.

Hvis du giver hunden mad eller et bad, signaleres at du giver næring til et af dine talenter.

Hvis du køber en hund, kan det signalere, at du har en tendens til at udnytte venner eller deres komplimenter og tjenester. Alternativt antydes et behov for at få flere venner.

Hvis du giver en hund bort, sender den væk eller den bliver slagtet, signaleres at dine valg kan blive tolket som illoyale mod dig selv. Du bør fokusere på dine egne behov frem for at ”please” andre. Alternativt antydes et venskabsafslag.

Hvis hunden jagter dig, kan det være en anden person eller situation, du har svært ved at ryste af dig og blive fri fra. Måske er de for afhængige af dig?

Hvis du jagter hunden, eller træder på den, tager du måske en andens loyalitet for givet.

Hvis du køre hunden over, antydes din tvivl vedrørende en ven. Du føler dig måske forrådt og har behov for mere støtte fra din ven.

Hvis du drømmer om at være sammen med mange hunde, kan det antyde et behov for at tilhøre en familie eller andre tætte relationer. De andre hunde kan her symbolisere dine søskende eller nære venner.

Hvis du aer en hund signaleres et tæt og fortroligt forhold.

Hvis du giver hunden tøj på, signaleres at du dækker for dine egne vaner og fejl. Overvej at sænke dine forsvar.

En sort hund symboliserer et skyggeaspekt af dig selv – noget som du ikke vil anerkende om dig selv. Et hvid hund, symboliserer et rent og ægte venskab.

Hvis hunden spiser en slange, antydes at en ven prøver at forhindre dig i at foretage en dårlig beslutning.

En hund med to hoveder symboliserer enten ekstrem årvågenhed eller et behov for mere årvågenhed.

En hund med et menneskeansigt signalerer, at du stiller spørgsmålstegn ved en andens loyalitet eller kærlighed.

Hvis hunden er skadet, symboliseres at en ven eller en del af dig, har brug for at blive støttet og draget omsorg for.

En hund, der tisser, symboliserer, at en øjeblikkelig tilfredsstillelse har negativ langvarig effekt.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende og kan bookes her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om en hund - drømmetydning hund som drømmesymbol
16 Responses
 1. Maria

  Har netop drømt en meget underlig drøm om en lille sød hund, som jeg passede for nogen (ved ikke hvem og det er heller ikke en hund jeg kender i virkeligheden,). I drømmen har jeg den lille hund i favnen og den er sød og glad og jeg kæler og leger med den. Pludselig vrider hunden sig løs fordi den er blevet for overivrig så den skal tisse. Den er begyndt at strinte på mig idet den forlader min favn, men idet hunden springer ned for at den vil løbe ud i haven skriger og hyler den pludselig op… Jeg bliver forbløffet og kigger ned og ser at den krøllede pels på hundens lille hale har sat sig fast på noget og hele hundens hale ligger på dørtrinnet – den er blevet revet af i farten!!! Det er helt forfærdeligt og hunden skriger og hyler ude i haven, hvor min bror er løbet ud for at hjælpe den… Jeg skriger og græder og er helt ude af den, da jeg ser at hundens hale er revet af og man kan se at der sidder noget af hundens hud fast på halen. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre og er helt fortvivlet, jeg vil gerne hjælpe hunden, men jeg kan næsten ikke få mig selv til at gå ud og se til hunden for at se hvordan den klarer sig. Men da jeg endelig går ud i haven efter et kort stykke tid hvor jeg har fået styr på min panik efter det første chok over synet af halen, der ser jeg at min bror sidder bøjet over den tudende og skrigende hund, som har forfærdelige smerter…. Og da jeg er på vej hen til dem vågner jeg af drømmen helt ulykkelig, men fyldt med tanker om hvordan man skal hjælpe en hund der er kommet til skade på den måde??? Om der findes en hundeambulance man kan ringe til, eller om de kan hjælpe vis man kontakter 112, eller om jeg skal ringe til en ven, der kan aflive hunden med sin jagtriffel… Men det er jo ikke min hund… Meget underlig drøm eftersom jeg ikke selv har hund, men måske er der tale om en gammel veninde, som jeg har holdt fast i siden barndommen (+40 år), selvom vi ingenting rigtig har tilfælles og er meget forskellige, så er vores skæbner og livshistorier bundet sammen. Vi holder meget af hinanden, selvom vi er helt forskellige og er groet hver sin vej i livet… Skal jeg mon miste hende nu?

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Maria,
   Sikke en ubehagelig drøm, du har haft. Jeg tænker, at hunden meget vel kan repræsentere dit venskab til din gamle veninde – specielt når du får denne association selv. At blive tisset på har også ofte noget at gøre med en negativ relation til et andet menneske. Se desuden http://lassepallesen.dk/droemme-om-affoering/. Og en hale, der er faldet af, handler ofte om komplikationer i en situation eller et forhold. Du spørger, om du skal miste din veninde. Jeg ser mere den skadede hund, som et ønske om at reparere eller hele jeres forhold. Det er også det du prøver at gøre i drømmen. Du overvejer at aflive hunden (droppe jeres forhold), men kommer på andre tanker. Jeg håber, at disse kommentarer giver mening for dig.

   1. Tamara

    Hej
    Her netop igår havde jeg et stort skænderi med mine forældre. Men i nat havde jeg dog en underlig drøm, som jeg sætter meget spørgsmålstegn ved.
    Jeg drømte at jeg gik en dejlig tur i byen, det var sommer, så man var i godt humør. Men så kommer jeg gående ved den her hvide lille hund. Den er spændt fast til en lygtepæl med sin hundesnor. Da jeg lige er gået forbi den, begynder den voldsomt at gø af mig, hvor jeg bare gik videre agtigt. Men så begyndte den at hive i sin snor. Og den blev ved og ved, til den knækkede fuldstændig. Og hunden løb efter mig. Men da jeg desværre ikke har den bedste kondi så får den skam indhalet mig. Den begynder at hoppe oppe af mig og bide mig i armene og bide mig i ansigtet. Hvor jeg bliver ved med at råbe og råbe. Hvor hendes ejer endelig kom ud og tog sin hund. Da jeg kiggede på mig selv i drømmen begyndte jeg at græde. Ikke fordi det gjorde særligt ondt. Men shocket over det var så meget blod og rivemærker på mig.
    Ved ikke om drømme kan på nogen måde have betydning for det skænderi jeg havde dagen inden? Havde indrømmet nogle ret personlige følelser og tanker med dem, som jeg altid havde gået med i mig selv.
    Mvh tamara

  2. Nanna Stage

   Jeg drømte at min hvide hund molly gik frit ved en motervej afkørsel op ved en bro skæring
   Hun blev kørt over men døde ikke
   Hun gik videre og forsvandt med et tog
   Så jeg kunne ikke finde hende

   Hvad kan det mon betyde ?

 2. Liv

  Jeg har drømt at jeg havde to hundehvalpe og ligepludselig er de trætte næsten livløse og jeg går i panik. Jeg tror at jeg ikke har givet dem vand i mange dage og jeg løbet rundt, jeg finder en vandskål som ligger på gulvet fyldt med vand, så det går op for mig at de ikke har kunne drikke at skålen fordi den er for stor. Jeg løber rundt for at finde små skåle men hvalpene er for afkræftede. Jeg vågner herefter og har en forfærdelig fornemmelse af at jeg ikke kunne passe på hvalpene. Det er anden gang jeg drømmer denne type drøm. For nogle måneder siden drømte jeg at jeg skulle passe min families hund og på samme måde drømmer jeg ligepludselig at hunden er dårlig og det går op for mig at jeg har glemt at passe på hunden og givet den vand.
  Hvad kan det betyde? Jeg tænker en del over det fordi jeg har en stor kærlighed til hunde, og vågner med en forfærdelig følelse..

  1. Lasse Sandgård Pallesen

   Hej Liv,
   At drømme om hundehvalpe handler ofte om omsorg og kærlighed. Måske repræsenterer hvalpene sider af dig selv, som ikke får nok omsorg eller kærlighed. Du prøver at give dig selv næring (vand), men det er ikke nok. Der er ikke balance i dit system – balance er i øvrigt forbundet med tallet 2 (de to hunde). Overvej om du kan give dig selv mere af det du har brug for – for at komme i balance.
   De to hundehvalpe kan også repræsentere et venskab, som du mangler at give opmærksomhed og omsorg til. Også her er der tale om en ubalance. Undersøg om, der er forsømte venskaber i dit liv. Jeg håber, at nogle af disse svar giver mening for dig, Liv.

 3. Tanja

  Jeg har i nat haft en virkelig mærkelig drøm om min egen hvalp.
  I drømmen er jeg på besøg hos min onkel i San Fransisco (Hvor han kke bor i virkeligheden).
  Jeg skal hente min hvalp, men da jeg vil hente hende, siger de pludselig, at det slet ikke er den hund, som jeg skal have. De viser mig en anden hund. Den anden hund ser virkelig mærkelig ud, sådan helt tegneserie agtig, men jeg forsøger at skabe god stemning og siger til min datter, at den da også virker rigtig sød, så vi kan bare tage den i stedet. Pludselig bliver jeg rigtig ked af det, for jeg har været sammen med første hvalp rigtig meget, så jeg kan ikke forstå, at han pludselig siger, at det ikke er den jeg skal have.
  Jeg kan mærke, at jeg bliver rigtig ked af og forlader huset, for at min datter ikke skal se mig græde. Jeg går ud for at besøge Golden Gate Bridge, når jeg nu alligevel er i San Fransisco. Da jeg kommer op til broen går jeg lidt forvirret rundt indtil jeg går ind i en elevator. Elevatoren kører under broen hen til den anden side. Det er ikke en rigtig elevator, men en elevator med små døre, hvor man kan gå ind i små rum under turen. I det jeg kommer ind lukker alle dørene foran mig, så jeg kan ikke komme ind. Det er meget voldsomt og jeg bliver kastet rundt og råber. En af dørene åbner, og en fremmed mand tager fat i min arm og hjælper mig ind i hans “kupé”. Her sætter jeg mig i en stol og spænder et bælte.

  Det er her at jeg vågner og tænker, at al verdens drømmetydere aldrig vil kunne få noget ud af min drøm, for den er VIRKELIG mærkelig 😀

 4. Hanan

  Hej
  Jeg havde en mærklig drøm her i nat
  Drømte at jeg gik ud fra nogle venner og pludselig var der sne over alt og da dett kun er september havde jeg mine sandaler på. Jeg tænker at jeg må skynde mig hjem. Mens jeg løber mig gennem sne
  Mens jeg kæmper mig gennem sneen ser jeg at en hund kommer løbende mod mig. Jeg bliver bange og lægger mig ned og spiller død og i mens håber jeg at ejeren får stoppet hunden. Hunden kommer hen til mig og tager fat med tænderne i min hals, ved pulsåren og bider blidt
  Jeg spiller stadig død og tænker hvor er den ejer! Jeg ved bare at jeg skal spille død ellers vil hunden dræbe mig
  Hunden løber væk og jeg hører min mand kommer løbende og kalder mit navn. Jeg rejser mig op og min mand hjælper mig væk. Vi tager bussen og jeg er meget chokeret og kan mærke det der hvor hunden bed blidt, min mand fortæller mig at man kan se et bidemærke på min hals og jeg kan også mærke at det gør lidt ondt. Jeg ser at i bussen hvor min mand og jeg sidder, er der en ung mand med sin hund på skødet. Min mand siger, “det var den hund der bed dig”
  Jeg ser hunden men svagt da den puttede sig i ejeren
  Jeg bliver lidt nervøs men undre mig over at det ikke var nogen stor hund som jeg troede, det lignede en “netto hund”
  Håber du kan hjælpe mig med at Ryde denne drøm, da den føles meget mærkelig inden i mig.

 5. Barbara

  Jeg har drømt om en schæferhund som løb efter mig efter jeg gik fra en venne par som ikke er et par mere som gav mig noget mad og jeg vil tag hjem og varme det og der kom hunden og bed mig utagelige gange i min arm som om jeg ikke måtte tag maden hjem og varme den. Den virkede ikke aggressiv men som om den prøvede at stoppe mig med at gå hjem og varme min mad.

  Jeg kan ikke helt se hvad det skulle betyde

 6. Isabell

  Passer bare på den drøm jeg hade bliver angribet et par hunde voldsomt aggressive hunde der også bider mig i hånden derer mange hvalpe også men de ikke søde absolut aggressive hunde
  Meget ubehagelig drøm

 7. Dorte

  Jeg har haft en mærkelig drøm, som jeg ikke helt kan tolke.
  Jeg kan ikke huske den 100 %, men den starter ud med, at jeg snakker med min stedmors lille hund. Hun forsvinder kort, og dukker kort efter op igen, men virker anerledes. Ser ens ud, men vi har ingen “connection”, dvs. hun virker fremmede. Da jeg vender mig om, så kommer Nanna (som hunden hedder) gående imod mig.
  Hun kigger på hendes dobbeltgænger og går så imellem os to.
  Jeg husker noget om, at jeg forsøger at få dobbeltgængeren væk. Som ved at fordrive et spøgelse.

  Pludselig er dobbeltgængeren væk, det er mørkt udenfor og jeg hører en underlig lyd. Jeg føler pludselig en stor trang til, at jeg skal få min elskede kat indenfor I SIKKERHED. Noget kan dræbe hende???
  Da jeg lukker døren op, så kommer hun heldigvis ind med det samme, men Nanna løber ud og snuser til noget mellem krukkerne. Jeg tjekker, hvad hun har fundet og tager det op.
  Først da jeg kommer indenfor, ser jeg hvad jeg har samlet op, og viser min stedmor den. Det er en lille sort hvalp. Ikke mange dage /uger gammel, lidt tyk labrador agtig. Vi er nødt til at hjælpe den. Den er skadet, men ved ikke hvorhenne? Et kort øjeblik har hunden en trøje på???
  Min stedmor tager den, og mens hun holder den, så ændrer dens hoved sig og den er pludselig en større hvalp (?), som er ret grim, stadig sort, og ligner mere en blanding af hund og en Cupacabra.
  Pludselig kan jeg høre noget som lyder som en aggressiv og bidsk, som Nanna er i slåskamp med. Nanna er ellers en pivskid og flygter fra alt. Jeg kommer hende til undsætning, og får det andet væsen drevet væk. Nanna kommer med ind, ser hende gå forbi mine fødder, men da jeg kigger så er hun udenfor og det andet væsen, som viser sig at være en grim bidsk, måske med rabbis, voksen hun hund, lidt varulve eller vild hund dvs. forvokset hund med sylespidse tænder og lysende øjne. Djævlens hund måske? Det er dens hvalp vi har taget indenfor.
  Jeg løber ud og får skubbet Nanna modvilligt indenfor, lige i tide. Kan mærke adralinen pumpe og at det kun lige er i sidste øjeblik. Kan mærke den hår/hud imod mit ben.
  Jeg vil nu tjekke om Nanna er ok, men ser at det må have været hendes dobbeltgænger, da Nanna er indenfor??? Ser ikke ud til at have været i voldsom slåskamp.
  Den anden hund løber frem og tilbage og jeg frygter at den smadrer glasset. Vi kan ikke åbne vindue eller døren for at få hvalpen ud, men hvalpen har også brug for hjælp og frygter at den hidsige mor skader den.
  Hunden får smadret glasset og kommer brasende ind.
  Jeg vågner med et sæt og hjertet hamrer i brystet på mig.
  Jeg elsker normalt gysere, kan satsens se disse selv uden mareridt efterfølgende. Men denne her var skræmmende.

  Hvad kan drømmen prøve at fortælle mig???

 8. MAibritt

  I nat drømte at min gammel Hund der døde for mange år siden …vi var ude i en skov pludselig kom et dådyr løbende tog min hund op i munden gik lidt væk og lage min hund på jorden og begynde at spise den …det var da en meget væmmelig drøm

 9. Inunnguaq A Kristiansen

  Hej
  Min kæreste har drømme om politiet og patruljehund der er som om hun blive jagtet med da hun stoppe med at løbe stopper hunden og gik fra hende i hende drøm

 10. Line

  Jeg drømte i nat at mine forældres ene hund bed sig fat i struben på mig og bare holdt grebet så jeg blev kvalt. Vågnede af drømmen da den gav slip og kunne mærke følelsen i halsen af at være kvalt. Hvad kan dette betyde? Jeg har pt. ingen kontakt med mine forældre, så det er skørt jeg drømmer om deres hund (som i øvrigt er sød og aldrig kunne finde på at bide)


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Angst er en ubehagelig, anspændt fornemmelse aktiveret af følelser af sorg, vrede el. afsky, som kroppen fejlagtigt har fået indkodet som værende farlige gennem traumer og barndomssvigt.

– Lasse Pallesen

 

Learn More