fbpx
De ti mest almindelige drømme – Hvad betyder de? – Drømmetydning

De ti mest almindelige drømme

Ifølge en engelsk undersøgelse, er der særligt ti temaer, som går igen i folks drømme – uanfægtet folks geografiske og kulturelle baggrunde(1). Temaerne synes at repræsentere basalmenneskelige eksistentielle problematikker, som vi alle kan relatere til. Her følger de ti mest almindelige drømme:

1) Drømme om at blive skyllet væk i vand eller være ved at drukne

Drømme om vand – hvad enten man drukner i det eller bliver hvirvlet rundt i det – handler om at man er følelsesmæssigt presset. Man har måske undertrykt nogle stærke følelser i sit virkelige liv. De kommer nu op til overfladen i drømmen og man overvældes af dem. Læs mere om drømme om at blive skyllet væk i vand her.

2) Drømme om at være uforberedt til en eksamen

At drømme om eksamen og tests er forbundet med angst for at præstere og for om folk kan lide en. Derved relaterer disse drømme sig til selvværdsproblematikker. Læs mere om drømme om eksamener her.

3) Drømme om at vise dig selv nøgen i offentligheden

At drømme om at være nøgen kan være tegn på usikkerhed, sårbarhed og skam. Du føler måske, du bør skjule noget for andre. Eller drømmen kan fortælle os, at vi ikke skal gøre, hvad der forventes af os, men bryde ud af disse konventioner og leve et mere frit liv i overenstemmelse med vores sande jeg. Læs mere om drømme om at være nøgen her.

4) Drømme om at flygte eller blive forfulgt

Drømme om at flygte eller blive forfulgt handler generelt set om, at du undgår noget i dit virkelige liv. Du lukker øjnene for det – flygter fra det. Drømmen forsøger at gøre dig opmærksom på, hvad det er du undgår… så du kan konfrontere det. Læs mere drømme om at flygte eller blive forfulgt.

5) Drømme om at falde

Drømme om at falde signalerer generelt set manglende kontrol og støtte i en situation. Det gør dig bange, og du har brug for ro eller et ståsted. Drømmen fremkommer særligt hos personer med stress eller angst. Læs mere om drømme om at falde.

6) Drømme om at køre galt eller være på afveje

Drømme om at køre i bil, handler om din retning i livet. Gør du, hvad du gerne vil i livet? Hvis du kører galt i drømmen, er du på afveje i dit virkelige liv. Du har brug for en radikal ændring. Læs mere om drømme om at køre galt her.

7) Drømme om at tabe sine tænder

Drømme om at tabe tænder signalerer generelt set, at du mangler at stå fast og sige din mening. Du undertrykker din vrede på uhensigtsmæssig vis i en situation eller i et forhold. Læs mere om drømme om tænder her.

8) Drømme om at have sex

Drømme om sex handler generelt set om foreningen af forskellige modsatrettede aspekter af din personlighed. Afhængig af sexpartneren i drømmen, kan du lære, hvilke sider du bør integrere i din egen personlighed. Alternativt kan drømmen indikerer kærlighed – til dig selv eller andre. Se mere om drømme om sex her.

9) Drømme om at dø

Drømme om døden signalerer ofte slutningen af en æra og/eller en dertilhørende ny begyndelse. Noget nyt er ved at spire. Det kan være et forhold, en ide, eller en karrieremulighed. Alternativt viser drømmen at en side af din personlighed, nu er ved at gå bort… til fordel for en anden. Læs mere om drømme om døden og afdøde her.

10) Drømme om at flyve

De fleste drømme om at flyve er glade, spændende og fyldt med frihed. Der er ingenting, der binder dig. Men måske kan denne mangel på jordbudethed også være et problem i dit liv? Læs mere om drømme om flyveture her.       Kilde: Barnes, L (2019): Top 10 most common dreams, https://www.dreams.co.uk/sleep-matters-club/top-10-common-dreams/

Forstå betydningen af din drøm med drømmetydning

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

Lad os sammen udforske dine drømme, så du kan blive fri af dine ubevidste lænker.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende.

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

  Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag


 

Få tydet din drøm gratis af kunstig intelligens

Som et nyt og underholdende tiltag, kan du nu få tydet din drøm af en kunstig intelligens her på siden.

Ja, lad mig prøve det

 


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Irrevocable commitment to any religion is not only intellectual suicide; it is positive unfaith because it closes the mind to any new vision of the world. Faith is, above all, openness – an act of trust in the unknown.

Alan Watts