fbpx

Drømmetydning: Mor

Hvad betyder drømme om mor?

Drømme om sin egen mor kan have rigtig mange forskellige betydninger, afhængigt af forholdet til hende og personens personlige oplevelser og følelser omkring deres mor.

Moren kan både repræsenter drømmerens egen mor eller drømmerens egne moderlige sider.

Sommetider kan en drøm om sin mor indikere en længsel efter omsorg, kærlighed og støtte fra en betydningsfuld kvindelig figur i ens liv. Det kan også afspejle en følelse af behov for at blive trøstet eller beskyttet, eller en ønske om at genopleve barndommens trygge og bekymringsløse tid.

På den anden side kan drømme om en mor også afspejle følelser af stress eller bekymring omkring forholdet til ens mor – særligt hvis moren er vred eller uvenlig. Måske er der konflikter, som man ikke har været i stand til at udtrykke i vågen tilstand. Hvis drømmen om mor er ubehagelig eller konfliktfyldt, kan det indikere, at der er uafklarede spørgsmål eller frustrationer i forholdet til ens mor.

Hvis moren er kærlig og omsorgsfuld, kan det indikere en følelse af sikkerhed og tryghed i ens liv – eller et ønske om at få mere af dette Måske har du brug for en kvindelig figur, som kan tilbyde den slags omsorg og støtte.

Hvis moren er fraværende eller utilgængelig, kan det afspejle en følelse af ensomhed eller mangel på støtte i ens liv. Drømmen kan indikere, at man føler sig isoleret eller overladt til sig selv og har brug for mere støtte og omsorg i sit liv.

Hvis moren er død eller døende, kan det indikere en følelse af tab eller sorg i ens liv. Drømmen kan afspejle en følelse af at have mistet en vigtig person eller et vigtigt forhold i sit liv og en længsel efter at finde måder at komme over tabet på.

Hvis moren er syg, kan det betyde at man ikke er så meget kontakt i med sin moderlige side, eller at ens egen mor har brug for omsorg.

Hvis moren usædvanlig gammel, kan det afspejle en følelse af at ville tage sig af hende eller bekymring for hendes helbred. Drømmen kan også indikere en følelse af at have brug for vejledning eller rådgivning fra en ældre og mere erfaren person.

Hvis moren er ung eller gravid, kan det indikere en følelse af håb og ny begyndelse. Drømmen kan også afspejle en følelse af at være på tærsklen til noget nyt og spændende i sit liv.

Hvis moren er dominerende eller kontrollerende, kan det afspejle en følelse af at føle sig underlagt en andens vilje eller at have svært ved at sætte grænser. Drømmen kan indikere, at man har brug for at lære at stå op for sig selv og tage ansvar for sit eget liv.

Hvis moren er en kilde til stress eller bekymring, kan drømmen indikere en følelse af at have brug for at løse problemer eller konflikter i ens forhold til hende. Drømmen kan også afspejle en følelse af at blive overvældet af forpligtelser eller ansvar i forhold til ens mor.

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende.

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om en mor - drømmetydning mor som drømmesymbol

 

Få tydet din drøm gratis af kunstig intelligens

Som et nyt og underholdende tiltag, kan du nu få tydet din drøm af en kunstig intelligens her på siden.

Ja, lad mig prøve det

 


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Hvis der virkelig ikke er noget, du kan gøre for at ændre dit her og nu, og du ikke kan forlade situationen, så acceptér dit her og nu totalt ved at give slip på enhver indre modstand

Eckhart Tolle