fbpx

Drømmetydning: Kys

Hvad betyder drømme om kys generelt?

Et kys symboliserer generelt kærlighed, nærhed, ro, harmoni, romance, tilfredshed og forening. I sjældne tilfælde kan der være tale om et dødskys, hvor kysset naturligvis symboliserer døden – slutningen på en periode i dit liv.

Drømmen kan fortælle dig, at du har brug for at få noget mere romantik ind i dit liv. 

Hvis du ser andre personer kysse, kan det antyde, at du er for overinvolveret i en andens liv. Du bør give dem noget mere plads. Alternativt er drømmen udtryk for jalousi – et ønske om selv at opleve den nærhed og kærlighed, som kysset repræsenterer. 

Hvis drømmen afbrydes lige inden et kys, er det et tegn på, at du tvivler på, hvad vedkommende synes om dig. Du ønsker måske et forhold til vedkommende, men er i tvivl om dit næste skridt.

Anser du dig som heteroseksuel og kysser en af samme køn kan det være et tegn på selvaccept. Du anerkende din maksuline eller feminine sider. Alternativt at du har en skjult fascination af det samme køn. Se også drømme om seksualitet.

Kysser du dig selv, er det ligeledes tegn på selvaccept. Du bør accepterer og elske dig selv med alt det du er. 

At kysse en andens hånd eller kind er tegn på respekt, venskab og tolerance. At kysse en andens fod er et tegn på respekt og ydmyghed. Måske er du for underdanig i et forhold. Overvej, om du trænger til at stå mere op for dig selv. At kysse en anden person i nakken symboliserer seksuelle lyster.

Et blodigt kys, kan være et dødskys, der symboliserer døden, eller repræsenterer dybderne af din passion. Du går all-in i et forhold – eller har et ønske herom.

At kysse en tæt ven kan vidne om seksuelle følelser rettet mod vedkommende. Eller også er du måske bare fascineret af sider af vedkommende, som du måske selv ønsker mere af.

Hvad betyder drømme om at kysse en andens kæreste?

Drømmer du om at kysse en andens kæreste indikerer det, at du ønsker at være i et forhold eller opleve forelskelse og kærlighed til et andet menneske – ikke nødvendigvis fra vedkommende du kysser. Det kan også være vedkommende har nogle sider, som du selv synes du mangler i dig selv.

Drømmen kan også fortælle dig, at du bør være mere aktivt handlende i dit kærlighedsliv og på denne måde vække din indre gnist og passion. Alternativt er der tale om en jalousi-drøm. Se i øvrigt drømme om utroskab.

Drømmer du om at kysse din ekskæreste, er det et tegn på at du husker tilbage på de gode oplevelser, I havde sammen. Måske var der også aspekter i det forhold, som du nu savner. Se drømme om ekskærester.

Hvad betyder drømme om at kysse en fremmed?

Kysser du en fremmed indikeres en accept af et undertrykt aspekt ved dig selv. Dette aspekt er repræsenteret ved den fremmede, så overvej vedkommendes udseende, fremtoning, væremåde, personlighed etc. Hvis den fremmede kysser dig er det et tegn på, at du er ved at udforske skjulte sider af din egen personlighed. Du lærer dig selv bedre at kende.

Ligesom med drømme om sex, er det vigtigt at undersøge, hvem man kysser. Vedkommende kan lære en om, hvad man mangler selv. At kysse en skuespiller, kan eksempelvis indikere et behov for at være mere udadrettet og vise dig mere frem. At kysse en leder, kan fortælle dig, at du skal være mere i kontakt med dine ledende evner osv. 

At kysse en fjende, symboliserer enten forrædderi og ondskab eller accept af vedkommendes person. Alternativt har du accepteret en side af dig selv, som fjenden repræsenterer – en skyggeside.

Hvad betyder drømme om at blive kysset mod sin vilje?

Hvis nogen kysser dig mod din vilje, betyder det, at nogen forsøger at proppe deres synspunkter eller meninger ned i halsen på dig mod din vilje. Nogen tvinger dig til at gøre noget, som du ikke har lyst til. Det er på tide at sige fra!

Alternativt handler drømmen om, at du nægter at se et aspekt af dig selv, fordi det er for smertefyldt eller skamfyldt for dig.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

Er du stadig i tvivl om din drøms budskab, og hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en samtale hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf.

I øjeblikket kan du få første samtale (50 min.) for kun 350 kr. Tilbuddet er helt uforpligtende og kan bookes her:

Book tid

Her kan du i øvrigt se mine andre ydelser og priser

Søg på nyt drømmesymbol

 Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om kys - drømmetydning kys som drømmesymbol

 

Få tydet din drøm gratis af kunstig intelligens

Som et nyt og underholdende tiltag, kan du nu få tydet din drøm af en kunstig intelligens her på siden.

Ja, lad mig prøve det

 


 

SÆRLIGT TILBUD PÅ TERAPI: Få din 1. samtale til kun 350 kr.

Helt uforpligtende.

book tid

 


 

Har du angst?

Så læs her om, hvordan psykodynamisk terapi kan hjælpe dig ud af angsten – effektivt og permanent.

Læs mere

 

 


 

Bliv medlem af ANGSTGRUPPEN på facebook

En lukket gruppe, hvor du kan få gratis støtte, hjælp, råd og inspiration til at håndtere din angst.

Gå til ANGSTGRUPPEN

 

 


Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Se, om du kan fange dig selv i at beklage dig, enten i det, du siger, eller i dine tanker, over en situation, du befinder dig i, hvad andre mennesker gør eller siger, over dine omgivelser, over din livssituation, ja endda over vejret. Beklagelser er altid ikke-accept af det, der er. De skaber uden undtagelse en ubevidst negativ ladning.

Eckhart Tolle